• 13 Αυγούστου, 2020

Επίσκεψη της Κατερίνας Παπανάτσιου στη Νέα Αγχίαλο

Επίσκεψη της Κατερίνας Παπανάτσιου στη Νέα Αγχίαλο

Τη Νέα Αγχίαλο επισκέφτηκε την Τετάρτη 12-8-2020 η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Παπανάτσιου Κατερίνα συνοδευόμενη από το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάτου Μαρία.

Η κ. Παπανάτσιου επισκέφθηκε την Τοπική Ομάδα Υγείας Νέας Αγχιάλου (Το.Μ.Υ.) όπου συναντήθηκε με τους υπαλλήλους που υπηρετούν εκεί. Κατά την συζήτηση αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος που έχει αποκτήσει η Το.Μ.Υ. Ν. Αγχιάλου στην τοπική κοινωνία,  παρόλο το σύντομο διάστημα λειτουργίας της, για την κάλυψη των καθημερινών αλλά και των έκτακτων αναγκών των πολιτών που διογκώθηκαν λόγω και της πανδημίας.

Η Βουλευτής ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή με βασικότερα την έλλειψη παροχής υπηρεσίας καθαριότητας από τον Φεβρουάριο (!), την έλλειψη ικανοποιητικών ποσοτήτων σε υγειονομικό υλικό και ειδικά Μέσα Ατομικής Προστασίας για υπαλλήλους και ασθενείς αλλά και τη μη παρουσία ορισμένων ημερών γιατρού στην Το.Μ.Υ. διότι και οι δύο γιατροί είναι μετακινημένοι από Κέντρο Υγείας. Έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό για το έργο που επιτελεί κάτω από δύσκολες συνθήκες και δήλωσε ότι θα αναδείξει τα προβλήματά τους μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η κ. Παπανάτσιου στη συνέχεια συναντήθηκε με την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Πυργάνη-Παρασκευοπούλου Βασιλική και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Χαρίση Κώστα. Οι Τοπικοί Σύμβουλοι αναφέρθηκαν στις ζημιές που προέκυψαν και τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα  που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας ενώ αναδείχθηκε η ανάγκη για  άμεση διενέργεια έργων για τη διευθέτηση απορροής των όμβριων υδάτων και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ν. Αγχιάλου. Επιπλέον, συζητήθηκαν εκτενέστατα οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας ειδικά και μετά από την πρόσφατη απόφαση του περιορισμού του ωραρίου της εστίασης σε μια περίοδο όπου η περιοχή βρίσκεται στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, η Βουλευτής επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Νέας Αγχιάλου όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Κίτσιο Ιωάννη. Η κ. Παπανάτσιου συνεχάρη τον Πρόεδρο για την ένταξη του Συνεταιρισμού στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς δηλώνοντας ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για ολόκληρη την κοινωνία της Ν. Αγχιάλου και ενημερώθηκε για τις ζημιές στις καλλιέργειες από την πρόσφατη κακοκαιρία, τα πορίσματα των αυτοψιών του ΕΛΓΑ στην περιοχή και για άλλα θέματα που αφορούν τον συνεταιρισμό.

Η Βουλευτής ευχαρίστησε τους φορείς για τις συναντήσεις δηλώνοντας ότι υπήρξε μια σημαντική ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών και ότι θα προσπαθήσει από τη θέση της στο Κοινοβούλιο να αναδείξει τα θέματα που απασχολούν τη τοπική κοινωνία.


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Πέντε νηπιαγωγεία της Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών»

Ζ. Μακρή: «Πέντε νηπιαγωγεία της Μαγνησίας στην πιλοτική εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών»

Για την συμμετοχή πέντε νηπιαγωγείων της Μαγνησίας ανάμεσα στα 200 πρώτα που έχουν επιλεγεί από το…
Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου της Νέας Αγχιάλου / φωτορεπορτάζ

Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου της Νέας Αγχιάλου / φωτορεπορτάζ

Μια μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος ήταν ο 2ος Αγώνας δρόμου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της…
Ομιλία Γ. Γεωργαντά στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και για άλλες διατάξεις του ΥΠΑΑΤ

Ομιλία Γ. Γεωργαντά στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και…

Ομιλία υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά στην συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής,…