• 5 Οκτωβρίου, 2020

Ο Κωνσταντίνος Τόπας για τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο

Ο Κωνσταντίνος Τόπας για τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο

Παρών στη σύσκεψη εργασίας την Τετάρτη 30/9 με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κο Δούκα ήταν ο Αλμυριώτης αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Τόπας.

Μεταξύ των άλλων, ζήτησε από τον κο Δούκα η αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου να είναι σε μικρότερο αριθμό από πέντε ζώα που είναι σήμερα σύμφωνα με τον κανονισμό, ενώ τον προσκάλεσε μέσω της κας Κολυνδρίνη, στο άμεσο μέλλον να επισκεφθεί τον Αλμυρό ώστε να συναντηθεί με αγρότες και κτηνοτρόφους που επλήγησαν.

Μιλώντας στο «Λαό», ο κ. Τόπας σχολίασε σχετικά: «Πρωτίστως πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια για τη γρήγορη αντίδραση του οργανισμού του ΕΛΓΑ και της ελληνικής κυβέρνησης, για τα άμεσα αντανακλαστικά που έδειξαν μετά την πρόσφατη θεομηνία του μεσογειακού κυκλώνα και τις επικές καταστροφές σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Θεσσαλία. Συγχαρητήρια οφείλω να δώσω συγχαρητήρια επίσης στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη για την πρωτοβουλία τους. Ειδικότερα δε, στην κα Κολυνδρίνη για το ζωηρό ενδιαφέρον που επέδειξε το βράδυ της καταστροφής στον Αλμυρό ξενυχτώντας μέχρι το πρωί στο σημείο των απεγκλωβισμών στον Ξηριά, συνοδευόμενη καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης από τον κο Αγοραστό.

Αναφορικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στο Βόλο την Τετάρτη, ευχαριστώ την κα Κολυνδρίνη για την πρόσκληση. Σε αυτήν εκφράστηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, ενώ η καταγραφή των ζημιών είναι σε εξέλιξη. Μέχρι τώρα τα στοιχεία που έχουμε, αναφέρουν ότι χάθηκαν περίπου 80 αιγοπρόβατα και 120 βοοειδή στην περιοχή του Αλμυρού. Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι οι ζημιές στον κτηνοτροφικό τομέα δεν περιορίζονται μόνο σε ζωικό κεφάλαιο, αλλά και στο έγγειο κεφάλαιο το οποίο αφορά τις εγκαταστάσεις, στάβλους, αποθήκες, περιφράξεις και μηχανολογικό εξοπλισμό. Στις αποζημιώσεις των έγγειων κεφαλαίων είναι που υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ μάς ενημέρωσε ότι από τον Οργανισμό και τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη υπάρχει η βούληση για μία γρήγορη προκαταβολή στους πληγέντες που έχουν κάνει τη σχετική αίτηση και αποπληρωμή της αποζημίωσης μέχρι τέλος του έτους, το αργότερο αρχές του επόμενου». Κλείνοντας, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας ανέφερε πως «σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία μας θα είναι σε διαρκή επαφή με τον ΕΛΓΑ και με έτοιμες προτάσεις για την καλύτερη δυνατή αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων γενικότερα στη Θεσσαλία και ειδικότερα στον Δήμο Αλμυρού».


Σχετικά Άρθρα

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Με δελτίο τύπου της η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει τους πολίτες για μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται…
Ανακοίνωση κτηνοτρόφων: «Η νέα ΚΑΠ οδηγεί την ελληνική κτηνοτροφία προς εξαφάνιση»

Ανακοίνωση κτηνοτρόφων: «Η νέα ΚΑΠ οδηγεί την ελληνική κτηνοτροφία προς εξαφάνιση»

Την πρωτοβουλία να ενημερώσουν τον κόσμο για τις τιμές στο γάλα, την εκλογική διαδικασία που έγινε…
Μήνυμα Δημάρχου Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκου: Η κακοκαιρία Daniel ξεπερνά σε ορμή τον “Ιανό”

Μήνυμα Δημάρχου Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκου: Η κακοκαιρία Daniel ξεπερνά σε ορμή τον “Ιανό”

Ακολουθεί μήνυμα του Δημάρχου Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου: Όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αλμυρού βρίσκεται επί…