• 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Η καταγραφή των ζημιών στην Ανάβρα

Η καταγραφή των ζημιών στην Ανάβρα

H περιοχή του Αλμυρού προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της από το πέρασμα του «Ιανού». Μετά τις αρχικές εργασίες για αποκατάσταση της ύδρευσης και ηλεκτροδότησης στα χωριά του ορεινού όγκου της Όθρυς, γίνεται η καταγραφή των καταστροφών.

Από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ανάβρας, Κώστα Κελάφα λάβαμε και δημοσιεύουμε το σχετικό δελτίο Τύπου που αφορά το χωριό του:

  1. Οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί δρόμοι μήκους 150 χλμ σε πολλά σημεία έχουν καταστεί αδιάβατοι. Αυτό έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κτηνοτρόφους στο να προσεγγίσουν τα ποιμνιοστάσιά τους, -τα οποία έχουν υποστεί ζημιές- για να διαπιστώσουν τυχόν απώλειες ζώων και να μεταφέρουν ζωοτροφές.
  2. Το εξωτερικό και εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης έχει σπάσει σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα το χωριό να μείνει για 2 ημέρες χωρίς νερό. Προσωρινά έχει αποκατασταθεί το εσωτερικό δίκτυο για επείγουσες ανάγκες του χωριού. Οι βλάβες στο εξωτερικό τμήμα του δικτύου δεν μπορούν να αποκατασταθούν λόγω υπερχείλισης του ποταμού.
  3. Όσον αφορά την εσωτερική και κυρίως την εξωτερική οδοποιία υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Ιδίως το τμήμα Ανάβρα-Νεράιδα έχει υποστεί μεγάλες ζημιές έτσι ώστε σε πολλά σημεία να έχει καταστεί επικίνδυνος.
  4. Ανυπολόγιστες όμως ζημιές έχει υποστεί το αξιοθέατο του χωριού μας, το Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο «Γούρα». Η στάθμη του νερού του παραπόταμου του Ενιπέα που πηγάζει από τις πηγές της Ανάβρας έφτασε τα 7 μέτρα με αποτέλεσμα να παρασύρει ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του και να καταστρέψει γεφύρια, πεζόδρομους-μονοπάτια, παγκάκια κ.α. Η περίφραξη σε μήκος 4 χλμ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές σε πολλά σημεία, έχουν παρασυρθεί σιδερένιες πόρτες. Η κατάσταση είναι απογοητευτική.

«Μετά από όλα αυτά ευελπιστούμε ότι το κράτος θα σπεύσει και θα μεριμνήσει ώστε να αποκατασταθούν οι μεγάλες καταστροφές στο χωριό μας και η Ανάβρα να ξαναβρεί την κανονικότητα στην καθημερινή της ζωή. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αλμυρού –που έχουν και αυτοί υποστεί μεγάλες καταστροφές-θα μας βοηθήσουν να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες ζημιές που συνοπτικά αναφέρθηκαν πιο πάνω» αναφέρει ο πρόεδρος του συμβουλίου Ανάβρας κος Κελάφας, ο οποίος θα δώσει το “παρών” στη σύσκεψη που θα γίνει στο Δημαρχείο Αλμυρού σήμερα το μεσημέρι.


Σχετικά Άρθρα

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Με δελτίο τύπου της η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει τους πολίτες για μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται…
Σε εξέλιξη εργασίες οδοποιίας και καθαρισμού στην Ανάβρα

Σε εξέλιξη εργασίες οδοποιίας και καθαρισμού στην Ανάβρα

Οργασμός… εργασιών στην Ανάβρα τις τελευταίες ημέρες. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ιωάννης Τσαντούρης μαζί με τον πρόεδρο…
Τα παιδιά της Ανάβρας διασκέδασαν στη βιβλιοθήκη του χωριού!

Τα παιδιά της Ανάβρας διασκέδασαν στη βιβλιοθήκη του χωριού!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείο Ανάβρας όπως αναφέρει ο πρόεδρος…