• 11 Ιανουαρίου, 2021

Ο Αλμυριώτικος καζαμίας για το 2021, καλοπροαίρετα και ίσως… με χιούμορ!

Ο Αλμυριώτικος καζαμίας για το 2021, καλοπροαίρετα και ίσως… με χιούμορ!

Ο Αλμυριώτικος καζαμίας για το 2021, καλοπροαίρετα, με δόσεις τρέλας, και ίσως με χιούμορ, γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν ή μάλλον δεν θα γίνουν ποτέ…

Ιανουάριος

Αρχίζουν και αχνο-φαίνονται οι προθέσεις σχηματισμού ψηφοδελτίων για την επόμενη αναμέτρηση της εκλογής της Δημοτικής Αρχής. Απ’ όσο φαίνεται θα γίνει μάχη γενεών. Οι 30άρηδες σχηματίζουν ψηφοδέλτιο και τ’ Άη Γιαννιού, ο μπροστάρης Γιάννης, βλέπει παλιό Δήμαρχο στον ύπνο του και του λέει «Δήμος με Γιάννη, προκοπή δεν κάνει…» και πριν τελειώσει τ’ όνειρο ο παλιός ρίχνει ακόμη μια ατάκα «ως …κόρην οφθαλμού θα προσέχω τον Αλμυρό από δω πάνω».. και εξαφανίζεται. Ο Γιάννης δεν πτοείται και συνεχίζει τον αγώνα τον καλό με τη νεολαία του Αλμυρού να ονειρεύεται και να διεκδικεί.

Φεβρουάριος

Το lockdown συνεχίζεται και εννοείται ότι εκδηλώσεις, κοπές πίτας, εγκαίνια έργων, κλπ, δεν μπορούν να γίνουν στον Αλμυρό. Οι Αλμυριώτες βρίσκονται σε παράκρουση, δεν θυμούνται ποιος μήνας είναι, ποιο έτος και ποιο Δήμαρχο έχουμε… Ο «Λαός» κάνει γκάλοπ με την ερώτηση «ποιος είναι ο Δήμαρχος Αλμυρού φέτος» και λογικό αφού ο κόσμος δεν πρόλαβε να δει τον Βαγγέλη, μπερδεύεται και απαντά ότι έχουμε Δημήτρη.

Μάρτιος

Έφτασε η Καθαρά Δευτέρα και τα μέτρα εξακολουθούν να προσαρμόζονται συνεχώς ανάλογα με τους διασωληνωμένους. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δηλώνει ότι δεν θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα όπως γνωρίζαμε. Απαγορεύεται το πέταγμα αετού, καθώς υπάρχει περίπτωση να μπερδευτούν τα σκοινιά και οι καλούμπες και να μας φέρουν πιο κοντά. Απαγορεύτηκαν και τα κούλουμα, αλλά πρόεδρος συλλόγου δεν το είχε διαβάσει και ετοίμασε κατά τα ειωθότα το καζάνι με τη φασολάδα… Τελικά, επειδή λυπόταν να την πετάξει, την έφαγε λίγο-λίγο αναμένοντας τα μέλη του Συλλόγου που δεν βγήκαν λόγω των μέτρων και ήταν ο πρώτος ασθενής ΜΕΘ του 2021, που πήγε εκεί από …φασολάδα και όχι από covid.

Απρίλιος

Αποφασίζει η Εκκλησία για την τόνωση της πίστης να κάνει διαγωνισμό καμπάνας. Που να τον κάνει, που να τον κάνει… η Μητρόπολη προτείνει τον Αλμυρό και όπερ και εγένετο. Οι ενορίες γυαλίζουν τις καμπάνες και τελικά στήνουν μεγάφωνα με ενισχυτές και κονσόλες ήχου που θα ζήλευαν και τα μεγαλύτερα κέντρα της Αθήνας. Έτσι, ενώ μέχρι σήμερα οι καμπάνες της Ευξεινούπολης ακούγονταν μέχρι την Ευαγγελίστρια και της Ευαγγελιστρίας μέχρι το Άγιο Νικόλαο, πλέον όσοι περπατάνε στην παραλία του Βόλου και τυχαίνει να αλλάζει η ώρα, ακούν πάνω από τον παφλασμό των κυμάτων και στην άχλη του Παγασητικού να ηχούν οι καμπάνες της Ευαγγελίστριας Αλμυρού… Μ’ αυτά λοιπόν, μπαίνουμε στο ρεκόρ γκίνες, ενώ το ear plus θησαυρίζει από τις πωλήσεις ακουστικών στους κωφούς πλέον Αλμυριώτες.

Μάιος

Μαντέψτε τι είπε για το Πάσχα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος… Δεν θα κάνουμε Πάσχα όπως γνωρίζαμε… Απαγορεύεται λόγω απόστασης το τσούγκρισμα των αυγών… Μεγάλη εταιρεία παιχνιδιών το προβλέπει και φτιάχνει μηχανικό χεράκι που προεκτείνεται στο 1 μέτρο και τσουγκρίζει για εμάς το αυγό… Σπάνε ταμεία οι διαδικτυακές πωλήσεις και πολλές από τις προπληρωμένες παραγγελίες μπλοκάρουν στις courier και παραδίδονται 15αύγουστο. Τα πιτσιρίκια δεν αφήνουν αυγό για αυγό, καθώς θέλουν να δοκιμάσουν το δώρο τους, αλλά βρασμένα αυγά δεν υπάρχουν στο σπίτι. Η νέα εσάνς αυγού που κατακλύζει την πόλη, προσελκύει σμήνη πουλιών, επιστρέφουν τα Φλεμένγκος στον Αλμυρό και τεκνοποιούν. Αεροφωτογραφίες δείχνουν έναν άλλο, ροζ κάμπο του Αλμυρού…

Ιούνιος

Προχωρούν οι αποκαταστάσεις ζημιών από τον «Ιανό» και οι αγρότες του Αλμυρού αναγκάζονται να αλλάξουν καλλιέργειες. Γνωστός …μάγκας καλεί τους αγρότες που έχουν κτήματα στις παραλίες Αλμυρού και Ευξεινούπολης σε συνέλευση, κάνουν αγροτική Ένωση και αποφασίζουν για τις νέες καλλιέργειες. Μαϊδανούς δεν φυτεύουν γιατί υπάρχουν πολλοί στο διαδίκτυο… Φυτεύουν Μάνγκο, που ευδοκιμεί σε αμμώδες έδαφος, ενώ φυτεύουν πολλούς κάκτους. Τους κάκτους τους συσκευάζουν σε… ατομικές συσκευασίες, τους προωθούν μέσω e-shop και το concept είναι να πωλείται ως χιουμοριστικό δώρο από φίλο σε φίλο. Το κουτάκι της συσκευασίας αναγράφει: για να έχετε κάπου να κάτσετε στο επόμενο lock-down. Το gift-box (δωρό-κουτο) κάνει θραύση και κάνει τον Αλμυρό γνωστό παγκοσμίως.

Ιούλιος

Αρχίζουν οι στρατολογήσεις νέων παικτών σε ομάδα της περιοχής μας. Ο Πρόεδρος Τάσος, συνεχίζει να γράφει ιστορία. Μετά από την ενσωμάτωση αφρικανού παίκτη στην ομάδα τη σαιζόν 2020-2021, για τη νέα αθλητική χρονιά «κλείνει» κινέζο μεσο-επιθετικό τον Τσίτα-μέσα και γίνεται το επίκεντρο των αθλητικών μεταγραφών για όλες τις κατηγορίες. Η φιέστα λαμβάνει χώρα σε γνωστό άλσος, ενώ ο πρόεδρος Τάσος, προσλαμβάνει την …δοκιμασμένη μεταφράστρια της γείτονος πόλης (και έπειτα από την επιτυχημένη της κάλυψη συνεντεύξεων με τον ΒαλΟυάρντα), για… εφέ.

Αύγουστος

Είναι ο πρώτος μήνας που επιτρέπονται οι ανοικτές εκδηλώσεις έως και 500 άτομα. Οι Σύλλογοι του Αλμυρού σπεύδουν και διοργανώνουν τις κοπές της πρωτοχρονιάτικης πίτας του 2021. Στις 31 μέρες του Αυγούστου γίνονται 62 εκδηλώσεις κοπής πίτας (καθώς κάποιοι σύλλογοι κάνανε δυο εκδηλώσεις μια για το 2020 και μια για το 2021) και 20 re-union. Η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου κηρύσσεται ως τοπική αργία, για να χωνέψουν και να ξεκουραστούν μέλη και επίσημοι.

Σεπτέμβριος

Μετά το ξεφάντωμα του Αυγούστου, φουντώνει και πάλι η πανδημία στον Αλμυρό. Αυτή τη φορά η κατάσταση δεν μαζεύεται. Οκτώ στους δέκα νοσούν, κλείνει η πόλη για 20 μέρες και ο Αλμυρός γίνεται η πρώτη πόλη της Ευρώπης με ανοσία στον πληθυσμό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) στέλνει κλιμάκιο για να μάθει το know how και γιατί δεν είχαμε θανάτους και διασωληνωμένους. Οι επιστήμονες φεύγουν με γκάιντα, κλαρίνο και συνταγή για νόστιμο κοντοσούβλι πρόβειο. Το νέο σύνθημα του Π.Ο.Υ. είναι «μη κρατάς αποστάσεις – νίκησε τον ιό όπως ο Αλμυρός». Ορδές ευρωπαίων έρχονται στον Αλμυρό για να γιορτάσουν, να φάνε πρόβειο και να αποκτήσουν ανοσία, αφού νοσήσουν με ελαφριά συμπτώματα.

Οκτώβριος

Ο ενοικιαστής της καφετέριας στα Ζερέλια έχει λασκάρ’ήδη αναμένοντας να τελειώσουν οι εργασίες και η γέφυρα στο Χολόρεμα. Με τις υπερηχητικές του κονσόλες καλεί τους εξωγήινους φίλους μας, οι οποίοι έρχονται και εν μια νυκτί αποκαθιστούν τις βλάβες, εγκαθιστούν τη γέφυρα, καθαρίζουν τις λίμνες από τα καλάμια και ζητούν για αντάλλαγμα να πάρουν μαζί τους τον Μίλτο για DJ. Ο Μίλτος δέχεται με τον όρο να πάρει μαζί του τη γυναίκα της καρδιάς του, αποχαιρετούν φίλους και εχθρούς, χαράζουν σε μια πέτρα «ci vediamo» και αποχωρούν για άλλους γαλαξίες.

Νοέμβριος

Το ταξιδιωτικό γραφείο art of travel και το e-almyros.gr συνεργάζονται για ένα project εικονικής πραγματικότητας. Οι πελάτες πλοηγούνται μέσα από γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και ξεναγούνται στα Ζερέλια, στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του Αλμυρού, στα φαράγγια και τις σπηλιές της Όθρυος. Το σετ γυαλιών και προγράμματος πωλείται σε όλες τις χώρες της υφηλίου και δημιουργεί νέα δεδομένα ανάπτυξης και κυρίως τουριστικής ανάπτυξης τον Αλμυρό. Ο Βαλάντης και ο Παντελής προχωρούν το project της Μίνας και της Βιβής, με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, δηλαδή οι επισκέπτες του Αλμυρού σηκώνοντας το κινητό τους βλέπουν π.χ. τους Μυρμιδόνες να ετοιμάζουν τα όπλα τους για τον πόλεμο της Τροίας δίπλα απ’ τα Ζερέλια και γυρίζοντάς το λίγο πιο δεξιά να βλέπουν το ναό της Ίτωνος Αθηνάς. Πόλεις απ’ όλη την Ελλάδα, καλούν την ομάδα παραγωγής για να αναπτύξουν αντίστοιχες εφαρμογές για την περιοχή τους. Ρεπλίκες (αντίγραφα) του Βαλάντη και του Παντελή εφαρμόζονται για τα ανδρικά πρότυπα της εικονικής πραγματικότητας. Οι εταιρείες ρούχων «σφάζονται» για να τους κλείσουν για τα cat walk και οι λογαριασμοί τους στο insta έχουν εκατομμύρια followers.

Δεκέμβριος

Κλείνει μια πολύ δύσκολη χρονιά και η Δημοτική Αρχή, έχει βάλει στόχο να απογειώσει τα επιτεύγματα των Αλμυριωτών και …των Αρειανών και να επισφραγίσει και διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο την πόλη μας. Φωταγωγεί τον δρόμο από την Ερμού έως και τα Ζερέλια, στήνει παντού μπάντες και «ανάβει» στον ουρανό ένα laser δέντρο που είναι ορατό και στους όμορους Δήμους πρωτοτυπώντας με μια σύγχρονη και οικολογική λύση. Για την τελετή φωταγώγησης της πόλης και την έναρξη των εκδηλώσεων καλούν τις πασίγνωστες και πλέον φίλες τραγουδίστριες  Άννα και Δέσποινα. Λίγο πριν τους παραδώσει το κουμπί ο Δήμαρχος Βαγγέλης, επιστρέφει ο διαστρικός dj και ανάβει εκείνος το δέντρο.

Οι ομοιότητες με υπαρκτά πρόσωπα είναι τυχαίες (;)!

Καλή χρονιά, με υγεία και χιούμορ!

Βιβή Τσιντσίνη


Σχετικά Άρθρα

Η παρουσίαση του Heptapolis avatar-e-learning – Ένα καινοτόμο πρόγραμμα διαδικτυακής εκπαίδευσης με αφετηρία το ελληνικό στοιχείο

Η παρουσίαση του Heptapolis avatar-e-learning – Ένα καινοτόμο πρόγραμμα διαδικτυακής εκπαίδευσης με αφετηρία το ελληνικό στοιχείο

Είχαμε την χαρά και την τιμή να παρευρεθούμε στην παρουσίαση του avatar-e-learning (200 μαθημάτων ακαδημαϊκού τύπου),…
Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

…Με ξεπερνάει Αυτό που όλοι παντού στον κόσμο, έχουν μια άποψη για την βασιλική οικογένεια της…
Ρεπορτάζ από την μεγάλη φωτιά στον Ξηριά – Πυκνοί καπνοί και στάχτες έφτασαν στην πόλη

Ρεπορτάζ από την μεγάλη φωτιά στον Ξηριά – Πυκνοί καπνοί και στάχτες έφτασαν στην πόλη

Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στον Ξηριά Αλμυρού Πυκνοί καπνοί και στάχτες έφτασαν στην πόλη Την Παρασκευή…