• 5 Οκτωβρίου, 2020

Μία ξεχωριστή επίσκεψη στα ΚΔΑΠ Πυξίδα και ΑμΕΑ Αγωγή από τον ολυμπιονίκη Στέργιο Παπαχρήστο

Μία ξεχωριστή επίσκεψη στα ΚΔΑΠ Πυξίδα και ΑμΕΑ Αγωγή από τον ολυμπιονίκη Στέργιο Παπαχρήστο

Ο Βολιώτης ολυμπιονίκης Στέργιος Παπαχρήστος ενθουσίασε τα παιδιά με όλα όσα τους είπε για την κωπηλασία και τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης

Μία ξεχωριστή επίσκεψη είχε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου το ΚΔΑΠ Πυξίδα και το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ Αγωγή στην Ευξεινούπολη καθώς φιλοξένησαν τον ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Στέργιο Παπαχρήστο.

Με αφορμή την 7η Πανελλήνια-Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού που ήταν στις 25/9, ο διακεκριμένος αθλητής από τον Βόλο βρέθηκε στην Ευξεινούπολη, μίλησε για την κωπηλασία και παρουσίασε το άθλημα. Παγκόσμιος πρωταθλητής, 4ος ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012, ενθουσίασε τα παιδιά με όλα όσα τους είπε και τους έδειξε. Μαζί του ήταν οι εν ενεργεία αθλητές με πανελλήνιες και βαλκανικές διακρίσεις, Χρυσόστομος Τασιός, Δημήτρης Χάγιας, Γιώργος Μιχάλης, Γιώργος Λαδόπουλος και Γιάννης Τσιουκάρας.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η προαγωγή και η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας, του «ευ αγωνίζεθσαι» και τον ολυμπιακών ιδεωδών. Ο Στέργιος Παπαχρήστος έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά του ΚΔΑΠ να δοκιμάσουν σε εργόμετρο, δηλαδή ένα κωπηλατικό μηχάνημα για κλειστούς χώρους που χρησιμοποιείται όταν δεν γίνονται προπονήσεις κι αγώνες στο νερό, το άθλημα της κωπηλασίας, το οποίο αποτελεί ομαδικό και ατομικό άθλημα.

Όπως δήλωσε: «Είχα την τιμή να φιλοξενηθώ σ’ έναν πανέμορφο χώρο από τον κο Γιάννη Δεληζήση και τη σύζυγό του Κατερίνα Φυτιλή, στο ΚΔΑΠ Πυξίδα και μαζί με το εξαιρετικό προσωπικό να μιλήσουμε για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα την κωπηλασία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συζητήσαμε, παίξαμε, διασκεδάσαμε με ό,τι πιο όμορφο υπάρχει στον κόσμο, μικρά παιδιά με μεγάλα χαμόγελα. Όσο τα παιδιά χαμογελούν υπάρχει ελπίδα. Δώσαμε ραντεβού για μια νέα συνάντηση με αθλοπαιδιές, συζητήσεις γύρω από τον αθλητισμό και διάφορες δραστηριότητες στον άριστα οργανωμένο χώρο του ΚΔΑΠ, με τους μικρούς μας φίλους και το γεμάτο ζεστασιά προσωπικό», ενώ πρόσθεσε για την επίσκεψη στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ ότι «τα παιδιά ΑΜΕΑ αποτελούν παράδειγμα δύναμης για όλους μας και μας αποδεικνύουν ότι όταν θέλεις κάτι, το μπορείς. Τους δίνετε λοιπόν η δυνατότητα να εξελιχθούν, να διασκεδάσουν και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα υπόλοιπα παιδιά, γιατί όλοι είμαστε ίσοι. Εγώ και οι συναθλητές μου είμαστε πάντα πρόθυμοι για κάθε βοήθεια και για όμορφες στιγμές μαζί με τα παιδιά που είναι τα πιο όμορφα πλάσματα. Τέλος πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτή την όμορφη προσπάθεια σε ένα μέρος της Μαγνησίας που δύο όμορφοι και με όρεξη άνθρωποι έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα από τα πιο οργανωμένα ΚΔΑΠ στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία, θα τα ξαναπούμε σύντομα».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Δεληζήσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Παπαχρήστο και τους υπόλοιπους αθλητές. Χαρακτηριστικά επισήμανε: «Ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε ο Ολυμπιονίκης Στέργιος Παπαχρήστος να βρεθεί στον χώρο μας, να μας ενημερώσει για το ολυμπιακό άθλημα της κωπηλασίας, τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή με τελικό στόχο, ένα σωστό τρόπο ζωής και την ενίσχυση-προαγωγή των θεμελιωδών αρχών και αξιών του αθλητισμού, την κοινωνική ενσωμάτωση και ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων, το προφίλ της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού. Μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις του σε όλα τα παιδιά που ενθουσιάστηκαν τόσο από αυτά που τους είπε όσο κι από την εμπειρία να κάνουν κωπηλασία στο εργόμετρο».


Σχετικά Άρθρα

Στο Δίον και το Λιτόχωρο η εκδρομή του ΚΔΑΠ ΑμΕΑ «Αγωγή»

Στο Δίον και το Λιτόχωρο η εκδρομή του ΚΔΑΠ ΑμΕΑ «Αγωγή»

Για την ετήσια καθιερωμένη καλοκαιρινή εκδρομή, το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ Αγωγή επέλεξε το Αρχαιολογικό Μουσείο και Πάρκο…
Το ρεπορτάζ της βράβευσης του Αντώνη Παπακωνσταντίνου από τον Δήμο Αλμυρού / βίντεο-φωτογραφίες

Το ρεπορτάζ της βράβευσης του Αντώνη Παπακωνσταντίνου από τον Δήμο Αλμυρού / βίντεο-φωτογραφίες

Με μία λιτή κι όμορφη εκδήλωση, ο Δήμος Αλμυρού τίμησε το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου…
Με στόχο την παγκόσμια κορυφή ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Με στόχο την παγκόσμια κορυφή ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Με εξαιρετικούς οιωνούς ξεκίνησε για τα ελληνικά χρώματα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών στο Ρατσίτσε της…