• 12 Νοεμβρίου, 2020

Έγκριση σύμβασης Αλμυρού-ΔΕΥΑΑΛ ύψους 649.325 ευρώ για την κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης από «Χορταριά» προς Κουρί

Έγκριση σύμβασης Αλμυρού-ΔΕΥΑΑΛ ύψους 649.325 ευρώ για την κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης από «Χορταριά» προς Κουρί

Μετά από απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμυρού ανακοινώθηκε σήμερα η ομόφωνη απόφαση έγκρισης της σύναψης και υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Αλμυρού, για την εκτέλεση του έργου ««ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΚΟΥΡΙ», προϋπολογισμού 649.325,364.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν πρόκειται για ανακατασκευή του καταστραμμένου αγωγού αλλά για τη δημιουργία ενός νέου κεντρικού αγωγού ύδρευσης με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον παρόμοια συνθήκη.

Η πρόβλεψη για την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου είναι στους 10 μήνες.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση: Την 18η και19η Σεπτεμβρίου στον Δήμο Αλμυρού και την ευρύτερη περιοχή Αλμυρού, έπληξε το καιρικό φαινόμενο «ΙΑΝΟΣ» προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καταστροφές. Με την υπ’ αριθ. 6919/20-09-2020Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: 6ΚΦ246ΜΤΛΒ-Β9Ξ) ο Δήμος Αλμυρού κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις ανωτέρω ημερομηνίες. Στις συνέπειες του ανωτέρω φαινομένου συγκαταλέγεται και η ολοσχερής καταστροφή δύο διαβάσεων των αγωγών μεταφοράς νερού από τις γεωτρήσεις «Μάμαλη» και «Χορταριά» στις κεντρικές δεξαμενές που είναι τοποθετημένες στο δάσος Κουρί, διότι περνούσαν κάθετα μέσα από το ρέμα «Χολόρεμα».

Μέσω αυτών τροφοδοτούνταν με νερό το πολεοδομικό συγκρότημα Αλμυρού και εξαιτίας της καταστροφής συνεπεία της θεομηνίας οι δύο διαβάσεις καταστράφηκαν με τελικό αποτέλεσμα την διακοπή ύδρευσης της Δ.Ε Αλμυρού.

Επομένως, καθίσταται αναγκαία η κατασκευή νέου αγωγού. Ο νέος αγωγός θα πρέπει να κατασκευαστεί από νέα όδευση, παρακάμπτοντας το ρέμα «Χολόρεμα», ώστε μελλοντικά και σε περίπτωση ύπαρξης αντίστοιχων φαινομένων να αποφύγουμε παρόμοιες καταστροφές που θα έχουν συνέπεια την καταστροφή του δικτύου ύδρευσης και επομένως την λειψυδρία της πόλης του Αλμυρού.

Με την υλοποίηση του παρόντος έργου, τα μέρη δεν θα προβούν απλώς στην ανακατασκευή του καταστραμμένου αγωγού αλλά στην δημιουργία ενός νέου κεντρικού αγωγού ύδρευσης με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον παρόμοια συνθήκη.


Σχετικά Άρθρα

Σε εκτέλεση το έργο των 2,8 εκατομμυρίων της ΔΕΥΑ Αλμυρού

Σε εκτέλεση το έργο των 2,8 εκατομμυρίων της ΔΕΥΑ Αλμυρού

Άρχισαν οι εργασίες για την αλλαγή αμιαντοσωλήνων στον εσωτερικό αγωγό Αλμυρού και την αλλαγή στο δίκτυο…