• 24 Οκτωβρίου, 2020

Δεν τα κατάφερε στο Σέσκλο ο Πρωτεσίλαος (ρεπορτάζ)

Δεν τα κατάφερε στο Σέσκλο ο Πρωτεσίλαος (ρεπορτάζ)

Τα παιχνίδια Ακρόπολη-Πρωτεσίλαος πάντα έχουν ενδιαφέρον, άλλωστε μιλάμε για δύο περιοχές που έχουν αναδείξει μεγάλους ποδοσφαιριστές με πλούσια ιστορία στο τοπικό μας ποδόσφαιρο. Έτσι και το σημερινό στο γήπεδο του Σέσκλου για την 5η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ, που βρήκε νικήτρια τη γηπεδούχο ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου με σκορ 3-2. Ο Πρωτεσίλαος δεν μπόρεσε να έχει πολύ καλή εμφάνιση ώστε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.

Στο 15ο λεπτό το 1-0 όταν ο Πασσιάς εκτέλεσε το φάουλ και ο Σουλιώτης, υπό πίεση, με κεφαλιά σκόραρε. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με σουτ του Παπαδόπουλου, στο 10’ μέσα από τη μεγάλη περιοχή που κόντραρε κι έφυγε κόρνερ και στο 18’ από πιο μακρινή απόσταση που είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 37’ συρτό σουτ του Άλμπα μπλόκαρε ο Στούκας, στο επόμενο λεπτό όμως μια πολύ καλή ευκαιρία με νέα προσπάθεια του μεσοεπιθετικού του Πρωτεσιλάου. Ο Βαλωτής την πάσα, ο Άλμπα το σουτ που χτύπησε σε σώμα αντιπάλου και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το 2-0 έγινε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου. Σε μία φάση στη μεσαία γραμμή και πλάγια, έγινε φάουλ πάνω στον Δρόσο που δεν σφυρίχθηκε, συνεχίστηκε το παιχνίδι  με την άμυνα των φιλοξενουμένων να είναι εκτεθειμένη, ο Παγώνης από πλάγια πρόλαβε την έξοδο του Μάνου και έκανε την πάσα-έτοιμο γκολ, με τον Αξιώτη εύκολα να την στέλνει από κοντά στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, οι «κυανόλευκοι» του Κώστα Στέκα προσπάθησαν να πιέσουν, ήταν όμως ανούσιοι επιθετικά. Ένα φάουλ του Άλμπα εξουδετέρωσε σε κόρνερ εύκολα ο Στούκας στο 48’ και καλύτερη φάση στο 72’ όταν ο Βαλωτής βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για γκολ, το σουτ του όμως ήταν χλιαρό.

Σε μια ανύποπτη φάση έγινε το 2-1 στο 78’ όταν σε σέντρα του Μιαρίτη, ο Σουλιώτης με το κεφάλι σημείωσε αυτογκόλ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης.  Και πράγματι… Στο 88’ ψηλοκρεμαστό πλασέ του Παγώνη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο και στις καθυστερήσεις είχαμε από ένα πέναλτι εκατέρωθεν. Στο 1ο λεπτό, ο Δημητρίου έφυγε τετ-α-τετ με τον Νάνο, τον ανέτρεψε από πίσω ο Βουραζέρης και ο Κώστας Κολυμήτρας από την άσπρη βούλα το 3-1. Στο 4ο λεπτό, σπρώξιμο του Τσούτσα στον Βαλωτή δόθηκε πέναλτι και ο Βολιώτης επιθετικός που το κέρδισε, το μετέτρεψε σε γκολ, 3-2. Να σημειώσουμε ότι και οι δύο υποδείξεις πέναλτι ήταν σωστές.

Σε μια ωραία κίνηση, πριν την έναρξη του ματς, ο πρώην προπονητής του Πρωτεσιλάου Δημήτρης Κόφφας πήγε στα αποδυτήρια της ομάδας και χαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκε για ένα χρόνο.

Ακρόπολη: Στούκας, Αντωνίου, Πασσιάς, Σουλιώτης, Αν. Κολυμήτρας, Κ. Κολυμήτρας, Μ. Τσουκάλης, Δημητρίου, Παγώνης, Σταυραντώνης (80’ Κουρτέσης), Αξιώτης (58’ Τσούτσας).
Πρωτεσίλαος: Μάνος, Λεϊμονής, Θ. Κόρκος (46’ Μιαρίτης), Βουραζέρης, Σιαμανίκος, Σούδης, Δρόσος, Λάμπρου (79’ Χασιώτης), Παπαδόπουλος (68’ Δημητρίου),  Άλμπα, Βαλωτής.


Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Είναι το Σαββατοκύριακο των τελευταίων φιλικών,…
Καινούργιοι παίκτες στο ρόστερ των Μυρμηδόνων Πλατάνου

Καινούργιοι παίκτες στο ρόστερ των Μυρμηδόνων Πλατάνου

Ο ΑΣ Μικροθηβών δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου και έτσι οι παίκτες του…
Ρεπορτάζ και εικόνες από τον αγώνα Πύρασος-Ρήγας Φεραίος

Ρεπορτάζ και εικόνες από τον αγώνα Πύρασος-Ρήγας Φεραίος

Ο Πύρασος κέρδισε 3-1 τον Ρήγα Φεραίο για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και πάει με…