• 31 Οκτωβρίου, 2020

Ο Αλμυρός περιοχή Βόλου για το συντονιστικό; – Έκρηξη κρουσμάτων

Ο Αλμυρός περιοχή Βόλου για το συντονιστικό; – Έκρηξη κρουσμάτων

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19 ενημερώνει καθημερινά για τα κρούσματα στη Θεσσαλία. Σύγχυση δημιουργείται με την απαραίτητη αυτή ενημέρωση, καθώς φαίνεται ότι καταγράφονται στον Βόλο συνολικά τα κρούσματα της Μαγνησίας εκτός των νησιών μας.

Αυτό δημιουργεί ένα βάρος που αφενός ο Βόλος σηκώνει μόνος του, αφετέρου οι πολίτες του Αλμυρού, δεν έχουν κανένα “βαρόμετρο” για τα κρούσματα που έχουμε στην περιοχή μας. Έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες για κρούσματα στην περιοχή μας και πρόσφατα και παλαιότερα, τα οποία όμως δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε βρισκόμενοι σε διασταυρούμενα πυρά καθώς μια μερίδα των πολιτών δεν θέλει να διαρρέει ο εντοπισμός κρουσμάτων και μια άλλη απαιτεί να ενημερώνεται για να αυξάνει την επαγρύπνηση και προστασία του. Σε κάθε περίπτωση όμως, όταν δεν ανακοινώνονται επίσημα, δυσκολεύει και νομικά η δική μας δημοσίευση των επιτρεπόμενων στοιχείων (αριθμός, πόλη, ιχνηλάτιση).

Αν καταγράφονται, έτσι λόγω του γεγονότος ότι τα τεστ γίνονται στον Βόλο, είναι ασαφές αν εξυπηρετείται ο σκοπός των ανακοινώσεων. Θα μπορούσε για παράδειγμα “περαστικός” πολίτης άλλου νομού ή περιφέρειας να καταγραφεί και να βαρύνει τον Βόλο ως ενεργό κρούσμα, να βαρύνει το επιδημιολογικό φορτίο του Βόλου και ό,τι επιφέρει αυτό. Οι αιρετοί και του Βόλου και του Αλμυρού, έχουν πάντα κατά τη γνώμη της γράφουσας διαφορετικούς λόγους να αιτηθούν την διόρθωση του τρόπου που γίνονται οι ανακοινώσεις.

Το γεγονός ότι ο Αλμυρός αναφέρεται ως περιοχή Βόλου, πότε θα λάβει τέλος;

Βιβή Τσιντσίνη

Έκρηξη κρουσμάτων καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο, με 33 να αναφέρονται στην περιοχή του Βόλου και ανακοινώθηκε στο συντονιστικό όπως αναφέρεται παρακάτω:

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν  8 νέα κρούσματα Covid -19.

 Όλα τα κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, επτά σε ιδιωτικά εργαστήρια και ένα στο Γ.Ν. Τρικάλων.

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν  66 νέα κρούσματα Covid -19.

 17 κρούσματα προέρχονται από συρροές κρουσμάτων σε ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας ενώ 8 ακόμη κρούσματα προέρχονται από επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τέλος 41 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, δεκαοκτώ σε

ιδιωτικά εργαστήρια, δεκαέξι στο Γ.Ν. Λάρισας και επτά στο Π.Γ.Ν. Λάρισας.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκαν  25 νέα κρούσματα  Covid -19.

 6 κρούσματα σχετίζονται με συρροές κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας και στη χορωδία Μουζακίου και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 10 ακόμη κρούσματα

προέρχονται από επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα και εξετάστηκαν οκτώ στο Γ.Ν Καρδίτσας, ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο και ένα προέκυψε κατόπιν Ιχνηλατήσεως. Επιλογικά, 9 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας, οκτώ στο Γ.Ν.  Καρδίτσας και ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο.

-Στην περιοχή του Βόλου

Καταγράφηκαν   33 νέα κρούσματα Covid -19.

8 κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθώς και ταξιδιωτών

εξωτερικού και εξετάστηκαν ένα στο Κ.Υ. Βόλου και επτά σε ιδιωτικά εργαστήρια, ενώ 25 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας, τρία στο Γ.Ν. Βόλου και είκοσι δύο σε ιδιωτικά εργαστήρια.


Σχετικά Άρθρα

Τα κρούσματα στα σχολεία και τα αποτελέσματα των τεστ στο ΚΥ Αλμυρού την εβδομάδα που πέρασε

Τα κρούσματα στα σχολεία και τα αποτελέσματα των τεστ στο ΚΥ Αλμυρού την εβδομάδα που πέρασε

Κρούσματα στα σχολεία Τα συνολικά κρούσματα στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τον μήνα…
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid – Ποιές ώρες στον Αλμυρό

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid – Ποιές ώρες στον Αλμυρό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσεων των…
Τα κρούσματα covid στη σχολική κοινότητα Αλμυρού την εβδομάδα που πέρασε

Τα κρούσματα covid στη σχολική κοινότητα Αλμυρού την εβδομάδα που πέρασε

Όσον αφορά στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, την Δευτέρα καταγράφηκε ένα κρούσμα σε εκπαιδευτικό στην περιοχή…