• 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Μια πρόχειρη εκτίμηση για τις ζημιές είναι περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ… Γιώργου Τσιντσίνη – Δελτίο θυέλλης

Μια πρόχειρη εκτίμηση για τις ζημιές είναι περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ… Γιώργου Τσιντσίνη – Δελτίο θυέλλης

Έκδοση 19-9-2020

Διπρόσωπος ο «Ιανός»,

μας έστειλε κατάρα

και σε χωριά και Αλμυρό

τα έκανε …μαντάρα.

Ο Μεσογειακός τυφώνας «Ιανός», σε συνδυασμό με ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που κινήθηκε βορειοανατολικά, πέρα από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε στη μισή Ελλάδα και σκληρά στην περιοχή μας, πέρα από το γεγονός ότι στη Θεσσαλία προκάλεσε τέσσερις θανάτους και μεγάλες καταστροφές, ειδικότερα στην οδοποιία, στην γεωργία και στην κτηνοτροφία, έδωσε σκληρά μαθήματα ζωής και επιβίωσης, αλλά και αφορμή να αναδιατάξουμε κάποιες απόψεις και θεωρίες για το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, τα τεχνικά έργα που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε. Άρκεσαν κάποιες ώρες έντονων καιρικών φαινομένων -κυρίως καταιγίδων- για να καταστραφούν υποδομές που χρειάστηκε πολύς χρόνος πριν, δαπάνες και θυσίες για να γίνουν. Κυρίως όμως άφησε πληγές στην αγροτική οικονομία και πέταξε κυριολεκτικά στο δρόμο πολλές οικογένειες που ζούσαν από την καλλιέργεια της γης, τη μελισσοκομία και την εκτροφή αιγοπροβάτων και βοοειδών, καθώς και την αλιεία.

Μυθολογικά ο Ιανός ήταν ο θεός όλων των ενάρξεων και των μεταβάσεων. Απεικονιζόταν συνήθως σε σημεία διαβάσεων, όπως είναι οι θύρες, οι πύλες και οι γέφυρες (τις δικές μας γέφυρες -σε Αλμυρό και Όθρυ- πάντως τις σακάτεψε κυριολεκτικά). Κατά τη διάρκεια των θυσιών το πρώτο μέρος της προσφοράς αφιερωνόταν πάντα στον Ιανό και κατονομαζόταν πρώτος σε κάθε κατάλογο θεοτήτων. Επίσης, η πρώτη ημέρα του έτους, η έναρξη της νέας χρονιάς και ο Ιανουάριος ήταν αφιερωμένος σε αυτή τη θεότητα, υποδεικνύοντας παράλληλα και τη σημασία της για τον ημερολογιακό λατρευτικό κύκλο των Ρωμαίων. Ο Ιανός απεικονιζόταν συχνά με δύο πρόσωπα και αποκαλείτο Janus bifrons, δηλαδή διπρόσωπος Ιανός. «Όνομα και πράγμα», ο μπαμπέσης…

Τα τελευταία χρόνια στις κατά καιρούς πιο ήπιες κακοκαιρίες -ειδικότερα τους χειμώνες- μακαρίζαμε την περιοχή του Αλμυρού, που το κακό την έβρισκε …ξώφαλτσα ή καθόλου. Φαίνεται πως με τον αιφνιδιαστικά «βαρύ» «Ιανό» κάποιος μας … μάτιασε. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας -δια στόματος της Αντιπεριφερειάρχη ΔωροΘέας Κολυνδρίνη δήλωσε ότι μια πρόχειρη εκτίμηση για τις ζημιές είναι περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά αυτό που μας «καίει» είναι τι λέει και ο Δήμος Αλμυρού που ήδη από την περασμένη Τρίτη άρχισε να δέχεται εξατομικευμένες αιτήσεις – δηλώσεις ζημιών, από νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έπληξε η θεομηνία και το χάος στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, εκεί που πνίγηκαν εκατοντάδες ζώα, καταστράφηκε αγροτικός εξοπλισμός, παρασύρθηκαν από τα νερά κυψέλες, βούλιαξαν καΐκια και βάρκες κτλ. Κι εκεί θα φανεί αν τα μέτρα στήριξης που έσπευσε να εξαγγείλει η Κυβέρνηση καλύπτουν τις ζημιές ή θα αποδειχτούν (όπως σε πολλές παλιότερες περιπτώσεις) μόνο …ασπιρίνες.

Και με το εισόδημα που χάθηκε φέτος για πολλές οικογένειες τι θα γίνει; Πώς θα καταγραφεί, θα αξιολογηθεί και πώς θα καλυφθεί; Και μόνο γι’ αυτό το χαμένο εισόδημα ίσως δεν φτάσουν καν οι κυβερνητικές εξαγγελίες. Βάλε τώρα να πρέπει να αποκαταστήσεις και τις ζημιές που έπαθες στη μικρή ή μεγάλη επιχείρησή σου…

Ένα άλλο κομβικό ζήτημα είναι η ταχύτητα και η αξιοπιστία με την οποία θα αποκατασταθούν οι υποδομές που διαλύθηκαν σε δρόμους, γέφυρες, αγροτικό οδικό δίκτυο κτλ. Παντού η ταχύτητα αποκατάστασης θα παίξει σημαντικό ρόλο. Ας ξεχάσουμε τις ….παραδοσιακές και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αλλάζουμε θέμα… Για όσα οι Τούρκοι καμώνονται πως προσπαθούν τάχα για διάλογο με την Ελλάδα (καθότι στρυμωγμένοι σχεδόν πανταχόθεν πλέον) νομίζω ότι απλά μας ..δουλεύουν. Ο Ερντογάν προσπαθεί -προς το παρόν- να αποφύγει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία υποθέτει ότι θα χρησιμοποιήσει σαν «φρένο» στην καλπάζουσα οικονομική του κατάρρευση. Αλλά στο μυαλό του -τρομάρα του- έχει την αναβίωση της …Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Σε δημοσίευμα της έγκυρης αυστριακής Neu Zürcher Zeitung με τον τίτλο «Οι νέοι ήρωες της Ευρώπης», ο αρθρογράφος αναφέρεται στην Ελλάδα και τα πολλά μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει παράλληλα, τις στρατιωτικές απειλές από τον Ερντογάν, το προσφυγικό μέχρι την πανδημία. «Κανείς δεν θα το πίστευε για την Ελλάδα. Ελέγχει αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο όλες αυτές τις κρίσεις», παρατηρεί η αρθρογράφος. «Είναι η Ελλάδα εκείνη που αποκρούει τις στρατιωτικές επιθέσεις της Τουρκίας, οι οποίες βασικά απευθύνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι η Αθήνα εκείνη που αντιστάθηκε στις προσπάθειες εκβιασμού του Τούρκου προέδρου, που επιχείρησε να κατευθύνει προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη (…) Ενώ πριν από λίγα χρόνια ήταν ο ασθενής της Ευρώπης, σήμερα οι Έλληνες έχουν γίνει ασπίδα άμυνας κατά του Ερντογάν και των προσφύγων (που έστειλε). Τα υποτιμητικά πρωτοσέλιδα της Bild στο απόγειο της δημοσιονομικής κρίσης «Δεν θα πάρετε ψίχουλο από μας» ή «Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες» διαβάζονται σήμερα σαν από μια άλλη, μακρινή εποχή». (Πηγή: dw.com)

Την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα ζητούν με επιστολή τους 18 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ζητώντας χαρακτηριστικά από τον Μπόρις Τζόνσον να ξεκινήσει «σοβαρές» συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι «τα γλυπτά του Παρθενώνα έχουν αποτελέσει σημείο τριβής για δυτικούς συμμάχους εδώ και αρκετές δεκαετίες. Η Ελλάδα από καιρό ζητά την επιστροφή τους. Σήμερα σας απευθύνουμε την επιστολή ως μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για ελληνικά θέματα (congressional caucus on Hellenic Issues) με την οποία καλούμε την κυβέρνησή σας να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση σοβαρά για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα». Όπως αναφέρει η Daily Mail, στην επιστολή συμμετέχουν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, ενώ στόχος είναι τα γλυπτά τα επιστραφούν μέχρι το 2021, στην 200η επέτειο από την επανάσταση του 1821.

Σφίγγουν τα πράγματα γύρω από τον κορονοϊό, με την …επιμονή των εκατοντάδων καθημερινών κρουσμάτων, των θανάτων, αλλά και την αντοχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ειδικά την ετοιμότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Προσθέστε και την πολύμηνη κόπωση των λειτουργών της Υγείας που μάχονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή. Ακόμη και στο Άγιο Όρος «τρύπωσε» ο ιός…

Ως προς τη συμμόρφωση του πληθυσμού και την τήρηση των ατομικών μέτρων ασφαλείας; Βάλτε μια …μάσκα κατ’ αρχήν, να το συζητήσουμε μετά (μακάρι όχι τελικά …κατόπιν εορτής).

Υπάρχει κι ένα «μέτρο προστασίας» που κανένας δεν πρόβαλε επαρκώς… Να κλείσουμε λιγάκι το στόμα μας και τις πληκτρολογήσεις στο διαδίκτυο, με την αρλούμπα που κατεβαίνει καθημερινά από το άδειο κεφάλι κάθε άσχετου. Αν τελικά η κατάσταση είναι σοβαρή ή όχι, ας το αντιμετωπίσουμε με περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα σήμερα. Λιγότερα λόγια ακόμη και για τις αβεβαιότητες της επιστημονικής κοινότητας ή τις αστοχίες της πολιτικής προστασίας. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις κι ας μη γίνεται ο πάσα ένας …μετά Χριστόν προφήτης. Λιγότερα λόγια και λιγότερες δήθεν εξυπνάδες…

Να και μια …καλή είδηση, που αντιγράφω σαν πιθανότητα από το «Θέμα» και προσωπικά εύχομαι να γίνει …πραγματικότητα: «Έως και το να «κατεβάσει τους διακόπτες» τελείως για την Ευρώπη απειλεί το Facebook. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, περίπου 410 εκατομμύρια χρήστες θα αποκλειστούν αυτομάτως από τις υπηρεσίες του Facebook και του Instagram. Με δεδομένη τη διάδοση και τη συχνότητα χρήσης της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας social media στον κόσμο, για την πλειονότητα των χρηστών η προοπτική μιας ζωής χωρίς Facebook και Insta φαντάζει σαν εφιάλτης. Ακόμη χειρότερα, η στέρηση όλων όσων προσφέρει και έχουν πλέον γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας για ένα κολοσσιαίο πλήθος ανθρώπων, θα προκαλέσει επιδημία ψυχικών νοσημάτων. Χωρίς καμία υπερβολή.» Αν γίνει τελικά, θα πέσει κλαυθμός και οδυρμός …κάργα.

Πτώση σε σύγκριση με το 2018 κατέγραψε το 2019 η κατανάλωση οίνου στη χώρα μας, όπως προκύπτει από στοιχεία που παραθέτει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), επικαλούμενη τα δεδομένα του ισοζυγίου οίνου που απέστειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κομισιόν. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ με βάση το αλγεβρικό άθροισμα των επιμέρους μεγεθών δηλαδή των αποθεμάτων έναρξης, της παραγωγής οίνου, των εισαγωγών και εξαγωγών, των βιομηχανικών χρήσεων και των αποθεμάτων κλεισίματος περιόδου που αφορούν το έτος 2019, καταγράφεται πτώση της κατανάλωσης κατά 10,88%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Όπως σημειώνει η Ένωση, η πτώση τα τελευταία έτη (2016/17, 2017/18, 2018/19) ανέρχεται αθροιστικά στο ποσοστό των 26,59% σε σύγκριση με την περίοδο 2015-2016. Άρα η γνωστή λαϊκή φράση «καλά κρασιά» δεν έχει βεβαίως να κάνει με την άριστη ποιότητα των περισσοτέρων στη χώρα μας, αλλά από η μείωση των εξαγωγών -γιατί;- και τις απρόθυμες προτιμήσεις του Έλληνα καταναλωτή.

Η Γιάννα Κούκα, άγνωστη σ’ εμένα, προφανώς φίλη διαδικτυακής μου φίλης, γράφει στο ίντερνετ: «Κοιτούσε τον γιο της. Απλά κοιτούσε τον γιο της. Απλά χαιρετούσε τον γιο της στο σχολείο του σε μια περιοχή της Κέρκυρας. Κοιτούσε τον γιο της όταν εμφανίστηκε κι άρχισε να τη βρίζει. Κοιτούσε τον γιο της όταν άρχισε να την κλωτσά. Απλά κοιτούσε τον γιο της την πρώτη μέρα στο σχολείο όταν την κακοποίησε. Όταν την κακοποίησε λεκτικά και σωματικά. Όταν την κακοποίησε μπροστά σε όλους, όταν την έβλεπαν γονείς και παιδιά, χτυπημένη. Ήταν εκεί επειδή απλά ήθελε να κοιτάξει τον γιο της. Όταν ο πρώην σύζυγος της εμφανίστηκε στο σχολείο. Όταν ο κακοποιητής της δεν σταμάτησε ούτε μπροστά στην παρουσία άλλων. Όταν ο κακοποιητής της ακόμη μια φορά της έδειξε τη “δύναμή” του. Όταν ο “άντρας” την πόνεσε. Ξανά. Δυο μόνο γυναίκες ανάμεσα σε τόσους τον σταμάτησαν. Δυο μόνο γυναίκες προσπάθησαν να σώσουν την δαρμένη. Δυο μόνο γυναίκες δεν κοίταξαν τη δουλειά τους. Μπερδεύτηκαν. Ρίσκαραν και μπερδεύτηκαν. Την έσωσαν από τα χέρια του. Μια γυναίκα βίωνε απίστευτη βία μπροστά στα μάτια θεατών. Μπροστά στα μάτια γονιών και παιδιών. Μια γυναίκα την πονούσαν και κάποιοι κοίταξαν τη δουλειά τους. Δεν μίλησαν. Δεν είπαν “Άφησε την”. Δεν φώναξαν “Σταμάτα”. Δεν την πήραν από τα χέρια του. Δεν υπάρχει πιο τρομακτικό πράγμα από το να μη σε σώζουν. Από το να ακούνε τις φωνές σου και να μη σε σώζουν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος τρόμος από το να τους βλέπεις να σε βλέπουν να σε χτυπά και να κοιτάνε τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φρίκη από το να σε αφήνουν μόνη σου. Μόνη σου στα χέρια του. Άλλη μοναξιά μεγαλύτερη δεν υπάρχει από εκείνη που αισθάνεται γυναίκα που κακοποιείται μπροστά στο πλήθος που δεν την σώζει. Μπροστά σε κόσμο που σωπαίνει στον θάνατο σου. Επειδή η κακοποίηση είναι ένας ρόγχος που βγαίνει λίγος λίγος. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη θλίψη από της σιωπής τη συνενοχή. Καμία μόνη. Μιλήστε! Σας παρακαλώ πολύ. Μιλήστε.»

Ο παππούς μου ο Γιώργης, για κάτι τέτοιες περιπτώσεις συνήθιζε να λέει θυμόσοφα: «Να ξεχωρίζεις, παιδί μου, τους άντρες απ’ τα …αντράκια».

Θερίζουμε ό,τι σπέρνουμε…. Ένας αυτοκράτορας, στην Άπω Ανατολή, γερνούσε και καταλάβαινε ότι είχε φτάσει η ώρα να διαλέξει το διάδοχό του. Αντί να διαλέξει έναν από τους βοηθούς του ή ένα από τα παιδιά του, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Προσκάλεσε μια μέρα πολλούς νέους του βασιλείου του και τους είπε. «Έφτασε η ώρα μου να παραιτηθώ και να διαλέξω τον επόμενο αυτοκράτορα. Έχω αποφασίσει να διαλέξω έναν από σας». Οι νέοι ξαφνιάστηκαν! Αλλά ο αυτοκράτορας συνέχισε. «Θα δώσω σήμερα στον καθένα σας ένα σπόρο, έναν πολύ ειδικό σπόρο. Θέλω να τον φυτέψετε, να τον ποτίζετε και να ξανάρθετε εδώ μετά από ένα χρόνο από σήμερα με ό,τι έχει φυτρώσει απ’ αυτόν τον ένα σπόρο. Εγώ θα κρίνω τότε τα φυτά που θα φέρετε, κι αυτός, το φυτό του οποίου θα διαλέξω, θα είναι ο επόμενος αυτοκράτορας!» Ένα αγόρι που λεγόταν Λινγκ, ήταν κι αυτός εκεί εκείνη τη μέρα και, όπως όλοι οι άλλοι, πήρε ένα σπόρο. Πήγε σπίτι του και γεμάτος ενθουσιασμό διηγήθηκε στη μητέρα του τι συνέβη. Η μητέρα του τον βοήθησε να βρει μια γλάστρα και χώμα, κι αυτός φύτεψε το σπόρο του και τον πότισε προσεχτικά. Και κάθε μέρα του άρεσε να τον ποτίζει και να παρακολουθεί αν είχε φυτρώσει. Ύστερα από τρεις εβδομάδες περίπου, μερικοί από τους άλλους νέους άρχισαν να μιλούν για τους σπόρους τους και τα φυτά τους, που είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν. Ο Λινγκ παρακολουθούσε το σπόρο του, αλλά τίποτα δεν φύτρωνε. Τελικά ο χρόνος πέρασε και ήρθε η μέρα που όλοι οι νέοι του βασιλείου θα πήγαιναν τα φυτά τους στον αυτοκράτορα για επιθεώρηση. Ο Λίνγκ είπε στη μητέρα του ότι δεν ήθελε να πάει με μια άδεια γλάστρα, αλλά αυτή τον συμβούλεψε να πάει. Ο Λινγκ αισθανόταν αδιαθεσία στο στομάχι, αλλά επειδή ήταν έντιμος, παραδέχτηκε ότι η μητέρα του είχε δίκιο κι έφυγε για το παλάτι με την άδεια γλάστρα του. Όταν έφτασε εκεί, έμεινε κατάπληκτος από την ποικιλία των φυτών που είχαν καλλιεργήσει οι άλλοι νέοι. Ήταν όμορφα φυτά σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Ο Λίνγκ ακούμπησε την άδεια γλάστρα του στο πάτωμα. Πολλοί από τους άλλους άρχισαν να τον περιγελούν. Μερικοί τον λυπήθηκαν και του είπαν: «Δεν πειράζει, προσπάθησες για το καλύτερο». Όταν έφτασε ο αυτοκράτορας, εξέτασε την αίθουσα και χαιρέτησε τους νέους. Ο Λινγκ προσπάθησε να κρυφτεί στο πίσω μέρος της αίθουσας. «Τι μεγάλα φυτά, δέντρα και λουλούδια καλλιεργήσατε!», είπε ο αυτοκράτορας. «Σήμερα ένας από σας θα εκλεγεί ο επόμενος αυτοκράτορας!» Ξαφνικά διέκρινε το Λίνγκ με την άδεια γλάστρα του, στο πίσω μέρος της αίθουσας. Αμέσως διέταξε τους φρουρούς να τον φέρουν μπροστά του. Ο Λινγκ κατατρόμαξε. «Ο αυτοκράτορας γνωρίζει ότι είμαι αποτυχημένος», σκέφτηκε. «Ίσως με σκοτώσει». Ήλθε όμως μπροστά στον αυτοκράτορα, κι αυτός τον ρώτησε πώς λέγεται. «Λέγομαι Λινγκ» απάντησε. Οι υπόλοιποι άρχισαν να γελούν και να τον κοροϊδεύουν. Ο αυτοκράτορας ζήτησε να ηρεμήσουν όλοι. Κοίταξε τον Λίινγκ και κατόπιν ανήγγειλε στο πλήθος: «Ιδού ο νέος σας αυτοκράτορας! Το όνομά του είναι Λίινγκ!» Ο Λινγκ δεν μπορούσε να το πιστέψει! Δεν είχε καταφέρει ούτε το σπόρο του να κάνει να φυτρώσει! Πώς θα μπορούσε να γίνει ο νέος αυτοκράτορας; Τότε ο αυτοκράτορας είπε: «Πριν από ένα χρόνο, σαν και σήμερα, έδωσα στον καθένα σας από ένα σπόρο. Σας είπα να τον πάρετε, να τον φυτέψετε, να τον ποτίσετε και να μου τον φέρετε πίσω σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι έδωσα σε όλους σας βρασμένους σπόρους, που δεν θα φύτρωναν. Όλοι σας, εκτός από τον Λίνγκ, μου φέρατε δέντρα, φυτά και λουλούδια. Όταν ανακαλύψατε ότι οι σπόροι δεν θα βλάσταιναν, αντικαταστήσατε το σπόρο που σας έδωσα μ’ έναν άλλο. Ο Λίνγκ ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος και την εντιμότητα να μου φέρει μια γλάστρα που είχε μέσα το δικό μου σπόρο. Γι’ αυτό είναι αυτός που θα γίνει ο νέος αυτοκράτορας! (Από τον ιστότοπο Πνευματικά – Ωφέλιμα)

«Δεν φοβάμαι έναν στρατό λιονταριών που οδηγείται από πρόβατο. Φοβάμαι έναν στρατό προβάτων που οδηγείται από ένα λιοντάρι.» (Μέγας Αλέξανδρος.)

«Όσο πιο αμόρφωτος είναι ένας άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερη είναι η άποψή του για τον εαυτό του.» (Έριχ Μαρία Ρεμάρκ.)

«Θυμηθείτε τους πέντε απλούς κανόνες για να είστε ευτυχείς:

1.Απελευθερώστε την καρδιά σας από το μίσος.

2.Απελευθερώστε το μυαλό σας από ανησυχίες.

3.Ζήστε απλά.

4.Δώστε περισσότερα.

5.Περιμένετε λιγότερα και απολαύστε κάθε στιγμή.»

«Μη θαρρείς ότι τ’ αστέρια έσβησαν επειδή συννέφιασε ο ουρανός.» (Αραβική παροιμία.)

 


Σχετικά Άρθρα

Άκυρο στο Ναύσταθμο Αλμυρού – Οι αποφάσεις – Οι υπογραφές

Άκυρο στο Ναύσταθμο Αλμυρού – Οι αποφάσεις – Οι υπογραφές

Φαίνεται ότι μπαίνουν τίτλοι τέλους στον Ναύσταθμο Αλμυρού που μέχρι και τον Ιούνιο δίνονταν διαβεβιώσεις ότι…
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ευξεινούπολη

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ευξεινούπολη

Με καλό καιρό και πολύ κόσμο στην Εκκλησία και την παρέλαση πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί για την…