• 5 Δεκεμβρίου, 2020

Ειδήσεις της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου

Ειδήσεις της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε τα ακόλουθα δελτία Τύπου σχετικά με ειδήσεις που αφορούν τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου.

100 τάμπλετ διατέθηκαν στις σχολικές μονάδες Δήμου Ρήγα Φεραίου
Η δεύτερη φάση διάθεσης tablets στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου ολοκληρώθηκε από τη Σχολική Επιτροπή Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Ιωάννη Παπαϊωάνννου.
Αυτό αποτελεί συνέχεια της διάθεσης των πρώτων tablets που διατέθηκαν από την Σχολική Επιτροπή Β΄θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Πρόεδρο του Δ.Σ, κ. Γεώργιο Παπαδάμ.
Ο κ. Παπαϊωάννου, δήλωσε: «Διαθέσαμε tablets σε όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να μη μείνει κανένας μαθητής χωρίς πρόσβαση στην ηλεκτρονική εκπαίδευση που επιτάσσουν οι δύσκολες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Με αυτό τον τρόπο ο δήμος δείχνει και τον κοινωνικό του χαρακτήρα, το ενδιαφέρον του και την ανησυχία του για τη νέα γενιά. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στέκεται έμπρακτα δίπλα στους γονείς και τους μαθητές, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς σχετικά με το νέο τρόπο εκπαίδευσης και κάθε παιδί του δήμου μας να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το σχολικό του πρόγραμμα».
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτριος Νασίκας, αναφέρθηκε σχετικά: «Ανταποκρινόμενοι στις δυσκολίες των καιρών και στις συνθήκες που έχει προκαλέσει ο covid-19 παγκοσμίως, παραδώσαμε στις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης του δήμου μας, 100 tablets τελευταίας τεχνολογίας για να κρατήσουμε ανεπηρέαστη τη συνέχιση της εκπαίδευσης, της μελέτης και της κοινωνικοποίησης των παιδιών μέσα από τη σχολική κοινότητα. Είμαστε από τους δήμους που είχαμε γρήγορα αντανακλαστικά και δώσαμε βάση εκτός από την υγεία και στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων».

Συγκροτήθηκε επιτροπή ισότητας 
Δημοτική Επιτροπή Ισότητας συγκροτήθηκε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Επιτροπή αποτελείται από εννέα μέλη και είναι τα παρακάτω:
1) Βασιλική Παπανικολάου-Χατζοπούλου, Αντιδήμαρχος ως Πρόεδρος της Επιτροπής
2) Κωνσταντία Βλασταρίδου, σύμβουλος Κοινότητας Κεραμιδίου
3) Καλλιόπη Μακρονάσιου, εκπαιδευτικός
4) Αδριανή Μητροπούλου, ψυχολόγος
5) Σμαράγδα Μαυριανού  εκπαιδευτικός
6) Χασιώτη Αντωνία, συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου
7) Βιολντζή Δήμητρα, συμβασιούχος υπάλληλος
8) Ρηγώνη Αικατερίνη, εκπαιδευτικός
9) Τσαρούχα Αφροδίτη, σύμβουλος Κοινότητας Αγίου Γεωργίου

Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Ηλεκτροδότησης Ρήγα Φεραίου, κα. Βασιλική Παπανικολάου-Χατζοπούλου, δήλωσε: «Με την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, μας δίνεται μια σημαντική δυνατότητα να προωθήσουμε δράσεις και προγράμματα σχετικά με τα θέματα των ανισοτήτων των φύλων, της πρόληψης της βίας των γυναικών και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των γυναικών σε πολλούς τομείς. Η Επιτροπή του δήμου μας απαρτίζεται από αξιόλογα μέλη που θα συμβάλλουμε όλοι μαζί ουσιαστικά στην προσπάθεια εξάλειψης κάθε είδους ανισότητας και θα προβάλλουμε τη σημασία των ίσων ευκαιριών σε όλους ανεξαρτήτου φύλου».

Καθαρισμός όλων των δεξαμενών ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΡΦ:
Εκτός των μεγάλων έργων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη (Ύδρευση Κεραμιδίου, Αποχέτευση Αγίου Γεωργίου-Αερινού και Σύστημα τηλεμετρίας), η συντήρηση και η επισκευή των υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης αποτελούν το καθημερινό στοίχημα της επιχείρησης. Η ΔΕΥΑΡΦ έχοντας ως γνώμονα την άριστη ποιότητα νερού που πρέπει να προσφέρει στους δημότες, κάθε χρόνο προβαίνει στον καθαρισμό των δεξαμενών όλων των δημοτικών διαμερισμάτων.

Ήδη έχει ξεκινήσει ο τακτικός καθαρισμός των δεξαμενών και των δικτύων ύδρευσης. Καθημερινά και έπειτα από ενημέρωση των δημοτών καθαρίζεται και απολυμαίνεται δεξαμενή και δίκτυο καθεμίας τοπικής κοινότητας. Τις προηγούμενες ημέρες καθαρίστηκαν οι δεξαμενές Μ. Περιβολακίου και Βελεστίνου. Σειρά έχουν όλα τα υπόλοιπα διαμερίσματα, χωρίς να αποκλειστεί κανένα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ, κ. Κορώνας Ιωάννης δήλωσε: « Η δέσμευση για παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στον τομέα της ύδρευσης, υλοποιείται καθημερινά. Η ΔΕΥΑΡΦ έχει στόχο να προσφέρει νερό άριστης ποιότητας και σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες και τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Υγείας. Η προσπάθεια μας είναι συνεχής και ευελπιστούμε να ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των δημοτών άμεσα».


Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Ανοίγει το παζάρι του Βελεστίνου – Δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινά η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου, η οποία θα διαρκέσει έως…
Χρ. Τριαντόπουλος: Κρίσιμο έργο η διασύνδεση του Φράγματος Γυρτώνης με την τεχνητή Λίμνη Κάρλα

Χρ. Τριαντόπουλος: Κρίσιμο έργο η διασύνδεση του Φράγματος Γυρτώνης με την τεχνητή Λίμνη Κάρλα

Την Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση…
Την κατασκευή δημοτικής πισίνας δρομολογεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου!

Την κατασκευή δημοτικής πισίνας δρομολογεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου!

Την κατασκευή δημοτικής πισίνας δρομολογεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου! Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας, «σε…