• 1 Οκτωβρίου, 2020

Δ.Τ. Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού – Σούρπης για την παράσταση διαμαρτυρίας

Δ.Τ. Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού – Σούρπης για την παράσταση διαμαρτυρίας

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού-Σούρπης για τη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας που προέβησαν τα μέλη του κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης. Ακολουθεί σχετικό υπόμνημα. Τα αιτήματα διάβασε στους Συμβούλους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσούτσας, ο κ. Τσόγκας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης διάβασε το σχετικό υπόμνημα, ενώ τις θέσεις των μελών του Συλλόγου παρουσίασε και ο κ. Σώμος, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατά τη συζήτηση-ενημέρωση για τις καταστροφές του Ιανού.

Δελτίο Τύπου Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού-Σούρπης

Σήμερα, (χθες 30/09/2020) ο σύλλογός μας πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αλμυρού την ώρα που πραγματοποιούνταν το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτώντας την άμεση αποζημίωση στο 100% για τους πληγέντες αγρότες της περιοχής μας, την άμεση αποκατάσταση του αγροτικού και δημοτικού οδικού δικτύου και την κατασκευή σύγχρονων αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων. Δεν δεχόμαστε την ώρα που η τεχνολογία και η επιστήμη έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό η κυβέρνηση, η περιφέρεια και ο δήμος να κατηγορούν « τον κακό καιρό». Συνεχίζουμε τον αγώνας μας και καλούμε τους συναδέλφους, να συσπειρωθούν στον Αγροτικό Σύλλογο ώστε οργανωμένα να παλέψουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία της Δημοτικής Αρχής που με πρόφαση την πανδημία  δεν δέχτηκε τον έναν εκπρόσωπο του συλλόγου μας, που θα τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας, για να τοποθετηθεί και να καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματά μας, την ίδια ώρα που καλεί τους μαθητές, που τελούν υπό κατάληψη να μπουν και να κάνουν μάθημα σε τάξεις των 25 και παραπάνω μαθητών

Υπόμνημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας, σε όλους τους πληγέντες κατοίκους, τόσο του Δήμου μας, όσο και των άλλων νομών που «χτυπήθηκαν» και αυτοί από την κακοκαιρία.

Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πολύ δύσκολη (καταστροφές σε αγροτικούς δρόμους και μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου, σε έργα υποδομής, σε καλλιέργειες, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, στις περιουσίες μας) και δεν φτάνει μόνο ο «κακός μας ο καιρός» ή τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα, όπως μας λένε συχνά – πυκνά τα τελευταία χρόνια για να δικαιολογήσουν τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες τους οι φορείς του κράτους (υπουργεία, περιφέρεια, δήμοι, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κλπ) που εδώ και χρόνια δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στην περιοχή μας με αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και έργα υποδομής.

Θέλουμε να καταγγείλουμε τη στάση της κυβέρνησης που μέσω των εξαγγελιών της, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για τις ζημιές που έχουμε υποστεί και εμείς εδώ στο Δήμο μου του Αλμυρού. Ταυτόχρονα προσπαθεί να μας χρυσώσει το χάπι με λόγια συμπόνιας, ψίχουλα και ψεύτικες υποσχέσεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και το Δήμο τα παρακάτω απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την εργασία μας, για να μην κινδυνεύσουν ξανά ανθρώπινες ζωές και το βιός μας.

    Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών παραγωγής, φυτικού και ζωικού (μελισσοσμήνοι κλπ) κεφαλαίου και η αποζημίωση στο 100% του κεφαλαίου και του χαμένου εισοδήματος χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δάνεια.

    Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους ο εφοδιασμός των πληττόμενων κτηνοτρόφων με ζωοτροφές και άλλα αναγκαία μέσα για να επιβιώσουν τα κοπάδια.

    Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις να δοθούν χωρίς καμιά προϋπόθεση, όριο ή πλαφόν στην παράδοση της παραγωγής, με μόνο κριτήριο τη δήλωση ΟΣΔΕ.

  Διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα των χρεών μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος των αγροτών σε εφορία, δήμο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ. Απαλλαγή από ΕΦΚΑ-ΟΓΑ – ΟΑΕΕ – ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης, ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ και δημοτικά τέλη για αγρότες.

    Διαγραφή τόκων και γενναίο κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια, αναστολή πλειστηριασμών, κατασχέσεων και κάθε είδους μέτρου αναγκαστικής είσπραξης στους πληγέντες.

    Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο, όχι με προσωρινά μπαλώματα. Να παρθούν μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης και της ποιότητας του νερού στις περιοχές που έχουν ακόμα πρόβλημα. Να γίνουν απολυμάνσεις όπου χρειάζεται.

    Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας με γενναία χρηματοδότηση.


Σχετικά Άρθρα

Έφυγε από κοντά μας ο Νίκος Μελίσσης

Έφυγε από κοντά μας ο Νίκος Μελίσσης

Με το παρακάτω Δελτίο Τύπου της η ΚΟΒ Αλμυρού του ΚΚΕ ανακοινώνει την απώλεια του μέλους…
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιοχή του Αλμυρού

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιοχή του Αλμυρού

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλμυρού, σχετικά με περιοδεία μελών του στον Αλμυρό: Αντιπροσωπεία εκλεγμένων…