• 17 Αυγούστου, 2020

Συνεχίζει με τη βυσσινί φανέλα της Προοδευτικής ο Μιχάλης Μπούσης

Συνεχίζει με τη βυσσινί φανέλα της  Προοδευτικής ο Μιχάλης Μπούσης

Ο 24χρονος Αλμυριώτης μέσος αγωνίζεται τέσσερα χρόνια σε ομάδες της Αθήνας, ανανεώνοντας τη συνεργασία του με τον ιστορικό σύλλογο της Νίκαιας ενόψει Γ’ Εθνικής

Τη φανέλα με το βυσσινί χρώμα της Προοδευτικής θα συνεχίσει να φοράει ο Μιχάλης Μπούσης, με την ιστορική ομάδα να συμμετέχει πλέον στη Γ’ Εθνική με πρωταγωνιστικές βλέψεις. Ο Αλμυριώτης μέσος από τον Ιανουάριο είναι μέλος, βοήθησε σημαντικά στην άνοδο και ανανέωσε τη συνεργασία του με το σύλλογο της Νίκαιας.

Γεννηθείς το 1996, αγωνίστηκε σε ηλικία 14 ετών στους Μυρμηδόνες Πλατάνου και έπειτα για δύο χρόνια στον ΓΣ Αλμυρού, σε μια φουρνιά ανανέωσης των “κυανολεύκων” από την οποία βγήκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που έμειναν στο χώρο. Συνέχισε στην ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού Βόλου και μετά ξεκίνησε η εκτός Μαγνησία διαδρομή του Μιχάλη Μπούση. Πρώτα στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων στη Γ’ Εθνική και τον Ιάσονα Αυγής στο τοπικό. Πριν τέσσερα χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα κι έπαιξε ένα χρόνο στον Αστέρα Μαγούλας (τοπικό), δύο χρόνια στον Μανδραϊκό (τοπικό με άνοδο, Γ’ Εθνική) κι από τον Ιανουάριο του 2020 ανήκει στην Προοδευτική. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μιχάλης έχει σπουδάσει φυσικοθεραπευτής και στην Αθήνα έχει ανοίξει το δικό του γυμναστήριο.

Για μερικές ημέρες συμμετείχε στις προπονήσεις του ΓΣ Αλμυρού, οπότε είχαμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε για την ποδοσφαιρική του δράση… Για την παρουσία του στην ιστορική Προοδευτική, ενός συλλόγου που κουβαλάει δεκαπέντε συμμετοχές στην Α’ Εθνική και διπλάσιες από αυτές στη δεύτερη κατηγορία, με τον φανατικό κόσμο που διαθέτει, ο Μιχάλης μάς ανέφερε: “Η Προοδευτική είναι ομάδα με πολύ κόσμο και έχει τις απαιτήσεις ενός μεγάλου συλλόγου. Υπάρχει πολλή πίεση από τη διοίκηση και τον κόσμο για να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα. Πέρυσι, πήρε την άνοδο από το τοπικό για τη Γ’ Εθνική χωρίς καμία ήττα και με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη ομάδα. Και πλέον στόχος μας είναι να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες”.

Σχετικά με το επίπεδο του τοπικού πρωταθλήματος που συμμετείχε πέρυσι, σχολίασε: “Το τοπικό εδώ είναι σαν μία πολύ καλή Γ’ Εθνική. Υπάρχουν έξι-επτά ομάδες που άνετα στέκονταν στην παραπάνω κατηγορία, όλοι οι σύλλογοι εκτός από κόσμο, έχουν οργάνωση σε όλους τους τομείς. Συν τοις άλλοις, παίζουν ποδοσφαιριστές που τα προηγούμενα χρόνια είχαν παρουσία ακόμη και στη Σούπερ Λιγκ ή σε ευρωπαϊκά ματς. Οπότε, το επίπεδο είναι σαφώς ανεβασμένο σε σχέση με αυτό της Μαγνησίας ή άλλων νομών”.

Ο Μιχάλης μάς εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν ιδιαίτερες στιγμές για τον ίδιο το γεγονός ότι στον Αστέρα και τον Μανδραϊκό φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει παίξει αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. “Οι ομάδες που αγωνίστηκα εδώ στην Αθήνα συχνά πυκνά προγραμματίζουν φιλικά με συλλόγους της Σούπερ Λιγκ. Έτσι, μπορεί την Κυριακή να βλέπουμε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στην τηλεόραση και μετά από λίγες ημέρες να τους αντιμετωπίζουμε σε φιλικό. Σίγουρα είναι κάτι το ξεχωριστό” επισήμανε σχετικά ο 24χρονος αμυντικός μέσος.
Όσον αφορά στον Αλμυρό, τόνισε: “Θεωρώ ότι θα πάει καλά ο ΓΣΑ, εμπιστεύομαι τη διοίκησή του που κάνει σταθερά βήματα. Είναι μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο να βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Γ’ Εθνική. Εύχομαι τα καλύτερα τόσο στο ΓΣΑ, όσο και στη νεοφώτιστη Δήμητρα που εκπροσωπεί την περιοχή μας” και συνέχισε λέγοντας: “Μακάρι να αγωνίζονται στις ομάδες όσο το δυνατόν περισσότεροι ποδοσφαιριστές από την επαρχία μας. Είναι αλήθεια ότι δεν βγαίνουν πλέον ποδοσφαιριστές που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται. Χρειάζεται μεγαλύτερη έμφαση στις ακαδημίες, ώστε οι παίκτες να έχουν από μικροί τις σωστές βάσεις και παίζοντας σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως η Γ’ Εθνική, να τους δοθεί η ευκαιρία για μεταγραφή παραπάνω όταν θα είναι έτοιμοι”.

Τέλος, σχετικά με τις δικές του φιλοδοξίες, ο Μιχάλης μάς είπε: “Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Προοδευτική. Παράλληλα θα ήθελα κάποια στιγμή να πάρω το δίπλωμα προπονητή UEFA C που είναι για τις μικρές ηλικίες. Είναι κάτι που θα μου άρεσε να κάνω, να δουλέψω σε ακαδημίες. Μάλιστα ξεκίνησα ως προπονητής στα τμήματα υποδομής του Μανδραϊκού τα προηγούμενα χρόνια”.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…