• 13 Ιουλίου, 2020

“Εθνική σύγκλιση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό”

“Εθνική σύγκλιση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό”

Σαφής και κατηγορηματική ότι η εθνική σύγκλιση αποτελεί κύριο συστατικό επιτυχίας του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους ήταν στην τοποθέτησή της, στην ολομέλεια του κοινοβουλίου, η πρόεδρος της ειδικής, μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020.

Η κ. Μακρή, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τίτλο: «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυσης της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «σε λιγότερο από ένα χρόνο, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετατράπηκε από ένα «υπουργείο χαμένων ευκαιριών» σε ένα «υπουργείο μείωσης ανισοτήτων».

Και τούτο γιατί η πολιτική ηγεσία του «εκμεταλλεύτηκε και κέρδισε ευκαιρίες», όπως αυτή της υγειονομικής κρίσης, και εργαλειοποίησε, άριστα, ταχύτατα και αποτελεσματικά, τις δυνατότητες των ψηφιακών λειτουργιών και συστημάτων. Το πρόταγμα της ψηφιοποίησης των δημόσιων πολιτικών καθώς και το συγκεκριμένο ψηφιακό αποτύπωμα θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το άμεσο μέλλον αλλά και για το μέλλον των επόμενων γενεών, αφού οι εφαρμογές όλων αυτών των τεχνολογιών έχουν ως στόχο τη μείωση της ανισότητας με κύριο συστατικό την καταπολέμηση της διαφθοράς, την ενδυνάμωση της προσβασιμότητας στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς».

Η κ. Μακρή υπερθεμάτισε ότι «τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ο πολίτης, που τις τελευταίες δεκαετίες, είχε εθισθεί σε εξαιρετικά μέτριες επιδόσεις του δημοσίου, βλέπει έκπληκτος αλλά και ικανοποιημένος τις ταχύτατες προσπάθειες που γίνονται, επιδοκιμάζοντας το απροσδόκητο αποτέλεσμα στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς του», υπογραμμίζοντας, εμφατικά, το θετικό πρόσημο του «πλούσιου απολογισμού της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr: 5.200.000 επισκέψεις, 7.726.000 εκδόσεις εγγράφων, 199.541 εξουσιοδοτήσεις, 463.000 υπεύθυνες δηλώσεις, 57.000 πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, 16.000 πιστοποιητικά γέννησης, 2.044.000 άυλες συνταγογραφήσεις, 83.967 αιτήσεις εγγραφής στα νηπιαγωγεία, 160.000 επισκέψεις στην ψηφιακή ακαδημία, συγκέντρωση 575 ψηφιακών υπηρεσιών που υπήρχαν διάσπαρτες σε όλο τον δημόσιο τομέα».

Τέλος, η βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις καινοτόμες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που πραγματεύεται η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, για την καθημερινότητα των πολιτών, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν κοινωνικό πρόσημο και διαπνέονται από ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την κάλυψη διαχρονικών κενών εκσυγχρονισμού σε θέματα ταχύτητας, αλλά και αξιοποίησης των τεχνολογιών, απλοποίησης και επιτάχυνσης των διασυνδεόμενων συστημάτων και ελάφρυνση των πολιτών από τις διαχρονικές ταλαιπωρίες μέσα από τη διαλειτουργικότητα των δημόσιων υπηρεσιών.


Σχετικά Άρθρα

Με ΠτΔ, Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Αρχιεπίσκοπο Αθηνών η Ζ. Μακρή

Με ΠτΔ, Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Αρχιεπίσκοπο Αθηνών η Ζ. Μακρή

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος…
Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου του ΕΠΑΛ στην υφ. Ζέττα Μακρή

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου του ΕΠΑΛ στην υφ. Ζέττα Μακρή

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, το 15μελές  μαθητικό συμβούλιο, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του1ου  ΕΠΑ.Λ.…
Η Ζ. Μακρή με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο

Η Ζ. Μακρή με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο…