• 28 Οκτωβρίου, 2020

Ο 17χρονος Τάσος έπιασε τρία πέναλτι και χάρισε την πρόκριση στον Πύρασο!

Ο 17χρονος Τάσος έπιασε τρία πέναλτι και χάρισε την πρόκριση στον Πύρασο!

Με πρωταγωνιστή τον 17χρονο γκολκίπερ Κώστα Τάσο που έπιασε τρία πέναλτι (!) και νωρίτερα τετ-α-τετ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα (στη φωτογραφία η φάση αυτή), ο Πύρασος απέκλεισε τη Σκιάθο και συνεχίζει στο Κύπελλο. Ο αγώνας έληξε 2-2, δεν άλλαξε το σκορ στην παράταση και στη …ρώσικη ρουλέτα, ο νεαρός πορτιέρε χάρισε την πρόκριση στους Αγχιαλίτες.

Λασπομαχία στο γήπεδο της Ν. Αγχιάλου καθώς έβρεξε δυνατά πριν την έναρξη, αλλά κι αργότερα κατά τη διάρκεια της παράτασης. Στο 4ο λεπτό, ο Παπάρας απέκρουσε κεφαλιά του Τσάκα σώζοντας το αυτογκόλ, όμως δεν συνέβη το ίδιο στο 13′. Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Γκίνης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Πρίφτη και κατέληξε στα δίχτυα.

Η απάντηση ήταν γρήγορη από τους νησιώτες, στο 20ό λεπτό όταν ύστερα από βολέ του Τάσου, ο Ντόντα έχασε τον έλεγχο της μπάλας, επωφελήθηκε ο Αλικά ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε. Ο Πύρασος απείλησε με δύο κεφαλιές από τους Γκίνη, Καραγιώργο (στο 25′, 40′ αντιστοίχως), ενώ η Σκιάθος είχε μια επικίνδυνη στιγμή στο 35′ με τον Τάσσο.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έγινε το 2-1: ο Αλμασίδης σέντραρε από αριστερά και ο Καραγιώργος σκόραρε με άπιαστη κεφαλιά (48′). Σουτ του Νικολαΐδη από πλάγια θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και φθάσαμε στο 75′ όταν σημειώθηκε το 2-2: ο Πρίφτης αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, ο Τάσος με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε στο αριστερό παραθυράκι, αλλά η μπάλα γύρισε προς τα πίσω, στην εστία, εκεί όπου ο Νικολαΐδης με κεφαλιά-ψαράκι έφερε το ματς στα ίσα.

Η φιλοξενούμενη ομάδα έχασε μοναδική ευκαιρία να φύγει με την πρόκριση διότι στο 93ο λεπτό ο Τάσσος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τάσο, πλάσαρε αλλά ο 17χρονος γκολκίπερ απέκρουσε οδηγώντας το ματς στην παράταση. Μάλιστα, στο 1ο λεπτό του ημιώρου, εξουδετέρωσε με το πόδι σουτ του Αλικά σε νέα κλασική ευκαιρία, φάση τετ-α-τετ. Χωρίς κάτι αξιοσημείωτο το υπόλοιπο της συνάντησης μέχρι τα πέναλτι…

Εκεί, ο Πύρασος είχε ένα άστοχο στις τέσσερις εκτελέσεις, όμως ο Κώστας Τάσος έπιασε τα τρία από τα πέντε χτυπήματα των φιλοξενούμενων!!!

Η σειρά των πέναλτι: Πρίφτης γκολ 1-0, Καραγιώργος, γκολ 1-1, Θ. Σταμέλος (απέκρουσε ο Τάσος), Γκίνης γκολ 1-2, Μπάμπα (απέκρουσε ο Τάσος), Αλμασίδης άουτ, Αλικά γκολ 2-2, Παπαδόπουλος γκολ 2-3, Νικολαΐδης (απέκρουσε ο Τάσος).

Πύρασος: Τάσος, Φλώρος (46′ Ζητούδης), Παπαδόπουλος, Ντόντα, Αλμασίδης, Γκίνης, Καραγιώργος, Θεοδωρόπουλος, Ματθαίου, Δαμάσκος (105′ Αποστόλου), Καραδήμας (46′ Τζίκας).
Σκιάθος: Παπάρας, Γ. Σταμέλος (70′ Νικολαΐδης), Τσάκα, Βεργίνης (70′ Μπρέγκου), Πρίφτης, Τουρναβίτης, Ντάμτσιος, Θ. Σταμέλος, Αλικά, Μπάμπα, Τάσσος.


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα αγώνων στα γήπεδα της ΕΠΣΘ το διήμερο 22-23 Απριλίου

Το πρόγραμμα αγώνων στα γήπεδα της ΕΠΣΘ το διήμερο 22-23 Απριλίου

Επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση οι ομάδες της ΕΠΣΘ, με την 24η αγωνιστική στην Α’ Τοπική, την…
ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

ΓΣΑ-Πύρασος, φωτορεπορτάζ

Το φωτορεπορτάζ από τη σημερινή νίκη του ΓΣΑ με σκορ 1-0 επί του Πυράσου.
Το γκολ του Κλουκουτάρα χάρισε τρίποντο στον ΓΣΑ

Το γκολ του Κλουκουτάρα χάρισε τρίποντο στον ΓΣΑ

Για την 23η αγωνιστική αναμετρήθηκαν σήμερα στο στάδιο Αλμυρού ο ΓΣΑ με τον Πύρασο και οι…