• 25 Οκτωβρίου, 2020

Από μοιραίος έγινε …ωραίος ο Γιάννης Αραπίτσας και ο Αίας πέρασε 0-1 από τη Ν. Αγχιάλο

Από μοιραίος έγινε …ωραίος ο Γιάννης Αραπίτσας και ο Αίας πέρασε 0-1 από τη Ν. Αγχιάλο

Με φοβερό προσωπικό τέρμα του Γιάννη Αραπίτσα δέκα λεπτά πριν τη λήξη, ο Αίας συνέχισε τις υψηλές πτήσεις του!!! Πέρασε με 0-1 από την έδρα του Πυράσου στη Νέα Αγχίαλο και συνεχίζει με το απόλυτο των βαθμών -πέντε νίκες σε πέντε αγωνιστικές-!

Ήταν μια δυνατή αναμέτρηση σε αθλητικά πλαίσια, πολύ ενδιαφέρουσα με φάσεις εκατέρωθεν στην οποία τόσο οι Αγχιαλίτες όσο και οι Σουρπιώτες ζήτησαν τη νίκη.
Η ομάδα της Σούρπης είχε την πρώτη μεγάλη, κλασική, ευκαιρία στο 3ο λεπτό όταν από λάθος του Ντόντα, ο Γ. Αραπίτσας σούταρε από το ύψος του πέναλτι άουτ. Λίγο πιο μετά πήγε να αιφνιδιάσει με μακρινό σουτ από πλάγια αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο, ενώ στο 17′ ο Χειλάς βρέθηκε σε καλή θέση για να σκοράρει, τον πρόλαβε όμως αμυντικός την τελευταία στιγμή.
Στο δίλεπτο 26′-27′ ο Πύρασος απείλησε σε δύο περιπτώσεις με πολύ καλές ευκαιρίες. Πρώτα με κεφαλιά του Καραγιώργου από τη μικρή περιοχή, σε σέντρα του Δαμάσκου, που πήγε πάνω στον καλά τοποθετημένο Χαλάτση και μετά, πάλι με τον Καραγιώργο ο οποίος έκανε το σουτ από κοντινή στο τέρμα απόσταση και η μπάλα κόντραρε στον Παπανικολόπουλο.

Κεφαλιά του Χειλά υπό πίεση στο 32′ μπλόκαρε ο Τάσος, ενώ στο 35′ ο Γ. Αραπίτσας κέρδισε μια κόντρα και βγήκε τετ-α-τετ με τον νεαρό γκολκίπερ σουτάροντας ψηλά άουτ. Ήταν μια μεγάλη φάση για τον Αίαντα, στην οποία οι άνθρωποί του διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω στον επιθετικό τους.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κλασικές ευκαιρίες, παρά μόνο τρία σουτ του Γ. Αραπίτσα και ένα του Θ. Κατσαβριά που είτε δεν ανησύχησαν τον Τάσο είτε κατέληξαν άουτ. Αντιθέτως, οι μεγάλες στιγμές ήταν για τον Πύρασο.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, Αλμασίδης-Καραγιώργος έπαιξαν το “ένα-δύο” μέσα στην περιοχή και ο πρώτος σούταρε σε τετ-α-τετ, με τον Χαλάτση να αποκρούει με το πόδι. Στο 72′ από ωραία μεταβίβαση του Τζίκα, ο Καραγιώργος αμαρκάριστος απέναντι από τον πορτιέρε του Αίαντα, σπατάλησε την ευκαιρία σουτάροντας ψηλά άστοχα.

Και φθάσαμε στο 80ό λεπτό όπου η πλάστιγγα του ματς έγειρε προς την πλευρά της ομάδας της Σούρπης. Ο Γιάννης Αραπίτσας έγινε κάτοχος της μπάλας ακριβώς στη μεσαία γραμμή και πλάγια αριστερά, απέφυγε με τακουνάκι-ντρίμπλα δύο αντιπάλους, προχώρησε σε κούρσα μισού γηπέδου και μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με σουτ στη δεξιά γωνία έγραψε το 0-1. Ήταν ένα προσωπικό γκολ του σούπερ επιθετικού που διαθέτει στη φαρέτρα του ο Γιάννης Σιαμέτης, ο οποίος από …μοιραίος στο πρώτο μέρος, έγινε …ωραίος στο δεύτερο!

Στις καθυστερήσεις, μία επικίνδυνη σέντρα του Μιχολίτση ανέκοψε ο Πλαβός σε κόρνερ προ αντιπάλου και αφού πέρασαν τα τέσσερα λεπτά του επιπλέον χρόνου, ο διαιτητής Τασιόπουλος, που είχε πολύ καλή παρουσία, σφύριξε τη λήξη, για να γίνουν ένα “κουβάρι” οι παίκτες του Αίαντα πανηγυρίζοντας το σπουδαίο διπλό μαζί με τους αρκετούς φιλάθλους τους που τους ακολούθησαν στη σημερινή αναμέτρηση.

Πύρασος: Τάσος, Ζητούδης, Παπαδόπουλος, Ντόντα (82′ Καλλιακούδας), Αλμασίδης, Γκίνης, Παπαδογεώργος (71′ Τζίκας), Θεοδωρόπουλος (82′ Μιχολίτσης), Δαμάσκος, Μυργιώτης, Καραγιώργος (76′ Ματθαίου).

Αίας: Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Γ. Ξηροκώστας, Πλαβός, Βούλγαρης, Χειλάς (82′ Ευθ. Ξηροκώστας), Αλ. Αραπίτσας (78′ Χουλιαράς), Γ. Αραπίτσας (82′ Τσάμης), Θ. Κατσαβριάς, Κ. Κατσαβριάς (69′ Χριστέλος), Παπανικολόπουλος.


Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Είναι το Σαββατοκύριακο των τελευταίων φιλικών,…
Συλλυπητήρια ανακοίνωση Αίαντα Σούρπης

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Αίαντα Σούρπης

Στο άκουσμα της είδησης του αδόκητου θανάτου του Λάκη Παναγιώτου, ο οποίος τίμησε τη φανέλα του…
Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Στην Σούρπη, μια ομάδα εθελοντών αποφάσισε μαζί με την καθοδήγηση ενός μικροβιολόγου που εδρεύει εκεί, του…