• 12 Σεπτεμβρίου, 2020

Κρατάει το α’ ημίχρονο… η Δήμητρα από το φιλικό με την Καρίτσα

Κρατάει το α’ ημίχρονο… η Δήμητρα από το φιλικό με την Καρίτσα

Ικανοποίηση για το πρώτο μέρος και την αντίδραση της Δήμητρας που βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά έφθασε στην ανατροπή, αρκετά λάθη στην επανάληψη σε άμυνα και κέντρο. Κάπως έτσι ήταν ο …έλεγχος για την ομάδα της Ευξεινούπολης στο σημερινό δυνατό φιλικό με την ΑΕ Καρίτσας που έληξε 2-4 υπέρ της ομάδας της Πιερίας.

Κόντρα σε αντίπαλο που δεν θα βρει μπροστά της στο πρωτάθλημα, αλλά έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις για άνοδο στο δικό της άνοδο, ο Μιχάλης Ανδρωνάς είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σταυράκης, δεξιά στην άμυνα ο Καρράς, αριστερά ο Στεργίου και στόπερ οι Στεφανής, Τσιάτσιος. Στη μεσαία γραμμή οι Θωμαΐδης, Δημητρίου, Βούλγαρης, τριάδα μπροστά οι Κλουκουτάρας, Φουρκιώτης, Κρανάς.
Το ματς ξεκίνησε με την Καρίτσα να είναι πολύ πιεστική και να δημιουργεί φάσεις. Απείλησε με δύο σουτ εκτός μεγάλης περιοχής που έφυγαν άουτ, ενώ το πρώτο σουτ από πλευράς γηπεδούχων στο 9ο λεπτό ήταν του Φουρκιώτη και το μπλόκαρε ο Γαλάνης. Το 0-1 στο 11′: σουτ από πλάγια θέση του Γεωργίου χτύπησε στο δεξί κάθετο, η μπάλα πήρε ύψος και με κεφαλιά ο Αλεξίου σκόραρε. Ακολούθησαν άλλες δύο φάσεις για τους φιλοξενούμενους και η ισοφάριση στο 19′. Από πάσα του Βούλγαρη, η μπάλα πέρασε από τον Φουρκιώτη και ο Κρανάς την έστειλε στα δίχτυα σουτάροντας με τη μία…

Μετά το γκολ, η Δήμητρα κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κράτησε μπάλα κι έβγαλε μερικούς ωραίους συνδυασμούς. Στο 19′ από πάσα του Φουρκιώτη, ο Κλουκουτάρας σε τετ-α-τετ σούταρε, ο Γαλάνης απέκρουσε με το σώμα και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο πεντάλεπτο, 27′-32′ η Καρίτσα είχε δύο καλές ευκαιρίες και στο 35′ το 2-1. Από ατομική προσπάθεια και ωραία μεταβίβαση του Δημητρίου, ο Φουρκιώτης με προβολή στη μικρή περιοχή, χρίστηκε σκόρερ. Το ημίχρονο έκλεισε με μία κεφαλιά από παίκτη των φιλοξενουμένων στην καρδιά της άμυνας που πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη, στα πρώτα οκτώ λεπτά, η Καρίτσα είχε ήδη πετύχει την ανατροπή του σκορ με τρία τέρματα! Στο 47′ το 2-2 με εναέριο πλασέ του Κυρτέγου σε σέντρα του Γκίκα, ένα ωραίο γκολ, το 2-3 στο 50′ από σέντρα του σκόρερ και σουτ του Κυπαρίσση και το 2-4 στο 53′ με τους ίδιους πρωταγωνιστές, σέντρα του Κυρτέγου και πλασέ του Κυπαρίσση.

Από εκεί και πέρα, η Καρίτσα ήταν απειλητική στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ σε μία από τις τέσσερις πολύ καλές φάσεις που δημιούργησε. Από την άλλη, οι “πράσινοι” δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την μπάλα στο κέντρο και να βγουν με καλές προϋποθέσεις μπροστά. Στο 65′ ο Στεργιόπουλος είχε μια καλή στιγμή όταν σούταρε από μακριά ενώ ο γκολκίπερ ήταν εκτός εστίας, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο.

Ήταν ένα δυνατό τεστ για την Δήμητρα και σίγουρα ο προπονητής της έχει να επισημάνει πολλά στους παίκτες του, τόσο για την θετική εικόνα του α’ ημιχρόνου και την αντίδραση που έβγαλαν όσο και για τα λάθη στο β’ που έφεραν τα τρία γκολ των φιλοξενουμένων.

Δήμητρα: Σταυράκης, Καρράς, Στεργίου (54′ Στεργιόπουλος), Στεφανής, Τσιάτσιος, Θωμαΐδης (58′ Λάζογλου), Δημητρίου, Κλουκουτάρας, Φουρκιώτης, Βούλγαρης (75′ Ζαντιώτης), Κρανάς (75′ Μπένος).

Καρίτσα: Γαλάνης, Δημητρουλόπουλος, Γκίκας, Καραγκούνης, Κυπαρίσσης, Παπαγεωργίου, Δημητρίου, Δεληγιάννης, Αλεξίου, Λάγδαρης, Παπαϊωάννου. Έπαιξαν και οι Πασχόπουλος, Χασιώτης, Κυρτέγος, Ζωγράφος, Λαμπίρης, Μιρτολάρι.


Σχετικά Άρθρα

Επτά γκολ η Αγχίαλος με την Δήμητρα

Επτά γκολ η Αγχίαλος με την Δήμητρα

Στα επτά γκολ σταμάτησε η Αγχίαλος στον αγώνα με την Δήμητρα. Ο Αγιασλάρι, ο παίκτης που…
Το πρόγραμμα αγώνων στα γήπεδα της ΕΠΣΘ το Σαββατοκύριακο

Το πρόγραμμα αγώνων στα γήπεδα της ΕΠΣΘ το Σαββατοκύριακο

Αίας και ΓΣΑ στη Σούρπη το Σάββατο, ενώ την ίδια ώρα ντέρμπι μεταξύ Αγίας Άννας και…
Επτά γκολ η Ακρόπολη με την Δήμητρα

Επτά γκολ η Ακρόπολη με την Δήμητρα

Η Ακρόπολη νίκησε 7-1 την Δήμητρα. Τα δύο πρώτα γκολ ο Παγώνης στο 8ο και 15ο…