• 4 Δεκεμβρίου, 2020

Οι φετινοί «μάγοι με τα δώρα» φορούν άσπρες στολές… Γιώργου Τσιντσίνη – Δελτίο θυέλλης

Οι φετινοί «μάγοι με τα δώρα» φορούν άσπρες στολές… Γιώργου Τσιντσίνη – Δελτίο θυέλλης

Έκδοση 28-11-2020

Η καραντίνα η δεύτερη

δεν βγήκε σε καλό…

Και μέσα στ’ άλλα έφταιξε

το λίγο το …μυαλό.

 

Σε λίγα 24ωρα μπαίνουμε στο Δεκέμβρη,,,, Και η αντίδραση πολλών έγκλειστων νοικοκυραίων είναι οι πρόωροι Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και το ανασκούμπωμα των κυριών για τα πρώτα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες της …καραντίνας. Μια καραντίνα που δείχνει να πηγαίνει στράφι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, αφού οι θάνατοι από τον ιό αυξήθηκαν, όπως και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, που έφτασαν στα όρια της σχεδόν πληρότητάς τους.

Τι συμβαίνει;

Έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους οι επιστήμονες; Ναι.

Αιφνιδιάστηκε σε κρίσιμα θέματα προετοιμασίας και πρωτοβουλιών η Κυβέρνηση; Ναι.

Η περισσότερη Αντιπολίτευση δεν έχει αρθεί καν στο ύψος των περιστάσεων και δεν έβαλε «πλάτη» στις δύσκολες ώρες που περνάμε; Ναι.

Έφταιξε η ανυπακοή και η χαλαρότητα των αρνητών του ιού, των επιπόλαιων ή των «βαλτών», που είναι ένα μεγάλο τμήμα του …κουρασμένου πια πληθυσμού, ο οποίος διαρκώς φτωχαίνει, με κλειστή αγορά και την ανεργία, αλλά και δεν έχει τα μέσα ή την ικανότητα να διαχειριστεί με ψυχραιμία τον «πόλεμο»; Ναι.

 

Μια λαϊκή φράση λέει «αυτός αμολάει χαρταετό»… Και αναφέρεται συνήθως σε κάποιον που δείχνει να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Προσωπική μου ταπεινή άποψη ότι αυτό εδράζεται σε ολοένα και περισσότερους συμπατριώτες μου. Δείχνουν να «αμολάνε αετούς» ή οι αντιδράσεις τους να θυμίζουν το «σαπέρα …Λιβαδειές». Και αυτό διαπιστώνεται όχι μόνο ανάμεσα στους απλούς πολίτες, αλλά και σε Κοινοβουλευτικούς άνδρες ή γυναίκες, που κυβερνούν ή αντιπολιτεύονται. Ακόμη και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας έχουν πέσει στο ίδιο «τρυπάκι», έστω κι αν αποτελούν μειοψηφία. Η ρήση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου «δεν κινδυνεύει η Πίστη, αλλά οι πιστοί» συχνάκις απευθύνεται σε «ώτα μη ακουόντων».

 

Όταν έγραφα αυτές τις γραμμές τίποτε το τελεσίδικο δεν υπήρχε για την άρση του εγκλεισμού μας προκειμένου να ανοίξει η αγορά, να επιστρέψει η κανονικότητα στην καθημερινότητά μας και να κάνουμε ομαλά Χριστούγεννα. Άλλωστε οι αμείλικτοι καθημερινοί αριθμοί της πανδημίας δεν συνηγορούν για κάτι τέτοιο, όσο κι αν η Ελλάδα είναι ακόμη χαμηλά στους παγκόσμιους δείκτες του κακού. Και προσωπικά –όπως όλοι σας σχεδόν- παλεύω να «μη με πάρει από κάτω» ο εθελούσιος εγκλεισμός και η επιβαλλόμενη μοναξιά μου. Αν μη τι άλλο, πόλεμος είναι και σαν τέτοιος επιβάλλει θυσίες και (στο κάτω – κάτω) παράπλευρες απώλειες. Αλλά όταν βλέπω να πεθαίνουν καθημερινά πλέον και νέοι άνθρωποι από αυτόν το «διάολο» (ναι, από αυτήν την …απλή γριπούλα, για τους ανεγκέφαλους), πονάω, συμπάσχω και ανησυχώ για το μέλλον όλων μας.

 

Κι αν καιροφυλαχτεί για τον καθένα μας η κατάθλιψη και άλλα ψυχικά νοσήματα, ο φόβος του θανάτου, τι να πουν και τι θα πάθουν στο τέλος οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που δίνουν σήμερα έναν άνισο αγώνα στην πρώτη γραμμή, κάτω από απάνθρωπες, εξουθενωτικές συνθήκες και ήδη θρηνούν θύματα – συναδέλφους τους; Όταν μάχεσαι απελπισμένα να σώζεις ζωές ούτε την οικογένειά σου δεν μπορείς να σκεφτείς ούτε –πολύ περισσότερο- τον εαυτό σου. Κι όποτε λήξει αυτός ο πόλεμος, πόσοι θα επανέλθουν υγιείς στην προηγούμενη ζωή τους; Αν επανέλθουν…

 

Άρα, από αυτό και μόνο το παράδειγμα, όλοι πρέπει να σκεφτούμε ότι έχουμε λιγότερα «δικαιώματα» να μιζεριάζουμε ασύστολα και ειδικότερα όσοι έχουν μετατρέψει δημόσια σε …σφουγγαρόπανα του μεγαλοϊδεατισμού τους τα κοινωνικά δίκτυα στο ίντερνετ.

 

Και είναι η κατάλληλη ευκαιρία νομίζω να διαγράψω τους μισούς και πλέον φίλους και φίλες μου στο facebook, γιατί αρχικά –και εξ επαγγέλματος- δέχτηκα όσα αιτήματα φιλίας μου προτείνονταν, από φιλότιμο, αφού οι περισσότεροι ήταν συντοπίτες μου. Διαπιστώνω όμως ότι η πλειοψηφία ούτε μια ανάρτηση δεν έκανε στον «τοίχο» μου (π.χ. ένα σχόλιο, μια ευχή κτλ.) ή κάποιοι άλλοι αποδείχτηκαν «μαϊντανοί» του χειρότερου είδους. Επομένως, από φιλότιμο και πάλι, απέναντι στον εαυτό μου αυτή τη φορά, θα «καθαρίσω τη …μπουγάδα». Χωρίς παρεξήγηση…

 

 Τελικά η πανδημία δεν σε τρομάζει μόνο ή σε απειλεί…. Δίνει και μια «ευκαιρία» να ψάξεις κάπως αλλιώς τα εσώψυχά σου, να αναθεωρήσεις απόψεις και ίσως και στάση έναντι κάποιων ανθρώπων.

 

Πήρε εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» υγιής ο 91χρονος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος και, ανάμεσα στις πολλές ευχαριστίες του προς κλήρο και λαό, δηλώνει: «Η σιωπηλή συμμετοχή στον πόνο του λαού του Θεού συμβάλλει μυστικά στην κοινωνική συνοχή. Η αυθόρμητη ειλικρινής αγάπη πάντοτε ενισχύει στις δύσκολες στιγμές των ανθρώπων. Η αγάπη είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει στον κόσμο».

 

Απαλλαγή από τα καθήκοντά του Αντιπροέδρου της Βουλής, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και πνευμονολόγος, Γιώργος Λαμπρούλης, ώστε να συνδράμει στη μάχη κατά της πανδημίας στο νομό Λάρισας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Τον μιμήθηκε την άλλη μέρα και ο κ. Κέλας, Βουλευτής Λάρισας της ΝΔ. Εύγε τους…

 

Αλλάζουμε θέμα… Δεν έχω καμιά αγωνία για το ποια μέτρα θα πάρει η άνευρη (ίσως και ύπουλη Ευρώπη, στην πλειοψηφία της) τον Δεκέμβριο, για να τιμωρήσει την υπερφίαλη δικτατορία του Ερντογάν. Περιμένω ένα ανακοινωθέν πάνω στα ίδια …τσάτσα – μάτσα και …πάπαλα.

 

Ο MVP του NBA Greek Freak Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσφερε μεγάλες ποσότητες συσκευασμένων τροφίμων στην εκκλησία του Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, τη γειτονιά βόρεια της Αθήνας, όπου γεννήθηκε ο Γιάννης. Ο Greek Freak απέφυγε κάθε κάλυψη των μέσων ενημέρωσης και έκανε αθόρυβα τη μεγάλη προσφορά του. Μπράβο Γιάννη! Τελικά δεν είναι τυχαίο που κάποια παιδιά φτωχών μεταναστών φτάνουν στην παγκόσμια κορυφή του αθλητισμού ή άλλων τομέων της σκληρά ανταγωνιστικής ζωής…

 

Ενώ γράφονταν αυτές οι γραμμές εξελίσσονταν παράλληλα οι διαδικασίες, αλλά και η συλλογή τροφίμων και άλλων αγαθών από το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού, για την ενίσχυση των 67 άπορων οικογενειών της περιοχής μας και όχι μόνο. Η επικοινωνιακή πρωτοβουλία είναι της εφημερίδας μας και οι πρώτες συγκεντρώσεις τροφίμων είμαι σημαντικές και ενθαρρυντικές για την προσπάθεια. Θα κορυφωθούν αύριο Κυριακή ώρα 6 το απόγευμα, με την εμφάνιση γνωστών τραγουδιστών (Τάμπας και Πάγκαλος) σε ένα μουσικό πρόγραμμα, που θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ, ενώ παράλληλα με ιδιωτικά μηνύματα και τα τηλέφωνα θα συνεχίζονται οι προσφορές αγάπης των συμπολιτών μας.

 

Είναι παλιό το σύνθημα από τα πρόσφατα χρόνια της οικονομικής κρίσης «να μη μείνει κανείς νηστικός στον Αλμυρό» και με τους εθελοντές της «Αλληλεγγύης», τις παράλληλες προσπάθειες της Τοπικής Εκκλησίας και άλλων τοπικών Συλλόγων, τις γιορτινές πρωτοβουλίες του Δήμου κτλ. νομίζω ότι καλά τα καταφέραμε. Τώρα, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες πανδημίας, η αποτελεσματική βοήθεια των αναξιοπαθούντων είναι ένα νέο «στοίχημα» που όλοι πρέπει να βοηθήσουμε έμπρακτα για να το κερδίσουμε.

 

Από τις προηγούμενες μέρες άρχισαν η πληρωμή των συντάξεων, επιστροφές προκαταβολών, άλλα επιδόματα και ενισχύσεις, για να ζεσταθούν κάπως οι τσέπες των νοικοκυριών, παρά το πρωτόγνωρο κλείσιμο της αγοράς, την ανεργία και αναπόφευκτες απολύσεις προσωπικού. Ο τωρινός «πόλεμος» δεν χρειάζεται να …πλέξουμε τη «φανέλα του στρατιώτη»… Να προσφέρουμε ένα πιάτο φαγητό χρειάζεται, να βοηθήσουμε να έχουν ζέστη, φως, νερό όλα τα σπίτια και να θυμόμαστε ότι:

 

Υπάρχουν πολλές χιλιάδες μικροί «Χριστοί», που παγώνουν νηστικοί μέσα στις κρύες φάτνες τους και περιμένουν τον οβολό μας. Ένα ζεστό ποτήρι γάλα, ένα μελομακάρονο, είναι το καλύτερο «Δόξα εν υψίστοις…»

 

Να καταλάβουμε επίσης ότι οι φετινοί «μάγοι με τα δώρα» φορούν άσπρες στολές (ντυμένοι σαν …αστροναύτες) και δίνουν εξοντωτική μάχη μέσα στα νοσοκομεία, στα ιατρεία τους, στα ερευνητικά κέντρα, για να είμαστε όλοι οι άλλοι ζωντανοί και υγιείς και να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα.

 

«Είσαι τρελός; Έτσι κοκαλιάρης όπως είσαι θα πεθάνεις!». «Ήρθα να τρέξω για 7 εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες». Στέλιος Κυριακίδης, ο δρομέας που νίκησε το 1946 στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και ζήτησε να βοηθήσουν την Ελλάδα…. Η νίκη του ήταν η αιτία που φωταγωγήθηκε η Ακρόπολη ξανά μετά από την Κατοχή και οι Έλληνες, παρά τον εμφύλιο πόλεμο, βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν….Όταν έφτασε στην Βοστώνη, οι γιατροί αρνήθηκαν να τον αφήσουν να τρέξει. Ήταν τόσο αδύνατος από την πείνα της Κατοχής, που δεν πίστευαν ότι θα αντέξει. Ο Κυριακίδης υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι φέρει ο ίδιος την ευθύνη αν του συμβεί κάτι. Στις 20 Απριλίου 1946, οι αθλητές πήραν τις θέσεις τους στο σημείο εκκίνησης.

Ανάμεσα στους δρομείς ήταν και ο κορυφαίος Αμερικανός Τζόνι Κέλι. Ο Κυριακίδης έμεινε πίσω τα πρώτα χιλιόμετρα, για να εξοικονομήσει ενέργεια για το τέλος. Σιγά σιγά ξεκίνησε να ανεβάζει ταχύτητα και να προσπερνάει τους υπόλοιπους δρομείς….«Πώς θα μπορούσα να νικήσω εγώ έναν τέτοιο αθλητή; Εγώ αγωνιζόμουν μόνο για τον εαυτό μου. Αυτός αγωνιζόταν για μια ολόκληρη πατρίδα.», αυτά ήταν τα λόγια του Τζον Κέλι όταν τον ρώτησαν γιατί έχασε από τον Έλληνα. Πράγματι ο Κυριακίδης με το τέλος του αγώνα δεν ξέχασε τις δοκιμασίες και τον Εμφύλιο των Ελλήνων. Μια από τις πρώτες ερωτήσεις που δέχθηκε ο Κυριακίδης μετά τον θρίαμβο του ήταν: «Τι θα ήθελες να κάνουμε για σένα;». Ο Κυριακίδης, απαντώντας λακωνικά, είπε: «Για μένα τίποτα. Μόνο για την Ελλάδα», ενώ δεν παρέλειπε να λέει σε όσους πήγαιναν να τον συγχαρούν: «Σας παρακαλώ, μην ξεχάσετε τη χώρα μου». Αντί για προσωπικά δώρα από τους Αμερικανούς ζήτησε να βοηθήσουν τη χώρα. Μεγάλη οικονομική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν από τους ομογενείς και έφτασαν στην Ελλάδα με την ονομασία το «πακέτο Κυριακίδη»…. (Ανάρτηση και η φωτο από τη Vicky Sketo).

 

«Ο Gianni Bernardinello, φούρναρης, 79 ετών, (στη άλλη φωτο) έγινε γνωστός σε όλο το Μιλάνο όταν στο πρώτο κύμα της πανδημίας που σάρωσε την Ιταλία έβγαζε κάθε μέρα έξω από τον φούρνο του μια καλαθούνα γεμάτη ψωμιά, ατομικές πίτσες και γλυκά. Ισχυριζόταν πως ήταν χθεσινά, αλλά όλη η γειτονιά ήξερε την αλήθεια: ήταν πάντα της ώρας.

Πάνω από το καλάθι είχε μια πινακίδα που έλεγε: «Μια μικρή βοήθεια για όποιον έχει ανάγκη. Πάρτε ό,τι θέλετε, αλλά να σκέφτεστε και τους άλλους».

Δούλευε από 12 χρονών, και είχε αγοράσει αυτό τον φούρνο πριν από 31 χρόνια — ως τότε, είχε κάνει ένα σωρό άλλες δουλειές, από κάλφας σε μαστόρους μέχρι πλανόδιος φωτογράφος. Ήταν άξιος άνθρωπος, και πονετικός.

Κόλλησε τον κορονοϊό και πέθανε πριν δέκα μέρες.» (Από Κική Τσιλιγκερίδου).

 

Γράφει ο διαδικτυακός φίλος Ανάργυρος Ε. Μπότσης: «Λέγεσαι Αμερική αλλά δεν λέγεσαι Αμερική, καθότι ο Αμέρικο Βεσπούτσι ήταν βαφτισμένος Όμηρος. Μικρόν τον φώναζαν Ομέρικο και παραποιήθηκε σε Αμέρικο.

Η συμπαθέστατη Γερμανία. Αυτοί αυτοαποκαλούνται Deutschland. Το πρώτο συνθετικό είναι το Deus δηλαδή Δίας, και το δεύτερο είναι land από την λέξη λας= πέτρα από όπου και το λατομείο. Τουτέστιν η Γερμανία είναι η χώρα του Δία.

Η φιλτάτη Αγγλία, εκείνο το British που προέρχεται από την λέξη Βρυτός δηλαδή παρθένος, ήταν η Αγγλία η χώρα με τις πολλές παρθένες. Από αυτού βγαίνει και το Αγγλικό virgin από όπου και η πολιτεία της Αμερικής Virginia προς τιμήν της Βασίλισσας που ήταν παρθένος.

Ιταλία, είναι ‘’εις άλω’’, εις την θάλασσαν, πιστεύω πως έχετε δει πως μπαίνει η Ιταλία ορμητικά μέσα στην Μεσόγειο.

Ισπανία. Οι ίδιοι λένε την πατρίδα τους Espana, και σωστά την αποκαλούν έτσι αφού η χώρα λόγω των πολλών βροχών έχει πολλά δάση και ήταν αφιερωμένη στον κακόμορφο Έλληνα θεό των δασών Πάνα. Εις τον Πάνα λοιπόν.

Αίγυπτος, είναι χαρακτηρισμένη έτσι επειδή βρίσκεται υπτίως του Αιγαίου. Εκεί θα βάλουμε έναν τοποτηρητή μιάς και θα ελέγχουμε και τη διώρυγα του Διός. Οι Άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά και το SUEZ διαβάζεται ως ΖΕΥΣ.

 Ινδία. Ο Δίας είχε έναν μονάκριβο αναγνωρισμένο γιό που τον έλεγαν Ιν. Ο Ιν του Δία.

Λίγο πιο εκεί είναι μία μεγάλη Κινεζική περιοχή που λέγεται Yunnan, δηλαδή Ιωνία.

Για πάμε και στην Ιαπωνία που εύκολα διαβάζεται ‘’η Άπω Ιωνία’’.

Ολόκληρη η Ήπειρος Ασία πήρε το όνομά της από τον αδελφό της Εκάβης Άσιο που σκότωσε στην Τροία ο Αίας ο Τελαμώνιος.

Και η Ευρώπη πήρε το όνομά της από την μεγαλομάτα Ευρώπη, κόρη του Αγήνορα και της Τηλεφάεσσας, εγγονής του Ποσειδώνα. Το όνομα της ίσως σημαίνει «ανοιχτομάτα» (ευρύς +ωψ) ή προέρχεται από την ακκαδική λέξη erebu (δύω). Ήταν ένα όμορφο, νεαρό κορίτσι που μια μέρα βγήκε στην εξοχή να μαζέψει λουλούδια και εκεί συνάντησε τον Δία με την γνωστή αδυναμία στις όμορφες κοπέλες. Φυσικά, δε του πέρασε απαρατήρητη

Η Ελλάδα είναι μία παγκοσμιότητα γεωγραφική και ιστορική. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να την γνωρίσουμε και να την αναγνωρίσουμε.»

 

«-O Albert Einstein άρχισε να μιλάει όταν ήταν 4 ετών. Μετά στο σχολείο οι δάσκαλοι και οι γονείς του νόμιζαν ότι είχε πρόβλημα. Αποβλήθηκε από το σχολείο και αργότερα απέτυχε στις εξετάσεις να μπει στο Swiss Polytechnic Institute στη Ζυρίχη.

-Ο Walt Disney απολύθηκε από εφημερίδα γιατί “δεν είχε φαντασία ούτε καλές ιδέες.”

-O Αλχημιστής του Πάολο Κοέλιο πούλησε μόνο 800 αντίτυπα στην πρώτη του έκδοση και ο εκδότης αποφάσισε να το αποσύρει. Σήμερα αποτελεί το πέμπτο βιβλίο σε πωλήσεις όλων των εποχών με 65 εκατομμύρια αντίτυπα.

-Οι ατζέντηδες modeling της Marilyn Monroe θεωρούσαν ότι έπρεπε να ακολουθήσει καριέρα ως γραμματέας.

-Οι δάσκαλοι του Beethoven θεωρούσαν ότι είναι ανεπίδεκτος στο βιολί και ότι ποτέ δε θα μπορούσε να τα καταφέρει ως συνθέτης.

-Ο Mahatma Gandhi φοβόταν να μιλήσει δημόσια και κατά τη διάρκεια του πρώτης του υπόθεσης, εγκατέλειψε την αίθουσα του δικαστηρίου.

-Ο δάσκαλος του Elvis Presley στο Λύκειο, του είπε ότι δεν μπορούσε να τραγουδήσει.

-O Michael Jordan απορρίφθηκε από την ομάδα μπάσκετ του σχολείου του.

-Το μυθιστόρημά της J.K Rowling “Harry Potter” απορρίφθηκε από 12 εκδοτικούς οίκους.

-Στον ηθοποιό Sidney Poitier είπαν κατά τη διάρκεια μίας ακρόασης να “σταματήσει να ξοδεύει το χρόνο των ανθρώπων και να πάει να γίνει λαντζέρης ή κάτι τέτοιο”. Αργότερα στην καριέρα του κέρδισε Oscar και έγινε ένας από τους πιο αξιοσέβαστους ηθοποιούς.

-Ο Vincent Van Gogh πούλησε μόνο έναν πίνακα όσο ζούσε για 400 φράγκα.. Αυτό δεν τον σταμάτησε από το να ολοκληρώσει 900 έργα, τα οποία σήμερα αξίζουν εκατομμύρια.

-Οι δάσκαλοι του Thomas Edison είπαν ότι ήταν “πολύ χαζός για να μάθει οτιδήποτε”. Τελικά ήταν αυτός που κατασκεύασε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα.

Αυτοί οι άνθρωποι (και άλλοι πολλοί) το μόνο που έκαναν, παρά τις φαινομενικά αντίξοες συνθήκες, ήταν να μην τα παρατήσουν και να ακολουθήσουν τα Όνειρα της Ψυχής τους, αυτά που τους έδιναν χαρά και πάθος. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να πιστέψει ότι η κρίση είναι πιο μεγάλη από σένα. Στην πραγματικότητα όποτε το κάνεις αυτό, χαμηλώνεις, για να χωρέσεις την απεραντοσύνη σου στη μικρότητα των καταστάσεων. Αν σέβεσαι έστω και λίγο τον Εαυτό σου, έχεις υποχρέωση να προστατέψεις, να υπερασπίσεις και να τροφοδοτείς τα Όνειρα σου..!» (Του Γιώργου Βασιλορεΐζη, Καθηγητή Κοινωνικών Επιστημών και Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.)

 

Παράκρουση της καραντίνας: «Άσε με στο μεθοκόπι, έτσι είν’ οι ανθρώποι. Τόσο αμαρτωλοί κι ωραίοι, τόσο άνθρωποι.» (Σώτια Τσώτου).

 

Και το άλλο: «Να ‘σουνα, Θεέ μου, πότης, να σωθεί η ανθρωπότης. Στο μεθύσι σου απάνω, να μαχαίρωνες τον Χάρο». (Λευτέρης Χαψιάδης).

 

«Είναι δύσκολο να ελευθερώσεις ανθρώπους από τις αλυσίδες που σέβονται» (Βολταίρος).

 

«Τι να κάνουν άραγε αυτοί που τάχα στα δύσκολα θα ήταν δίπλα μας;» (Ανωνύμου).

 

«Ο ανθρώπινος νους χρειάζεται 2 τουλάχιστον χρόνια για να μάθει να μιλάει, και 60 για να μάθει να σωπαίνει…» (Έρνεστ Χεμινγουέι).

 

Να είναι για όλους πιο καλός και πιο ανθρώπινος ο Δεκέμβρης που έρχεται…


Σχετικά Άρθρα

Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγενείς και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας μετά την απώλεια του…
Ψήφισμα των “Ιώνων” για την απώλεια του Γιώργου Τσιντσίνη ιδρυτικού μέλους της εστίας Μικρασιατών

Ψήφισμα των “Ιώνων” για την απώλεια του Γιώργου Τσιντσίνη ιδρυτικού μέλους της εστίας Μικρασιατών

«Ψήφισμα για την απώλεια του Γεωργίου Τσιντσίνη, Ιδρυτικού Μέλους της Εστίας μας» Το Διοικητικό Συμβούλιο της…