• 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Ευστ. Παπαδημουλάς: Η Ανάβρα μετράει τις πληγές της

Ευστ. Παπαδημουλάς: Η Ανάβρα μετράει τις πληγές της

Μάχη στις λάσπες χωρίς ρεύμα και νερό!!!

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους κατοίκους της Ανάβρας  να μετρούν τις πληγές τους, καθώς η κακοκαιρία «Ιανός» σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές.

Τόνοι λάσπης έχουν καλύψει μεγάλες εκτάσεις της περιοχής συμπεριλαμβανομένων και πολλών δρόμων, οι οποίοι έχουν υποστεί βαρυσήμαντες ζημίες από χειμάρρους και κατολισθήσεις ενώ σε πολλές  περιπτώσεις έχουν καταρρεύσει.

Μάλιστα, σημειώνονται ποικίλες ζημιές στο αντλιοστάσιο και σε σωλήνες που τροφοδοτούν το χωριό με νερό, με αποτέλεσμα την διακοπή της υδροδότησης της περιοχής.

Επίσης, οι θυελλώδης άνεμοι προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα σε πολλές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της περιοχής, οπού αναφέρονται αποκολλήσεις σκεπών κ.τ.λ, ενώ είναι αδύνατη, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και η προσέγγιση των κτηνοτροφικών μονάδων, αφού οι τόνοι λάσπης αποτελούν αξεπέραστο εμπόδιο.

Ασύλληπτη είναι και  η καταστροφή  στην πηγή της  Ανάβρας καθώς και του Περιβαλλοντικού Πάρκου, στοιχεία πολιτισμού του χωριού μας, τα οποία αντικρίζοντας τα θυμίζουν πλέον  βομβαρδισμένο τοπίο…

Για όλες τις ανωτέρω ζημίες που αναφέρω, αναμένονται έργα αποκατάστασης. Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια! Τα μέτρα στήριξης που ανακοινωθήκαν από την κυβέρνηση, οι γρήγορες διαδικασίες, οι σημαντικές παρεμβάσεις για αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών και τέλος, οι αποζημιώσεις των πληγέντων όλων των κατηγοριών, θα  έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση και πλήρη επανατοποθέτηση στην κανονικότητα και θα ενισχύσουν  οικονομικά τόσο την τοπική κοινωνία του Δήμου Αλμυρού όσο και το ίδιο μας το χωριό.

Ωστόσο, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαιτέρα τον Δήμο Αλμυρού στο κάλεσμα της Ανάβρας για άμεση βοήθεια στις κρίσιμες εκείνες ώρες της βιβλικής καταστροφής. Για την αρίστη συνεργασία τους, τον Προέδρο της Ανάβρας Κώστα Κελάφα καθώς και το τοπικό Συμβούλιο, που συνέβαλλαν στην άμεση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Κλείνοντας, ευχαριστώ θερμά όλους όσους εργάστηκαν εκείνη την νύχτα και ξεπέρασαν τον εαυτό τους, έδωσαν  κυριολεκτικά μάχη για να μην θρηνήσουμε θύματα…

Με εκτίμηση,

Παπαδημουλάς  Ευστάθιος

Δημοτικός Σύμβουλος Ανάβρας


Σχετικά Άρθρα

Αποκλειστικό: Fast track διαδικασίες για Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλμυρού

Αποκλειστικό: Fast track διαδικασίες για Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλμυρού

Ευχάριστα νέα για τον Αλμυρό, καθώς ήδη σχηματίστηκε το προσωρινό Δ.Σ. και συγκεντρώθηκαν οι υπογραφές για…
Δήλωση υποψηφιότητας κ. Παπαδημουλά Ευστάθιου Υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο

Δήλωση υποψηφιότητας κ. Παπαδημουλά Ευστάθιου Υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο

Γεννήθηκα μεγάλωσα και ζω στην Ανάβρα Αλμυρού Μαγνησίας, είμαι πατέρας δυο παιδιών και η κύρια ενασχόλησή…