• 25 Αυγούστου, 2020

Αυξημένη η κίνηση των τελευταίων ημερών σε καταστήματα εστίασης και καταλύματα – Δηλώσεις

Αυξημένη η κίνηση των τελευταίων ημερών σε καταστήματα εστίασης και καταλύματα – Δηλώσεις

Αυξημένη ήταν η κίνηση των τελευταίων ημερών σε καταστήματα εστίασης και καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Αλμυρού. Λίγο το γεγονός ότι ο Δεκαπενταύγουστος έπεσε ημέρα Σάββατο, λίγο ότι εξαιτίας της πανδημίας τονώθηκε ο εσωτερικός τουρισμός, λίγο η συνήθεια για διακοπές αυτή την περίοδο, έφεραν αρκετό κόσμο στα μέρη μας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που έδωσε μια …ανάσα στους καταστηματάρχες. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πολλοί κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων με καταγωγή από τον Αλμυρό και τα γύρω χωριά, έχουν συνδυάσει κάθε χρόνο τις διακοπές τους με τις ημέρες του παζαριού. Μπορεί φέτος παζάρι να μην έγινε, ωστόσο η πόλη γέμισε με επισκέπτες…

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών, Ταβερνών, Καφετεριών και συναφών επαγγελμάτων επαρχίας Αλμυρού, Ευάγγελος Μπακίρης σχολίασε σχετικά: «Η κίνηση στα μαγαζιά των μελών του συλλόγου μας είναι θετική το τελευταίο διάστημα και συνεχίζει να υπάρχει κόσμος. Θα έλεγα ότι ύστερα από έναν υποτονικό Ιούλιο, η δουλειά ανέβηκε όταν μπήκε ο Αύγουστος. Υπάρχουν βέβαια οι περιορισμοί και τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα μαγαζιά, ο φόβος για μερίδα του κόσμου, ωστόσο παρά την πανδημία, θεωρώ ότι υπάρχει ικανοποίηση. Σίγουρα το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθούν δύο διοργανώσεις που έφερναν κόσμο στον Αλμυρό, το παζάρι και το μουσικό φεστιβάλ Los Almiros, αποτέλεσαν σημαντικό πλήγμα. Ωστόσο, στην πόλη μας ήρθαν Αλμυριώτες που διαμένουν μόνιμα σε άλλα μέρη για να επισκεφθούν την οικογένειά τους και να κάνουν τις διακοπές τους, οπότε τονώθηκε η κίνηση αυτό το διάστημα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή η θετική εικόνα με κόσμο στα μαγαζιά που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Αυγούστου και με σύμμαχο τον καλό καιρό, και στις αρχές του επόμενου μήνα».
Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Αργύρης Κατσαμπέκης από τη Σούρπη ανέφερε: «Είναι δύσκολες οι συγκυρίες το φετινό καλοκαίρι, ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος με όσα γίνονται. Στην περιοχή μας υπάρχει κόσμος κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Καθημερινές η κίνηση δεν είναι αυτή που ήταν άλλες χρονιές. Προσωπικά με τη ζωντανή μουσική στο μαγαζί μου είδα ότι υπάρχει ανταπόκριση από τους πελάτες. Κάτι κινήθηκε μέχρι το Δεκαπενταύγουστο, τώρα μαζεύεται ο κόσμος». Τέλος, η άποψη ενός άλλου μέλους του διοικητικού συμβουλίου ήταν πως είχε αρκετό κόσμο τις τελευταίες ημέρες στα μαγαζιά του Αλμυρού. «Λειτουργήσαμε σύμφωνα με όλα όσα προβλέπονταν, ο κόσμος σεβάστηκε τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις και θεωρώ ότι θα συνεχίσει να βγαίνει και να στηρίζει τα τοπικά καταστήματα του κλάδου μας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι γέμισαν οι ταβέρνες, τα τσιπουράδικα και οι καφετέριες/μπαρ στη Νέα Αγχίαλο, ωστόσο λίγο πριν μεσάνυχτα οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να “διώξουν” τον κόσμο αφού από τις 11 Αυγούστου, έως τις 23, είναι σε εφαρμογή η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Βόλο από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.

Δούλεψαν τα ξενοδοχεία τον Αύγουστο
Μιλήσαμε επίσης με την Στέλλα Παπανάτσιου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Alos, η οποία επισήμανε πως η κίνηση ήταν όντως μεγαλύτερη το τελευταίο διάστημα: “Είναι αλήθεια πως τον Ιούλιο ήταν πεσμένη η κίνηση, ωστόσο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είχαμε περισσότερο κόσμο και μπορέσαμε να δουλέψουμε καλύτερα, με ορισμένους τουρίστες που βρέθηκαν στην περιοχή μας αλλά και πελάτες που ήρθαν για εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα κάποιους γάμους”.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης μάς έδωσε μια συνολική εικόνα αναφορικά με τα ξενοδοχεία του νομού. Όπως είπε “η συνολική εικόνα του Αυγούστου είναι πολύ καλή. Υπάρχει πληρότητα σε επίπεδο 85% στη Μαγνησία και θεωρούμε ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μήνα. Εάν δεν υπήρχε κίνηση κι αυτές τις 15-25 μέρες, τότε αλίμονο! Μετά το τοπίο είναι νεκρό. Στην ουσία οι ξενοδόχοι δούλεψαν όπως έπρεπε μόνο αυτόν τον μήνα”.
Τέλος, ζητήσαμε την άποψη του ταμία της συγκεκριμένης Ένωσης (και προέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού ενδιαφέροντος Ν. Αγχιάλου), Βασίλη Ασδεράκη από τη Ν. Αγχίαλο. “Τα ξενοδοχεία της Ν. Αγχιάλου είχαν πληρότητα περίπου 90% τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, η φετινή σεζόν όπως διαμορφώθηκε θεωρείται χαμένη. Τουρίστες δεν υπήρχαν όπως προηγούμενα έτη και ελπίζαμε στον εσωτερικό τουρισμό. Οι Έλληνες κινήθηκαν με φειδώ. Μόνο που ακούγεται ότι υπάρχει κάποιο κρούσμα στη Μαγνησία και ότι τα μαγαζιά κλείνουν στις 12 το βράδυ, υπήρχε φόβος, λειτούργησε ανασταλτικά. Επίσης είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα αθέμιτο ανταγωνισμό αφού φέτος το Υπουργείο έδωσε voucher κοινωνικού τουρισμού και σε διαμερίσματα airbnb όπου βεβαίως δεν τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζουμε στα ξενοδοχεία. Η πτώση του τζίρου ήταν μεγάλη και δουλέψαμε όπως θα έπρεπε και είχαμε συνηθίσει από τις αρχές Αυγούστου, ελπίζοντας μέχρι το τέλος του μήνα και ίσως λίγο παραπάνω”.


Σχετικά Άρθρα

Οικονομική …ανάσταση για τους επαγγελματίες της εστίασης και της διαμονής – Δηλώσεις εκπροσώπων των κλάδων

Οικονομική …ανάσταση για τους επαγγελματίες της εστίασης και της διαμονής – Δηλώσεις εκπροσώπων των κλάδων

Πάσχα στο χωριό έκαναν πολλοί Αλμυριώτες που διαμένουν μόνιμα στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και…
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχετικά με τη λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχετικά με τη λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το άρθρο 14 του Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι: «Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά,…
Αναφορά της Κ. Παπανάτσιου, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υπουργό Υγείας για το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία”

Αναφορά της Κ. Παπανάτσιου, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υπουργό Υγείας για το ζήτημα…

Αναφορά κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς, η Βουλευτής Μαγνησίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ.…