• 6 Φεβρουαρίου, 2021

Σε διαμαρτυρία καλούν οι επαγγελματίες εστίασης του Αλμυρού

Σε διαμαρτυρία καλούν οι επαγγελματίες εστίασης του Αλμυρού

Παραδίδουν τα κλειδιά των μαγαζιών τους

 «Ταΐζουν την καφεστίαση ψίχουλα και αλάτι στις πληγές μας… με δηλώσεις ανεκδιήγητες»

Αργοπεθαίνουμε ως κλάδος, δηλώνει ο Πρόεδρος του τοπικού συλλόγου των επαγγελματιών καφεστίασης κ. Μπακίρης Ευάγγελος και συνεχίζει «πολλοί συνάδελφοι προσπάθησαν να προσαρμοστούν με delivery και take away. Αλλά η «πίτα» της διανομής φαγητού ή καφέ, μοιράστηκε τόσο, που τελικά δεν «χορταίνει» κανείς. Τα έξοδα στα καταστήματά μας, τρέχουν και όταν αυτά είναι κλειστά. Τα βοηθήματα που δίνονται, δεν επαρκούν και για τα προσωπικά και οικογενειακά μας έξοδα και για την διατήρηση των επαγγελματικών μας χώρων και υποχρεώσεων. Αργοπεθαίνουμε…

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αργύρης Κατσαμπέκης δηλώνει στο «Λαό»: Και να ανοίξουμε με τρεις πλευρές, ανοιχτές, θα κάτσει κάποιος έξω το χειμώνα με τις σόμπες; Οι όροι που προτείνουν για να ανοίξουμε δεν ευνοούν ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να ανταποκριθούν τα έσοδα στα έξοδα… Γι’ αυτό και ζητούμε τη συμμετοχή των συναδέλφων επαγγελματιών στις δράσεις διαμαρτυρίας, αλλά ζητούμε και από τους πελάτες μας να στηρίξουν και να κοινοποιήσουν τα αιτήματά μας.

«Ταΐζουν την καφεστίαση ψίχουλα και αλάτι στις πληγές μας… με δηλώσεις ανεκδιήγητες» αναφέρει χαρακτηριστικά η αφίσα που τοιχοκολλήθηκε στα περισσότερα καταστήματα του Αλμυρού.

Μετά από συνεδρίαση το Δ.Σ. του Συλλόγου καφεστίασης Αλμυρού, τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα και καλούν τα μέλη τους, να συνυπογράψουν το κείμενο διαμαρτυρίας και αιτημάτων (μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω), να παραδώσουν συμβολικά τα κλειδιά της επιχείρησής τους με σκοπό να τα παραδώσουν μαζί με αυτά του Συλλόγου του Βόλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέχρι την Τρίτη το βράδυ στις 21:00, οι καταστηματάρχες καλούνται να επικοινωνήσουν με τον Κατσαμπέκη Αργύρη, Αντιπρόεδρο, στο 6944 144 199 ή με τον Πρόεδρο, Ευάγγελο Μπακίρη, στο 6949 864 951, ώστε να συνυπογράψουν το κείμενο να, ενημερωθούν για τις δράσεις του Συλλόγου και αν θέλουν να υποβάλουν γραπτώς τα αιτήματά τους και λίστα εξόδων που ενώ είναι κλειστά τα καταστήματά τους, συνεχίζουν να τους χρεώνουν. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι λίστα μπορεί να συμπεριλαμβάνει έξοδα ενοικίου, ενέργειας και ρεύματος, ύδρευσης, τηλεπικοινωνίες, επαγγελματικό αυτοκίνητο, συνδρομητικά κανάλια, ασφαλιστικές εισφορές, συντήρηση κτιρίων και περιβάλλοντος χώρου, εύλογες δαπάνες διαβίωσης (15 ευρώ x 30 μέρες τουλάχιστον).

Το κείμενο που συνυπογράφεται σε ολόκληρη την Ελλάδα αναφέρει:

Οι επιχειρήσεις Εστίασης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας βάζουν οριστικά λουκέτα. Καθημερινά, οι συνάδελφοι παραδίνονται σ’ ένα βάναυσο πόλεμο. Το τοπίο είναι θολό, τίποτα δεν ξεκαθαρίζεται και τα δελτία Τύπου δεν αποτυπώνονται στην πραγματικότητα.

Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι απαιτήσεις. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε μόνο για να συντηρούμε τις θέσεις εργασίας, να στοιβάζουμε τιμολόγια και λογαριασμούς. Να συσσωρεύουμε χρέη και να βλέπουμε τις θυσίες και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να εξανεμίζονται.

Οι φωνές μας δεν ακούγονται, δεν ευαισθητοποιούν τους κυβερνώντες. Η Εστίαση βρίσκεται πολλά χρόνια στην εντατική κι αργοπεθαίνει. Απαιτεί διάσωση.

Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί., Δεν βάζουμε πλάτη άλλο, καταντήσαμε από νοικοκυραίοι, επαίτες, Οι οικογένειές μας στηρίζονται σε μας. Έχουμε δικαίωμα στην επιχειρηματικότητα.

Το ποτήρι ξεχείλισε, η οργή και η αγανάκτηση δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Η κοινωνία δεν θα απολαμβάνει τις υπηρεσίες μας.

Σας παραδίδουμε λοιπόν με πόνο, τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας. Ξεκλειδώστε τη φυλακή μας. Επιχειρήστε εσείς, αφού θεωρείτε ότι αυτό είναι εφικτό. Εμείς πνιγήκαμε στον ωκεανό της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης, των υποχρεώσεων, των δανείων, των οφειλών, της φτωχοποίησης. Πάρτε τα κλειδιά κι ανοίξτε το οξυγόνο. Θέλουμε να ζήσουμε.

ΥΓ Η πόρτα είναι κλειδωμένη δύο φορές. Τα λουλούδια θέλουν πότισμα, έχουν μαραθεί και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο, χρειάζεται επανασύνδεση. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο, καλύτερα μην το σηκώσεις. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι δεξιά πίσω από την πόρτα.

Καλή επιτυχία και καλές δουλειές.


Σχετικά Άρθρα

Καθολική η συμμετοχή των επαγγελματιών εστίασης του Αλμυρού στην απεργία

Καθολική η συμμετοχή των επαγγελματιών εστίασης του Αλμυρού στην απεργία

Ως “καθολική” χαρακτηρίζει τη συμμετοχή των Αλμυριωτών στην πανελλαδική απεργία στην εστίαση σήμερα Τρίτη, 16 Νοεμβρίου…
Bruno coffee – Κοντά σας από την Καθαρά Δευτέρα στον Αλμυρό

Bruno coffee – Κοντά σας από την Καθαρά Δευτέρα στον Αλμυρό

Τα bruno coffee stores φέρνουν την αξεπέραστη ποιότητα εξυπηρέτησης και προϊόντων τους στον Αλμυρό Μαγνησίας. Από…
“Πανδημία” απόλαυσης 5 χρόνια τώρα στο gossip

“Πανδημία” απόλαυσης 5 χρόνια τώρα στο gossip

Πέντε χρόνια τώρα, ιδιοκτήτες και προσωπικό του gossip coffee and more, κατόρθωσαν να κάνουν τα σνακ…