• 16 Ιουλίου, 2020

Η Ζ. Μακρή για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»

Η Ζ. Μακρή για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»

Τις προτάσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑΣΕΚΔΑΠ), επικαλούμενου λόγους δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης καθώς και αποφυγής της οποιασδήποτε διάκρισης ως προς τα κριτήρια που θα τεθούν για την υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2020-2021», ενισχύει, με κοινοβουλευτική της αναφορά, που κατέθεσε την Τετάρτη 15 Ιουλίου, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή.

Ειδικότερα, ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ, τονίζει ότι, με την έναρξη της συγχρηματοδοτούμενης από την Ε.Ε. δράσης «Παράλληλο Πρόγραμμα» θεραπεύεται, πλέον, ο μέχρι πρότινος άδικος αποκλεισμός από τη λήψη voucher για βρεφικούς/παιδικούς σταθμούς των μητέρων, εργαζομένων του Δημοσίου τομέα ενώ το οικογενειακό εισοδηματικό κριτήριο, που τίθεται, κυμαίνεται στο ποσό των 30.000 Ευρώ για οικογένεια με 2 παιδιά. Σημειώνεται ότι, με την εταίρα δράση «Εναρμόνιση», δικαίωμα στη λήψη voucher για βρεφικούς/παιδικούς και στα ΚΔΑΠ έχουν μόνο οι μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, με οικογενειακό εισοδηματικό κριτήριο 27.000 ευρώ για οικογένεια με 2 παιδιά.

Μετά από την ως άνω εξέλιξη, που βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση, ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ εντοπίζει τις ακόλουθες αδυναμίες: ως προς τη δράση «Παράλληλο πρόγραμμα» οι ωφελούμενες μητέρες, εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα, δε συμπεριλαμβάνονται στη λήψη voucher για ΚΔΑΠ, ενώ, ως προς τη δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ», το οικογενειακό εισοδηματικό κριτήριο για τις ωφελούμενες μητέρες, εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, ανέρχεται σε 27.000 ευρώ με αποτέλεσμα οι μητέρες, που το οικογενειακό εισοδηματικό τους κριτήριο είναι άνω των 27.000 ευρώ και μικρότερο των 30.000 ευρώ, να δύνανται να ενταχθούν στη δράση «Παράλληλο Πρόγραμμα», εφόσον η χρηματοδότηση είναι επαρκής.

Για την άμβλυνση αυτών των αδυναμιών, ο Σύλλογος προτείνει κοινό οικογενειακό εισοδηματικό όριο ύψους 30.000 ευρώ και για τις δύο δράσεις, τη συμπερίληψη των ωφελούμενων μητέρων, εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα, στη λήψη voucher και για τα ΚΔΑΠ και, τέλος, τη δυνατότητα λήψης voucher και για τα προνήπια στα ΚΔΑΠ των Δήμων, στους οποίους θα εφαρμοσθεί η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στα νήπια (4χρονα και 5χρονα), καθώς πλέον δεν θα δικαιούνται voucher για παιδικούς σταθμούς.

Η κ. Μακρή, αντιλαμβανόμενη το εύλογο του αιτήματος και εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη σε θέματα οικογενειακής πολιτικής και ισότητας – ως πρώην γενική γραμματέας ισότητας – στηρίζει  τις παραπάνω προτάσεις ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκριση των αρμοδίων υπουργών για ίση μεταχείριση των ωφελουμένων μητέρων.


Σχετικά Άρθρα

Με ΠτΔ, Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Αρχιεπίσκοπο Αθηνών η Ζ. Μακρή

Με ΠτΔ, Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Αρχιεπίσκοπο Αθηνών η Ζ. Μακρή

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος…
Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου του ΕΠΑΛ στην υφ. Ζέττα Μακρή

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου του ΕΠΑΛ στην υφ. Ζέττα Μακρή

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, το 15μελές  μαθητικό συμβούλιο, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του1ου  ΕΠΑ.Λ.…
Η Ζ. Μακρή με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο

Η Ζ. Μακρή με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο…