• 29 Δεκεμβρίου, 2020

Αθλητική ανασκόπηση 2020: Χρονιά γεμάτη επιτυχίες για τους συλλόγους του Δήμου Αλμυρού

Αθλητική ανασκόπηση 2020: Χρονιά γεμάτη επιτυχίες για τους συλλόγους του Δήμου Αλμυρού

Να φύγει το 2020 και να μην ξανάρθει! Ήταν η χρονιά που άλλαξε τη ζωή παγκοσμίως, που διατάραξε την καθημερινότητά μας βάζοντας νέες συνήθειες και πρακτικές, μια χρονιά δύσκολη για όλους και περίεργη…

Το ίδιο φυσικά και για το χώρο του αθλητισμού αφού οι αγώνες διακόπηκαν δύο φορές με τα λεγόμενα lockdown, μία τον Μάρτιο (που εν τέλει έφερε την πρόωρη λήξη των πρωταθλημάτων) και μία τον Νοέμβριο που βρίσκεται σε εξέλιξη η αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας, τουλάχιστον όσον αφορά στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν οι ομάδες της περιοχής μας. Όμως αθλητικά το 2020 μπορεί να χαρακτηριστεί έτος επιτυχιών για τον αθλητισμό του Δήμου Αλμυρού!!! Πορεία πρωταθλητισμού από το ποδόσφαιρο του ΓΣΑ στη Γ’ Εθνική, άνοδος της Δήμητρας Ευξεινούπολης ως πρωταθλήτρια της Α’ Τοπικής, άνοδος για το μπάσκετ του ΓΣΑ σε εθνική κατηγορία, άνοδος για τους Τιτάνες για πρώτη φορά στην Α2 ΕΣΚΑΘ, άνοδος για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΓΣΑ στη Β’ Κατηγορία! Λίγοι αγώνες, πολλές νίκες για τα σωματεία της περιοχής. Παρακάτω επιχειρούμε να παρουσιάσουμε την αθλητική ανασκόπηση του 2020…

ΓΣΑ Ποδόσφαιρο
Το 2020 μπήκε με αισιοδοξία και …νέο αέρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΓΣΑ καθώς η διοικητική και οικονομική παρουσία του Ζήση Ντελόπουλου από τις τελευταίες ημέρες του προηγούμενους έτους, έφερε οργάνωση σ’ όλους τους τομείς, μεταγραφική ενίσχυση και πολύ θετικά αποτελέσματα. Ο ΓΣΑ έτρεξε φοβερό αήττητο σερί οκτώ αγωνιστικών κατά τις οποίες συγκέντρωσε 20 βαθμούς με πορεία πρωταθλητισμού.
Στα παιχνίδια του 2020 για το προηγούμενο πρωτάθλημα, έχασε μόνο δύο. Στη Γ’ της σεζόν 2019-20 με το πρόωρο φινάλε, κατείχε την 6η θέση ενώ απέμεναν τρεις αγωνιστικές. Το καλοκαίρι είχαμε την αποχώρηση από το σύλλογο του κου Ντελόπουλου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις αρχές του Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στις 6/2, ύστερα από συμπληρωματικές αρχαιρεσίες, επέστρεψε στη θέση του προέδρου του συλλόγου ο Δήμος Περπερίδης. Ο συνολικός απολογισμός του ΓΣΑ το 2020 σε επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου ήταν 7 νίκες-2 ισοπαλίες και 4 ήττες, με τέρματα 15-9.

Δήμητρα Ποδόσφαιρο
Τι να γράψουμε για την Δήμητρα!!! Το 2020 αποτελεί χρονιά-σταθμό στην ιστορία του συλλόγου και θα μνημονεύεται για πάντα! Η φοβερή ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα. Έχοντας κερδίσει και τα οκτώ ματς που έδωσε στο περσινό πρωτάθλημα, ήταν στην πρώτη θέση όταν έγινε η διακοπή λόγω lockdown και στις 29 Απριλίου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Ήταν εκείνη την ημερομηνία όταν η ΕΠΟ ανακοίνωσε την οριστική διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων, την επικύρωση βαθμολογιών και τον προβιβασμό των πρωτοπόρων της Α’ Τοπικής στη Γ’ Εθνική 2020-21. Οι «πράσινοι», που συνέχισαν με τον Τάσο Δεληζήση ως επικεφαλής της διοίκησης ύστερα από τις καλοκαιρινές εκλογές, έδωσαν στις 11 Οκτωβρίου το πρώτο τους, ιστορικής σημασίας, αγώνα στη Γ’ Εθνική. Γνώρισαν την ήττα 1-0 στην Άμφισσα από τον Φωκικό κι αυτή ήταν η μοναδική ήττα τους σ’ ολόκληρο το έτος που μας αποχαιρετάει σε λίγες ημέρες. Επίσης εντάχθηκαν στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου δύο ξένοι παίκτες, ο πρώτος Αφρικανός και ο πρώτος αλλοδαπός που ήρθε να παίξει επαγγελματικά στην Ευξεινούπολη. Συνολικά, η Δήμητρα μέσα στο 2020, σε επίσημα ματς για πρωτάθλημα (σε δύο διαφορετικές κατηγορίες) και Κύπελλο σημείωσε 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, με τέρματα 33 υπέρ και 5 κατά.

Αίας Ποδόσφαιρο
Δεκατρείς νίκες σε δεκαπέντε αγώνες είναι ο καταπληκτικός απολογισμός του Αίαντα το 2020, δίχως αμφιβολία μία χρονιά που θα θυμούνται στη Σούρπη για πολλά χρόνια… Η ομάδα που προπονεί ο Γιάννης Σιαμέτη την τελευταία τριετία έχει καθιερωθεί στις κορυφαίες δυνάμεις του τοπικού μας ποδοσφαίρου και κάθε χρόνο έχει ακόμη καλύτερη παρουσία. Στους αγώνες της περασμένης σεζόν είχε έξι νίκες σε οκτώ ματς, ήταν στην 4η θέση όταν έγινε η διακοπή και με το εύκολο πρόγραμμα που ακολουθούσε, άπαντες έμειναν με την πικρία ότι το φινάλε θα μπορούσε να είχε καλύτερη έκβαση.
Και ο Αίας συνέχισε από εκεί που σταμάτησε, σαν να μην μεσολάβησαν επτά μήνες… Επτά ματς έδωσε για το 2020-21 και τα κέρδισε όλα! Από την πρώτη θέση θα δει τους αντιπάλους του όταν εκκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα. Μέσα στο 2020, ο σύλλογος της Σούρπης για πρωτάθλημα Α’ Τοπικής και Κύπελλο ΕΠΣΘ έδωσε 17 αναμετρήσεις και κατέγραψε: 14 νίκες-1 ισοπαλία-2 ήττες, με τέρματα 37-10.

Πρωτεσίλαος Ποδόσφαιρο
Πολύ καλός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο απολογισμός για το σωματείο του Πτελεού αναφορικά με το έτος που φεύγει. Διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις του τοπικού πρωταθλήματος, σταθεροποιήθηκε ως μια υπολογίσιμη δύναμη και μάλιστα, ο απολογισμός αποτελεσμάτων έχει θετικό πρόσημο.
Οι «κυανόλευκοι» από τον Πτελεό, μ’ ένα μείγμα αρκετών γηγενών παικτών και μερικών από τον Βόλο, έδωσαν 16 αγώνες μέσα στο 2020 για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Από αυτούς, κέρδισαν τους 7, έφεραν ισοπαλία στους 3 και έχασαν τους 6, σκοράροντας 25 φορές και δεχόμενοι 17 τέρματα.

Μυρμηδόνες Ποδόσφαιρο
Το 2020 έφερε την ομάδα του Πλατάνου ξανά στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Το έτος θα μπορούσαμε να το χωρίσουμε στα δύο, αφού στο πρώτο μισό, δηλαδή στους αγώνες της περασμένης περιόδου οι Μυρμηδόνες είχαν μόνο χαμόγελα, χωρίς ήττα, ενώ στο δεύτερο μισό, ακόμη δεν πανηγύρισαν τρίποντο. Όσον αφορά στα αποτελέσματα, στο 6-3-0 προσθέτουμε το 0-1-5 στο πρωτάθλημα συν ένα ματς Κυπέλλου.
Γενικότερα, οι «κυανέρυθροι» είχαν 16 παιχνίδια αυτό το έτος: κέρδισαν τα έξι, έφεραν ισοπαλία στα τέσσερα και έχασαν τα έξι. Θα λέγαμε ότι είναι ένας ισορροπημένος απολογισμός, με 25 γκολ υπέρ και 30 κατά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το 2020 έφερε την άνοδο στην Α’ Τοπική.

Άθλος Ποδόσφαιρο
Ούτε κρύο ούτε ζέστη για τον Άθλο αυτόν τον χρόνο. Η ομάδα κέρδισε κατηγορία αλλά αυτό επιτεύχθηκε λόγω αναδιάρθρωσης πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ. Ωστόσο το 2020 ήταν σημαδιακό για το σύλλογο καθώς γιόρτασε είκοσι χρόνια πετυχημένης παρουσίας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής μας και το νομού, πάντα έχοντας ως προτεραιότητα τα τμήματα υποδομής. Τα επίσημα ματς για πρωτάθλημα και Κύπελλο ήταν συνολικά 13. Το σύνολο του Θοδωρή Σκούρα κατέγραψε έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, με γκολ 23 υπέρ και 22 κατά.

Αχιλλέας Ποδόσφαιρο
Μόνο ήττες είχε μέσα στο 2020 ο σύλλογος του Αχιλλείου μέχρι τον τελευταίο του αγώνα πριν την καραντίνα! Εν μέσω δύσκολων συνθηκών, ο ιστορικός σύλλογος που έχει αναδείξει πληθώρα εξαιρετικών ποδοσφαιριστών, μπορεί να μην είχε θετικά αποτελέσματα αλλά η επιτυχία του ήταν πως κρατήθηκε ζωντανός. Έδωσε 13 αναμετρήσεις, χάνοντας τις δώδεκα και κερδίζοντας μία, τέρματα 14-50.

***Στα θετικά της χρονιάς που φεύγει ήταν η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους δύο σωματείων της περιοχής, του Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων και του Α.Σ. Μικροθηβών, οι οποίοι ύστερα από διάλλειμα ενός έτους, μπήκαν ξανά στο χάρτη του τοπικού ποδοσφαίρου μας.

ΓΣΑ Μπάσκετ
Μπάσκετ υψηλού επιπέδου έπαιξε ο ΓΣΑ μέσα στο 2020 και πανηγύρισε την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του σε εθνική κατηγορία. Οι «κυανόλευκοι» έπαιζαν …δίχως αντίπαλο στον 1ο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ το 2019-20. Μπορεί να ξεκίνησαν με εντός έδρας ήττα το 2020, στη συνέχεια όμως συγκέντρωσαν μόνο ροζ φύλλα και μάλιστα, η θετική εικόνα συνεχίστηκε στην παραπάνω κατηγορία, τη Γ’ Εθνική όπου πριν τη διακοπή είχαν ήδη δύο επιτυχίες στα τρία πρώτα ματς. Το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαΐου ανακοινώθηκε από την ΕΣΚΑΘ η οριστική διακοπή της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και η άνοδος του ΓΣΑ. Σε έντεκα αγώνες, το συγκρότημα του Παναγιώτη Νάνη, που επαναλαμβάνουμε ότι παρουσίασε ωραίο θέαμα και προσέλκυσε δεκάδες νέους φιλάθλους κοντά στο τμήμα μπάσκετ, είχε 9 νίκες και 2 ήττες.

Δήμητρα Μπάσκετ
Το ταξίδι της Δήμητρας Ευξεινούπολης στο χώρο του μπάσκετ έλαβε τέλος μέσα στο 2020 καθώς μετά την ολοκλήρωση της περσινής περιόδου, αποφασίστηκε να μην δηλωθεί συμμετοχή στο πρωτάθλημα 2020-21. Έτσι, ολοκληρώθηκε η εξαετής πορεία στα μπασκετικά παρκέ της ΕΣΚΑΘ.

Τιτάνες Μπάσκετ
Χρονιά επιτυχιών ήταν το 2020 για την ομάδα που προπονεί ο Θανάσης Φλεβάρης. Τελείωσε το περασμένο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας στη δεύτερη θέση και προβιβάστηκε στην Α2 Τοπική για πρώτη φορά στη σύντομη παρουσία της στους αθλητικούς χώρους. Δίχως αμφιβολία, πρόκειται για ένα πολύ πετυχημένο έτος για τους «ερυθρόλευκους» με 9 νίκες-2 ήττες (σε Β’ και Α2), ενώ συν τοις άλλοις, το εφηβικό τμήμα έφθασε στον ημιτελικό του τοπικού Μαγνησίας.

ΓΣΑ Βόλεϊ
Η εξαιρετική δουλειά στο τμήμα πετοσφαίρισης του Αλμυρού συνεχίστηκε μέσα στο 2020 και «σφραγίστηκε» με την άνοδο της γυναικείας ομάδας στη Β’ Εθνική η οποία πέρασε από …χίλια κύματα. Ο ΓΣΑ ως αήττητος στο τοπικό ήταν το μεγάλο φαβορί για να πανηγυρίσει την αλλαγή κατηγορίας, ανέλαβε στην έδρα του τη διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ η οποία την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Κέρδισε όμως αυτό που άξιζε αγωνιστικά, με τη διαδικασία της κλήρωσης (!) αφού η τοπική Ένωση σε μια πρωτόγνωρη απόφαση, επέλεξε να ανεβεί μία ομάδα από το τοπικό με αυτή τη διαδικασία. Αγωνιστικά, τα κορίτσια του βόλεϊ χάρισαν πολλές επιτυχίες. Γυναίκες και Κορασίδες είχαν συνολικά 15 αγώνες με τον εντυπωσιακό, φανταστικό απολογισμό 14 νικών και 1 ήττας. Πιο συγκεκριμένα, το 2020, το τμήμα Γυναικών έδωσε 6 παιχνίδια και τα κέρδισε όλα (και μάλιστα χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ!!!), ενώ το τμήμα Κορασίδων κατέγραψε 8 νίκες-1 ήττα με σετ 24 υπέρ και 7 κατά. Επίσης οι Παγκορασίδες Α’ σημείωσαν δύο νίκες-μία ήττα με σετ 8-3 σε αυτό το έτος.

ΓΣΑ Στίβος
Δεν έλειψαν οι επιτυχίες για το τμήμα στίβου του Γυμναστικού. Η Αναστασία Τσομπάνογλου πρώτευσε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στα 60 μέτρα με εμπόδια, ωστόσο στάθηκε άτυχη το καλοκαίρι διότι είχε σοβαρό τραυματισμό σε προπόνηση λίγο πριν αρχίσουν οι αγώνες. Στο πανελλήνιο Παμπαίδων-Παγκορασίδων, οι κορυφαίες επιδόσεις για τους αθλητές του Αλμυρού σημειώθηκαν από τον Σταύρο Κοντοβά με την 4η θέση στο άλμα εις μήκος, την Μαρία Πατσέα με την 4η θέση στα 2000 μέτρα με φυσικά εμπόδια και την Θεοδώρα Καλομοίρη με την 8η θέση στον ακοντισμό.

ΕΟΣ Αλμυρού
Στον περιφερειακό αγώνα αναρρίχησης που έγινε τέλη Σεπτεμβρίου στο Αιγίνιο, ο Δημήτρης Καλλίκας, μέλος της εθνικής ομάδας, ήταν 2ος στην κατηγορία Νέοι Α’, η Ηλέκτρα Παπανάτσιου 3η στην κατηγορία Κορασίδων Α’ και η Φωτεινή Βέργα 7η. Στον πανελλήνιο αγώνα αναρρίχησης στον Βόλο, 10-11 Οκτωβρίου, ο Καλλίκας κατετάγη 5ος, η Παπανάτσιου 6η και η Βέργα 7η. Ο ΕΟΣ συνέχισε τη δράση του σε χιονοδρομίες, αναρρίχηση, ορειβασία, πεζοπορίες, τένις με μεγάλη συμμετοχή των μελών του παρά τη διαμορφωθείσα κατάσταση λόγω της πανδημίας.

Ατομικές διακρίσεις
Στην κατηγορία αυτή βάζουμε αθλητές από την περιοχή μας ή με καταγωγή από αυτήν που είτε ανήκουν είτε όχι στους ντόπιους συλλόγους. Δίχως αμφιβολία ο Σπύρος Καραλής ήταν φοβερός. Ο 17χρονος πρώην άλτης του ΓΣΑ και νυν του Ολυμπιακού Πειραιώς είχε το καλοκαίρι συνεχόμενους αγώνες στους οποίους διακρίθηκε σε όλες τις κατηγορίες! Συγκεκριμένα, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο μήκος και στο τριπλούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 ετών, χρυσό μετάλλιο στο μήκος στην κατηγορία Κ18, χάλκινο μετάλλιο στο μήκος στην κατηγορία Κ20, 4η θέση στο μήκος Κ23 και 7η θέση στην πρώτη του συμμετοχή σε τελικό μήκους κατηγορίας Ανδρών.
Όσον αφορά στον κωπηλάτη Αντώνη Παπακωνσταντίνου, με καταγωγή από τον Πτελεό, σάρωσε όπου συμμετείχε: κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια κι ένα αργυρό στο 860 πανελλήνιο πρωτάθλημα, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23 που έγινε στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας (τον Σεπτέμβριο) και αποκορύφωμα της εξαιρετικής του χρονιάς ήταν η 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Πολωνία (τον Οκτώβριο. Μονό σκιφ ελ. βαρών).
Αναφορικά με το ποδόσφαιρο, ο Ηλίας Χριστόπουλος που ξεκίνησε από τον Άθλο κι αγωνίζεται στον Αστέρα Τρίπολης με επαγγελματικό συμβόλαιο, συμμετείχε με την εθνική Παίδων σε διεθνείς φιλικούς, ενώ κλήση στην εθνική Κ15 είχε και ο Κώστας Κωστούλας, γιος του σπουδαίου άσου Θανάση Κωστούλα από τη Σούρπη. Στο βόλεϊ η Χρυσάνθη Σταματίου συνεχίζει την αγωνιστική της πορεία στις ΗΠΑ όπου εδώ και λίγο καιρό, άφησε το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι και συνεχίζει στο Bellarmine University στο Λούισβιλ του Κεντάκι.
Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι την 1η Μαρτίου 2020, ο Γιώργος Χατζηκυριάκος, με καταγωγή από τον Αλμυρό (ενηλικιώνεται στις 28 του μηνός), έκανε ντεμπούτο στην Basket League, στην αναμέτρηση που έδωσε η ομάδα του, Ιωνικός Νικίας, με αντίπαλο τον Ηρακλή.
Αποχαιρετούμε λοιπόν το 2020 σε μία εβδομάδα έχοντας καταγράψει λίγους αγώνες (λόγω των δύο lockdown του κορωνοϊού) αλλά με πολλές επιτυχίες όσον αφορά στους συλλόγους του Δήμου Αλμυρού.
Οι στιγμές χαράς ήταν κατά πολύ περισσότερες από αυτές της πίκρας όπως αναλύσαμε στο παραπάνω κείμενο, κάτι που δείχνει σαφώς ότι υπάρχουν παράγοντες και προπονητές που αγαπούν, επενδύουν και δουλεύουν σωστά στον αθλητισμό της περιοχής μας, αξιοποιώντας το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει πολύ ταλέντο…

Ο «Λαός του Αλμυρού», έχοντας συμπληρώσει μέσα στο 2020 τα 20 χρόνια λειτουργίας του και ξεπερνώντας προσφάτως το φράγμα των 1000 φύλλων της εφημερίδας, ήταν, είναι και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις προσπάθειες όλων των αθλητών, όλων των προπονητών, όλων των μελών των διοικήσεων στα σωματεία ενισχύοντας με το δικό μας τρόπο κι από τη δική μας θέση, κάθε προσπάθειά τους! Κλείνουμε, με την ευχή σύντομα να επιστρέψουμε υγιείς στην κανονικότητα και να ξαναπούμε στους αθλητικούς στίβους!


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…