• 19 Οκτωβρίου, 2020

Η πρώτη συνέντευξη του Αργεντινού ποδοσφαιριστή του ΓΣΑ, Μαρτίν Πατσέκο, στην Ελλάδα

Η πρώτη συνέντευξη του Αργεντινού ποδοσφαιριστή του ΓΣΑ, Μαρτίν Πατσέκο, στην Ελλάδα

“Πολύ θετικές οι πρώτες εντυπώσεις μου

από τους ανθρώπους, την ομάδα και την πόλη”

Μπορεί να μην έχει αγωνιστεί ακόμη με τη φανέλα του ΓΣΑ, μπορεί να μην γνωρίζουμε την ποδοσφαιρική του αξία, αλλά θεωρούμε ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η άποψη του Μαρτίν Πατσέκο για την εμπειρία του στον Αλμυρό. Ο 20άχρονος Αργεντινός εξτρέμ είναι εδώ και μία εβδομάδα στα μέρη μας. Τον συναντήσαμε μαζί με τη σύντροφό του Μπιανίνα και τον ρωτήσαμε σχετικά με το πώς προέκυψε για τον ίδιο η μεταγραφή του στο σύλλογο και το ποιες είναι οι πρώτες του εντυπώσεις στον Αλμυρό. Μάλιστα όπως μάς είπε, είναι η πρώτη του συνέντευξη επί ευρωπαϊκού εδάφους!

 

Ο Μαρτίν Πατσέκο κατάγεται από ένα μικρό μέρος, το Σαν Χοσέ κοντά στο Ροσάριο της Αργεντινής. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Νιουελς Ολντ Μπόις, ομάδα από την οποία άρχισε ο Λιονέλ Μέσι, έπαιξε στη Σεντενάριο της ιδιαίτερης πατρίδας του και την τελευταία διετία βρέθηκε στην Ιταλία όπου έπαιξε στην Άφρο Νάπολι και την Νόλα. Για το πώς ήρθε στον ΓΣΑ, σχολίασε: “Για την ομάδα μού μίλησε ο Πότσι που είναι φέτος στον Αλμυρό. Είχαμε μιλήσει και παλιότερα για το ενδεχόμενο να αγωνιστώ στην Ελλάδα. Από το Σαν Χοσέ απ’ όπου κατάγομαι είναι ο Μπερτόγλιο που φέτος παίζει στον Άρη και έχει χρόνια παρουσίας στη χώρα σας, οπότε είχα κι από αυτόν πολύ καλές συστάσεις. Είναι κάτι που ήθελα να δοκιμάσω, έμαθα αρκετά ωραία πράγματα για τη ζωή και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Έτσι, όταν προέκυψε η πρόταση του Αλμυρού, ήμουν θετικός να έρθω”. Πρόσθεσε ότι έψαξε στο google maps για την πόλη και την περιοχή και τόνισε ότι “μέχρι τώρα είναι καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα. Μου αρέσει η πόλη, οι άνθρωποι της ομάδας, όλοι όσους έχω συναντήσει”.

Αναφορικά με τον ΓΣΑ ποου παρακολούθησε στο πρώτο παιχνίδι, ανέφερε: “΄Στο πρώτο ημίχρονο μού άρεσε όπως έπαιξε η ομάδα μας, χάσαμε πολλές ευκαιρίες κι έπρεπε να σκοράρουμε. Στο δεύτερο μετά το γκολ που δεχθήκαμε, δεν είχαμε καθαρό μυαλό και ρυθμό. Πάντως, μου αρέσει το σχέδιο που έχει ο σύλλογος, υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες που δίνουν ενθουσιασμό κι αυτό είναι θετικό. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια δυνατή ομάδα, υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές”.

Ο Μαρτίν Πατσέκο δεν μιλάει καλά αγγλικά, οπότε στην προπόνηση είναι ο συμπατριώτης του Λέο Πότσι αυτός που τον βοηθάει. Σχετικά με την πόλη, ο ίδιος και η σύντροφός του Μπιανίνα μάς είπαν: “Είναι μία ωραία πόλη ο Αλμυρός απ’ ότι είδαμε αυτές τις λίγες ημέρες. Συναντήσαμε ωραίους ανθρώπους, πολύ φιλικούς. Μου θυμίζει την πατρίδα μου, το Σαν Χοσέ που είναι επίσης ένα μέρος με μικρό πληθυσμό. Όταν θα περάσει λίγο ο καιρός, θέλουμε να εξερευνήσουμε όλη την περιοχή”. Ρωτώντας τους τί είναι αυτό που τους προκάλεσε εντύπωση, απάντησαν ότι τους τράβηξαν την προσοχή τα πολλά σκυλιά που βλέπουν στο δρόμο, ενθουσιάστηκαν με το φαγητό που “φοβόμασταν αλλά είναι καλύτερο από το ιταλικό” όπως σημείωσαν, ενώ τους άρεσε η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που επισκέφθηκαν και το γεγονός ότι κοντά στο σπίτι τους, υπάρχει περίπτερο απ’ όπου όλη τη μέρα μπορούν να προμηθεύονται διάφορα είδη. “Είμαι πολύ ικανοποιημένος μέχρι τώρα, οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές από τους ανθρώπους, την ομάδα και την πόλη και θέλω να ζήσω αυτή την εμπειρία, να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον Αλμυρό στο πρωτάθλημα ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας” συμπλήρωσε ο 20άχρονος Αργεντινός εξτρέμ.
Αξίζει τέλος να τονίσουμε πως οι προηγούμενοι ξένοι του ΓΣΑ, ο Αφρικανός Ακασού το 2016-17 και ο Αργεντινός Πότσι είχαν προηγούμενη θητεία στη χώρα μας πριν φορέσουν την κυανόλευκη φανέλα με τον Δισκοβόλο στο στήθος. Άρα, ο Πατσέκο είναι ο πρώτος ξένος στην ιστορία του συλλόγου που ήρθε για να αγωνιστεί σε αυτόν κατευθείαν από το εξωτερικό!!!


Σχετικά Άρθρα

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

 «Η Περιφερειακή Αρχή του Δημήτρη Κουρέτα στηρίζει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έμπρακτα. Με χρηματοδότηση από…
Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Το αήττητο του ΓΣΑ στο φετινό πρωτάθλημα έσπασε στη Σούρπη. Μπορεί η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά…