• 1 Νοεμβρίου, 2020

Ελαφρύνσεις για τους μισθωτές σχολικών κυλικείων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Ελαφρύνσεις για τους μισθωτές σχολικών κυλικείων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Πλούσια η ατζέντα για τα οικονομικά του Δήμου στην τελευταία συνεδρίαση

Στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2020, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ο απολογισμός-ισολογισμός του 2018 και οι 11η και 12η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του Δήμου Αλμυρού για το οικονομικό έτος του 2020. Η πλούσια ατζέντα για τα οικονομικά του Δήμου συνεχίστηκε με την ψήφιση για την έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το Γ΄ τρίμηνο τρέχοντος έτους.

Ακολούθησε η απόφαση για την καταβολή β δόσης σχολικού έτους 2019-20 των σχολικών κυλικείων. Η κα Μπέη ενημέρωσε πως από την κεντρική διοίκηση ψηφίστηκε ότι αυτά τα χρήματα μπορούν να τα καταβάλουν έως 12 δόσεις και συνέχισε «η πρόταση η δική μας είναι να πάμε στο ελάχιστο ποσό δόσης, τα πενήντα ευρώ και το μέγιστο αριθμό δόσεων, τις 12.»

Η μείωση μισθωμάτων σχολικών Κυλικείων για το σχολικό έτος 2020-2021, στο ανώτερο ψηφισμένο που επιτρέπεται, το 40%, προτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή να εξαντληθεί στη μέγιστη μείωση και βεβαίως ψηφίστηκε από το Σώμα.

Ένταση σημειώθηκε κατά το 6ο θέμα για τη διάθεση ειδικευμένων ποσών προκειμένου να αντιμετωπισθούν λειτουργικές δαπάνες του Δήμου. Η κα Μπέη ενημέρωσε ότι γίνεται ώστε να αξιοποιηθούν χρήματα από ΣΑΤΑ έργων, τα οποία από λάθος πληρώθηκαν από τα τακτικά έσοδα του Δήμου. Η αναφορά στη προηγούμενη δημοτική Αρχή, αλλά και οι ερωτήσεις για τις οφειλές του Δήμου τον Αύγουστο του 2019 και τον Αύγουστο του 2020, δημιούργησαν ένταση μεταξύ της Αντιδημάρχου και του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Εσερίδη, πρώην Δημάρχου, διεκδικώντας ουσιαστικά ο καθένας την καλύτερη διαχείριση του Δήμου.

Ολόκληρη τη συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω “παράθυρο” από το κανάλι μας στο youtube, όπου καλύψαμε σε ζωντανή αναμετάδοση το σύνολο της συνεδρίασης.


Σχετικά Άρθρα

Δ.Τ. Δημοτικής Αρχής Αλμυρού για καταγγελία Χατζηκυριάκου – Τσανή: “Οι μάσκες έπεσαν”

Δ.Τ. Δημοτικής Αρχής Αλμυρού για καταγγελία Χατζηκυριάκου – Τσανή: “Οι μάσκες έπεσαν”

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού σχετικά με την καταγγελία Χατζηκυριάκου – Τσανή: