• 31 Αυγούστου, 2020

Βανδαλισμούς στα σπιτάκια του δάσους Κουρί καταγγέλλουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας ΣκηνοΠαίκτες

Βανδαλισμούς στα σπιτάκια του δάσους Κουρί καταγγέλλουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας ΣκηνοΠαίκτες

Ό,τι έφτιαξαν με πολύ κόπο και χρήμα, είδαν να το καταστρέφουν…

Βανδαλισμούς στο δάσος Κουρί καταγγέλλουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας ΣκηνοΠαίκτες και μάλιστα όχι μόνο μία φορά! Ό,τι έφτιαξαν με πολύ κόπο και χρήμα, είδαν να το καταστρέφουν άγνωστοι που δεν σεβάστηκαν το χώρο, την προσπάθειά τους, τον πολιτισμό μας…

Η ομάδα ΣκηνοΠαίκτες που αποτελείται από ερασιτέχνες ηθοποιούς, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί και τον Δήμο Αλμυρού, προχώρησε με εθελοντική προσωπική εργασία και διόλου ευκαταφρόνητα προσωπικά έξοδα, να ευπρεπίσει τα ξύλινα σπιτάκια του Συλλόγου Φίλων Δάσους Κουρί και τον γύρω χώρο, προκειμένου να αξιοποιήσει την περιοχή για τις πρόβες και τις δράσεις της (διοργανώθηκαν παραστάσεις με φιλανθρωπικό σκοπό στις 5-6 Αυγούστου).

Με έκπληξη όμως, τα μέλη της είδαν δύο φορές η προσπάθειά και το αποτέλεσμα των εργασιών τους να καταστρέφεται. Την πρώτη …κρυάδα την πήραν την 1η Αυγούστου όταν βρήκαν σπασμένα τα παράθυρα στα σπιτάκια που προσφάτως είχαν αποκαταστήσει. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 4/8/2020, αποτελειώθηκαν οι γυάλινες επιφάνειες του κτιρίου με τη ρίψη μεγάλων πετρών, ενώ υπήρξε εμφανώς απόπειρα διάρρηξης της πόρτας εισόδου!

«Διαπιστώσαμε με μεγάλη έκπληξη πως στο παρακείμενο ξύλινο κτίριο, που δυστυχώς δεν διαθέτει ασφαλισμένη πόρτα και παράθυρα, η «διασκέδαση» πήρε τη μορφή ανεκδιήγητου βανδαλισμού, με καταστροφή αντικειμένων και ρίψη βερνικιού στο χώρο αδιακρίτως» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι ΣκηνοΠαίκτες δημοσιοποίησαν το γνωστό σε όλους φαινόμενο των βανδαλισμών στο δάσος Κουρί κι αναγνωρίζοντας ως μόνο υπαίτιο την έλλειψη παιδείας συμπολιτών/συνανθρώπων μας, απευθύνουν έκκληση προς τους εκπροσώπους όλων των ηλικιών ώστε «να γίνουμε φρουροί και προστάτες της περιουσίας του τόπου μας, να δείξουμε σεβασμό στον εθελοντισμό (ή και να τον γνωρίσουμε όσοι τον αγνοούμε), να ενισχύσουμε τον πολιτισμό και να αγαπήσουμε έμπρακτα το περιβάλλον. Μόλις τα κατακτήσουμε αυτά, ας εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας ως γονείς, ως δάσκαλοι, ως πρότυπα συμπεριφοράς, γιατί κι αυτά με τη σειρά τους θα αποκτήσουν γερές ρίζες στον τόπο τους και φτερά για να τον απογειώσουν!

Ο Σύλλογος Φίλων Δάσους Κουρί έχει υπάρξει ξανά θύμα κακόβουλων ενεργειών , συνέχισε να παράγει έργο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό και το ίδιο θα πράξουμε κι εμείς σαν θεατρική ομάδα που συμπορεύεται και συμπράττει με έναν Σύλλογο που έχει καταθέσει κατά καιρούς συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία και αξιοποίηση του δάσους Κουρί και παράγει έργο υπό αντίξοες συνθήκες, μια και οι μικροβανδαλισμοί αποτελούν τον κανόνα, και δυστυχώς όχι την εξαίρεση, όπως διαπιστώσαμε και οι ίδιοι».

Παρά την πικρία για τους βανδαλισμούς, οι ΣκηνοΠαίκτες, σε πείσμα των συνθηκών και των καιρών, δίνουν ξανά ραντεβού στην καρδιά του δάσους για να συνεχίσουν να παράγουν  πολιτισμό, να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην ανάδειξη του περιβάλλοντος και την προαγωγή του εθελοντισμού, της δημιουργικής διάθεσης και τη συνεργασίας.


Σχετικά Άρθρα

Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο το Αισθητικό Δάσος Κουρί είναι κλειστό για τους επισκέπτες, ως …μέτρο…