• 8 Δεκεμβρίου, 2020

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθελοντική αιμοδοσία στον Αλμυρό

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθελοντική αιμοδοσία στον Αλμυρό

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου μπροστά στο Δημαρχείο Αλμυρού. Την διοργάνωσαν από κοινού οι «Εθελοντές Δότες Μυελού των οστών Επαρχίας Αλμυρού», ο «Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας» και η Α.Ε. «Δήμητρα» Ευξεινούπολης.

Δεκάδες συμπολίτες μας, παρά τις συνθήκες covid και τον άστατο καιρό, αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους και «στήθηκαν» υπομονετικά στην ουρά περιμένοντας να δώσουν  αίμα, μεταξύ αυτών μέλη της διοίκησης και ποδοσφαιριστές της Δήμητρας.

Πραγματικά, η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, παραπάνω από τις αναμενόμενες εκτιμήσεις των διοργανωτών. Να σημειώσουμε ότι η εθελοντική αυτή αιμοδοσία είχε έκτακτο χαρακτήρα καθώς η αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας φαίνεται δυστυχώς ότι επηρεάζει μεταξύ άλλων και τα αποθέματα αίματος της χώρας μας. Δεδομένης της μειωμένης προσέλευσης εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν. Έτσι, η αιμοδοσία έγινε με σκοπό την ενίσχυση των αποθεμάτων σε αίμα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας.

Στο χώρο που βρέθηκε το αυτοκίνητο της κινητής μονάδας αιμοδοσίας, τα μέλη της «Φλόγας» διέθεσαν στον κόσμο τα ημερολόγια και τα χειροτεχνήματα για την αρωγή των στόχων του συλλόγου, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Άγγελος Κριτσιώτης, Βολιώτης αθλητής ο οποίος πολλές φορές έχει δείξει τη φιλανθρωπική, κοινωνική του δράση με ποδηλατικές διαδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέλος, από τους διοργανωτές τονίστηκε ότι η εθελοντική αιμοδοσία θα επαναληφθεί με την πρώτη ευκαιρία, με την επισήμανση ότι η δωρεά αίματος είναι πράξη μεγάλης αγάπης για το συνάνθρωπο, αλληλεγγύης και ζωτικής σημασίας για την κοινωνία μας.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…