• 24 Νοεμβρίου, 2020

Οι ξένοι της Δήμητρας Κριστιάνο Μέντι και Άντριαν Τσαβόλι …αποκαλύπτονται στο «Λαό»

Οι ξένοι της Δήμητρας Κριστιάνο Μέντι και Άντριαν Τσαβόλι …αποκαλύπτονται στο «Λαό»

Η φετινή παρουσία της Δήμητρας στη Γ’ Εθνική έφερε και τους πρώτους ξένους στις τάξεις της ομάδας, τον Σενεγαλέζο Κριστιάνο Μέντι και τον Σκοπιανό Άντριαν Τσαβόλι. Βεβαίως, αλλοδαποί έχουν φορέσει την πράσινη φανέλα του συλλόγου και στο παρελθόν, με τη σημείωση όμως ότι επρόκειτο για παίκτες που ζούσαν για χρόνια ή μεγάλωσαν στην περιοχή μας. Όταν αναφερόμαστε στους προαναφερθέντες, κάνουμε λόγο για τον πρώτο επαγγελματία, πρώτο Αφρικανό στην ιστορία της Δήμητρας και τον πρώτο αλλοδαπό που ήρθε από το εξωτερικό μόνο για να παίξει ποδόσφαιρο στην Ευξεινούπολη.

Τους συναντήσαμε πριν λίγες ημέρες στο δάσος Κουρί όπου διαμένουν και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για την εμπειρία τους στα μέρη μας, αν και αμφότεροι δεν πρόλαβαν να …συστηθούν πριν τη διακοπή. Ο Μεντί είχε μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα (στο 2-2 στην Αγριά) και μία στο Κύπελλο, ενώ ο Τσαβόλι αγωνίστηκε μόνο στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕ 2002 στον οποίον σκόραρε. Αμφότεροι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τον Αλμυρό και να επιστρέψουν όταν επιτραπούν ξανά οι ομαδικές προπονήσεις.

Μεντί: «Μου αρέσει η ζωή εδώ»
Ο Μεντί είναι γνώριμος στη χώρας μας όπου βρίσκεται τα τελευταία επτά χρόνια έχοντας παρουσία σε πέντε ομάδες. Για το πώς βρέθηκε εδώ, μας είπε: «Είμαι 29 ετών. Όταν έφυγα από την Σενεγάλη, πήγα να παίξω ποδόσφαιρο στη Γαλλία, στο Λε Μαν. Ο Παναιτωλικός με έφερε στην Ελλάδα. Είχαμε μάθει πολύ καλές συστάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη ζωή εδώ από τον Τζιμπρίλ Σισέ που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό. Μετά αγωνίστηκα στον Βύζαντα Μεγάρων, στον Αλμωπό Αριδαίας, στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, πήγα στην Αριδαία ξανά για τρεις μήνες και στον Διαγόρα Ρόδου όπου είχα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και έπαιξα μόνο μία φορά. Έτσι, όταν μου έγινε η πρόταση να έρθω στην Ευξεινούπολη, είπα να δω τις συνθήκες κι αν μου αρέσει, να μείνω».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του στο «Λαό», ο υψηλόσωμος επιθετικός (1,94!) αναφέρθηκε στο οικογενειακό κλίμα της Δήμητρας και το διαφορετικό επίπεδο απ’ αυτό που είχε συνηθίσει να αγωνίζεται. «Το επίπεδο της Δήμητρας δεν είναι ούτε πολύ καλό ούτε πολύ κακό. Είναι μια νεοφώτιστη ομάδα που δεν έχει πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές. Είναι φυσιολογικό αυτό γιατί παίζει για πρώτη φορά στην Γ’ Κατηγορία. Στόχος μας είναι η παραμονή. Εάν έχουν φιλοδοξίες, μπορούν να πάνε καλύτερα. Οι ομάδες που έπαιξα, κέρδισαν την άνοδο, ο Αλμωπός, ο Ηρακλής, ο Διαγόρας, ήταν σύλλογοι που έκαναν πρωταθλητισμό. Ήρθα να βοηθήσω την ομάδα, να παίξω καλά ώστε να καλύψω το χαμένο έδαφος μετά τον τραυματισμό μου και να ψάξω καλύτερο συμβόλαιο» επισήμανε ο Μέντι και συμπλήρωσε: «Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Περνάω πολύ καλά εδώ στον Αλμυρό αν και δεν έχω πάει σε πολλά μέρη. Κάνω παρέα με τον Άντριαν Τσαβόλι, τον αρχηγό Δημήτρη  (σ.σ. εννοεί τον Στεφανή) και τον γυμναστή Νίκο (σ.σ. Βούλγαρη). Θέλω να γυρίσω δυνατός όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να βοηθήσω την Δήμητρα και τους νεαρούς της παίκτες».

Για τον Μιχάλη Ανδρωνά ανέφερε ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας προπονητής διότι εκτός του γηπέδου, έχουν κάνει παρέα πηγαίνοντας για φαγητό ή καφέ, αποκάλυψε ότι γνωρίζει τον Σισέ του Ολυμπιακού με τον οποίον ήταν συμπαίκτες στη Σενεγάλη στο ξεκίνημα της καριέρας τους κι έκλεισε τη συνομιλία μας, λέγοντας «I like the life here», δηλαδή ότι του αρέσει η ζωή εδώ!

Τσαβόλι: «Ήρθα στην Ελλάδα για το παραπάνω βήμα»
Αναφορικά με τον Τσαβόλι (όπως διευκρινίσαμε ότι προφέρεται το επίθετό του), ο 24χρονος επιθετικός από τα Σκόπια μίλησε για την πρώτη του εμπειρία στην Ελλάδα. Πέρυσι αγωνίστηκε στη Βουλγαρία και ήρθε στην Ευξεινούπολη, ύστερα από σύσταση μάνατζερ, ώστε να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Για την πορεία του, δήλωσε: «Προέρχομαι από αθλητική οικογένεια. Ο παππούς μου έπαιζε χάντμπολ και ο πατέρας μου ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αν και εγκατέλειψε τη δράση σε μικρή ηλικία. Από μικρός ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και αυτό είναι που κάνω τα τελευταία επτά χρόνια. Ήθελα να δοκιμάσω στην Ελλάδα γιατί γνωρίζω ότι εδώ το επίπεδο είναι καλό. Θέλω να αναδειχθώ και να συνεχίσω στη χώρα σας σε παραπάνω κατηγορία».

Σχετικά με την πρό(σ)κληση που του προσέφερε φέτος η Δήμητρα, μας είπε: «Δεν γνώριζα τίποτα για την πόλη του Αλμυρού. Ήθελα μόνο να παίξω ποδόσφαιρο. Προερχόμουν από αγωνιστική απραξία όπου για τρεις-τέσσερις μήνες προπονούμουν καθημερινά μόνος μου. Έτσι, όταν μου είπαν για την πρόταση της Δήμητρας, δεν το σκέφτηκα πολύ. Ήθελα να έρθω να δοκιμάσω στην Ελλάδα. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι η πόλη είναι μικρή, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, με αναγνωρίζουν εύκολα. Δεν είχα πρόβλημα να προσαρμοστώ  εδώ γιατί έχω ζήσει σε μικρά μέρη, ακόμη μικρότερα από τον Αλμυρό».

Ερωτηθείς για το τι τον εντυπωσίασε στην πόλη, ο Τσαβόλι …έκανε ντρίμπλα μιλώντας για την ομάδα: «Δεν με έχει εντυπωσιάσει κάτι συγκεκριμένο διότι ζούσα σε πόλεις που δεν είχαν μεγάλο πληθυσμό. Αυτό που ξεχώρισα όμως είναι η φιλία στην ομάδα (friendship όπως χαρακτηριστικά είπε). Είναι μια οικογένεια. Πολύ συχνά το λένε οι ποδοσφαιριστές αλλά εδώ στην Δήμητρα, το διαπίστωσα. Μου αρέσει πολύ αυτό. Είναι σαν να είμαστε δύο χρόνια μαζί και όχι δύο μήνες. Με υποδέχθηκαν όλοι πολύ ζεστά, είναι πολύ καλά παιδιά οι συμπαίκτες μου».

Και συνέχισε σχολιάζοντας για το πρωτάθλημα: «Το επίπεδο είναι το ίδιο με τη χώρα μου, αν κι εδώ υπάρχουν καλύτερα γήπεδα και καλύτερες συνθήκες για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ήρθα για να προπονηθώ, να βελτιωθώ ατομικά και να βοηθήσω την ομάδα στους στόχους της. Ο κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο και μακάρι να έρθει στο γήπεδο όταν αγωνιστούμε ξανά. Δεν ήρθα εδώ για ένα μήνα, θα επιστρέψω μετά το Lockdown για να παίξω στην Δήμητρα. Το πιο δυνατό σημείο του συλλόγου είναι το καλό κλίμα, η φιλία μεταξύ των μελών του και έχω φιλοδοξίες να παίξω, να καθιερωθώ, να αναβαθμιστώ και να με μάθουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Σίγουρα με ενδιαφέρει στο μέλλον να πάρω μεταγραφή για μεγαλύτερη ομάδα με περισσότερα λεφτά, με ενδιαφέρει να μείνω στην Ελλάδα».

Τέλος, του αναφέραμε ότι είναι ο πρώτος ξένος που ήρθε από το εξωτερικό για να φορέσει τη φανέλα της Δήμητρας και ο Αντριάν Τσαβόλι αποκρίθηκε ότι δεν το γνώριζε. «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, τώρα έχω μεγαλύτερο κίνητρο να αγωνιστώ και να σκοράρω γκολ για την Δήμητρα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει σε προπονήσεις κι αγώνες οι άνθρωποι του συλλόγου, ο Μεντί είναι πιο πλήρης παίκτης, μπορεί να παίξει με πλάτη στην εστία, να κάνει επελάσεις, να πάρει κεφαλιές στρώνοντας την μπάλα στους συμπαίκτες του και έχει το επίπεδο να σταθεί σε παραπάνω κατηγορία, όπως άλλωστε το έπραξε με τα συμβόλαια που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη, ο Σκοπιανός είναι κλασικός φορ περιοχής, έχει το καλό τελείωμα, ένα μεγάλο προσόν για παίκτη που …ζει από το γκολ. Δεν ξέρουμε αν η Δήμητρα βρήκε «λαβράκια» στο μεταγραφικό παζάρι της Γ’ Εθνικής, ωστόσο οι δύο ξένοι της έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την πόλη και την ομάδα, ανυπομονώντας να τελειώσει αυτό το απαγορευτικό στην αγωνιστική δράση ώστε να αποδείξουν την αξία τους φορώντας την πράσινη φανέλα της.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…