• 23 Δεκεμβρίου, 2020

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι από το Α.Τ. Αλμυρού

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι από το Α.Τ. Αλμυρού

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι από τους Αστυνομικούς του Α.Τ. Αλμυρού το τελευταίο χρονικό διάστημα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες παρατηρήθηκαν παραβάσεις και επιβλήθησαν τα ανάλογα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, από την αρχή του Δεκεμβρίου έως και αυτή την εβδομάδα, καταγράφησαν 72 παραβάσεις που αφορούσαν: 12 για μη χρήση μάσκας, 47 για άσκοπη μετακίνηση, 9 για υπεράριθμα άτομα σε όχημα και 1 παράβαση για διοργάνωση εκδήλωσης (το περασμένο Σάββατο στη Ν. Αγχίαλο όταν συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες σε χώρο συλλόγου).
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες, αναμένεται να γίνουν πιο εντατικοί αυτές τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων.

Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην ημέρα των Χριστουγέννων και τα μέτρα: “Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά. Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν, δεν θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές, γύρω από το γιορτινό τραπέζι.

Αν δεν είμαστε μόνο με την οικογένεια μας, μπορούν να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες και μέχρι 9 άτομα, οι ίδιες οικογένειες, γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η μοναδική «εξαίρεση», την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, θα είναι στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή, 10 το βράδυ με 5 το πρωί.

Θα πρέπει επίσης να είναι ξεκάθαρο ότι τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα κάλαντα, καθώς φέτος τα πάντα θα είναι διαφορετικά και επιπρόσθετα δεν προβλέπεται η μετακίνηση για τον λόγο αυτό.


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και φωτογραφίες από τη γιορτή του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από τη γιορτή του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ωδείου με τίτλο…
Διαβάστε το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών στην Μονή Άνω Ξενιάς

Διαβάστε το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών στην Μονή Άνω Ξενιάς

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών Αγίου Δωδεκαημέρουστην Ιερά Μονή Άνω Ξενιάς:  Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου Ἁγίας Ἀναστασίας…
Φαναράκια των ευχών στον Αλμυρό!

Φαναράκια των ευχών στον Αλμυρό!

Τα Φαναράκια των ευχών και φέτος στον Αλμυρό! Στις 23 Δεκεμβρίου 2023 στην κεντρική πλατεία της…