• 8 Ιουλίου, 2020

Σαν ενοχλητική …αλογόμυγα, δίπλα από τ’ αυτί μας – Γιώργου Τσιντσίνη – Δελτίο θυέλλης

Σαν ενοχλητική …αλογόμυγα, δίπλα από τ’ αυτί μας – Γιώργου Τσιντσίνη – Δελτίο θυέλλης

Το μελτεμάκι να φυσά

στις γαλανές τις «πίστες»

και τα νησιά μας να βογκούν

από υγιείς τουρίστες.

Έστω και εν μέσω πανδημικών εμποδίων άρχισε να τρέχει το καλοκαίρι, με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν διαρκώς και τις τουριστικές δομές που αποφάσισαν να ανοίξουν, ήδη να λειτουργούν. Με το κλείσιμο των σχολείων γεμίζουν και οι παραλίες μας για κολύμπι, ενώ άρχισε να κινείται και ο εσωτερικός τουρισμός, από πόλεις προς τα χωριά και θέρετρα, σε βουνό και θάλασσα.

 

Είναι πολύ νωρίς όμως να αποτιμήσουμε τα πρώτα τουριστικά αποτελέσματα στην πράξη, αλλά με τις έκτακτες οικονομικές συνθήκες είμαστε υποχρεωμένοι να …σπρώξουμε τον «αραμπά» στην ανηφόρα, ξορκίζοντας το κακό του ιού προσέχοντας, με την ευχή να μην έχουμε κάποια επικίνδυνη μετάλλαξή του ή ένα νέο ισχυρό κύμα διασποράς. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η Ελλάδα συνεχίζει να κρατάει τα σκήπτρα της επιτυχίας, αφού και μετά τη χαλάρωση της καραντίνας –τις τελευταίες βδομάδες- έχει σχεδόν μηδενίσει τους θανάτους και μπορεί να διαχειριστεί ακόμη τη μικρή διασπορά νέων κρουσμάτων, πιο ήπιας μορφής, αφού κρατάει ανοιχτές και «καθαρές» τις νοσοκομειακές μονάδες εντατικής θεραπείας.

 

Η έναρξη της πιο δύσκολης σεζόν στην ιστορία του τουρισμού άρχισε από την περασμένη Τετάρτη, πρωτομηνιά του Ιουλίου, με το επιλεκτικό άνοιγμα των συνόρων για ξένους επισκέπτες από αρκετές ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες. Ωστόσο, εκτός της λίστας παραμένουν σημαντικές αγορές του Ελληνικού τουρισμού, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ρωσία και το Ισραήλ. Κύκλοι του τουρισμού εκτιμούν ότι οι αποκλεισμένες αγορές απέδωσαν πέρυσι σχεδόν το ένα τέταρτο των συνολικών ταξιδιωτικών εσόδων.

 

Ως προς τη μετάδοση του ιού στη χώρα μας, λέγεται ότι οι επιστήμονες έχουν …προκαταβολικά θέσει το όριο ανησυχίας αν ξεπεράσουμε τα 50 κρούσματα ημερησίως. Για τις υγειονομικές Αρχές τα εισαγόμενα κρούσματα ήταν και είναι αναμενόμενα και το στοίχημα είναι ο γρήγορος εντοπισμός τους. Οι ειδικοί πάντως προσέχουν και τις εστίες υπερμετάδοσης, τις οποίες χαρακτηρίζουν έναν εξαιρετικά κρίσιμο παράγοντα για τη συνολική διασπορά του κορωνοϊού. Με το «καλημέρα» της Πρωτομηνιάς πάντως στο άνοιγμα των συνόρων, είχαμε 104 πτήσεις από το εξωτερικό.

 

Στο 20% πανελλαδικά είναι σήμερα η μέση πληρότητα στα ελληνικά ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιο.

Μιλώντας στον «Alpha», σημείωσε πως «η δύσκολη περίοδος που διανύουμε χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να επαναλειτουργήσουμε τις επιχειρήσεις μας, μετά και την ολοκλήρωση (σχεδόν) της λίστας των ξενοδοχείων αναφοράς Covid ανά προορισμό. Κάνουμε αγώνα δρόμου και, όσο πιο νωρίς εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ρευστότητα, τόσο περισσότερα ξενοδοχεία θα καταφέρουν να ανοίξουν εντός του Ιουλίου». Ο κ. Τάσιος χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη, ως μια πολύ σημαντική απόφαση που θα βοηθήσει στο άνοιγμα περισσότερων ξενοδοχείων, το γεγονός πως ικανοποιήθηκε το αίτημα που είχε υποβάλει η ΠΟΞ για γρήγορη διεκπεραίωση των αιτήσεων αποπληρωμής των παρόχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Όπως εξήγησε, μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, η καταβολή της επιδότησης θα ολοκληρώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες εντός 30 ημερών από την υποβολή αιτήσεων με πλήρη δικαιολογητικά κι όχι σε τέσσερις μήνες όπως ίσχυε. Η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει κάπως και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ης περιοχής μας, όσα διεκδικούν πελάτες από τον κοινωνικό τουρισμό. Κι αυτό είναι κάτι πολύ ευπρόσδεκτο κάτω από τις άσχημες τρέχουσες συνθήκες.

 

Επιβεβαιώθηκε επίσημα η «λευκή λίστα» των 14 χωρών και τεσσάρων κρατιδίων με τα οποία άνοιξαν από την Πρωτομηνιά τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως αναμενόταν, εκτός λίστας έμειναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, η Ρωσία, το Κατάρ, που καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κατά κεφαλή από οποιαδήποτε άλλη χώρα, αλλά και η Τουρκία, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία.

 

Τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα, ήδη από τα μέσα Μαΐου, αποκαλύπτουν οι βάσεις δεδομένων της Mastercard και των συνεργατών της, όπως και το ότι η εμπιστοσύνη για την Ελλάδα κατά τους τελευταίους μήνες κυμαίνεται σε καλύτερα επίπεδα από εκείνη για τους κοντινούς ανταγωνιστές της, κυρίως την Ιταλία και την Ισπανία. Αυτό σημειώνει μιλώντας αποκλειστικά στην «Καθημερινή» η country manager της Mastercard σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία είναι οι χώρες από τις οποίες προέρχεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και με αυτή τη σειρά. Τι λέτε λοιπόν; Θα τα καταφέρουμε και φέτος, παρά τις απειλητικές δυσκολίες με τον ιό; Μακάρι…

 

Σαν ενοχλητική …αλογόμυγα, δίπλα από τ’ αυτί μας, ζουζουνίζει ο Ερντογάν και τα εμετικά του τσιράκια, που εννοούν να κάνουν …χυλό την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, κυρίως για το κέρδος κάποιων εντυπώσεων και για εσωτερική κατανάλωση, αφού βουλιάζουν στην πανδημία και –εν πολλοίς- η οικονομία τους κατρακυλάει στου κακού τη σκάλα και δεν έχουν να βάλουν βρακί στον κ…. τους, ενώ χάνουν διαρκώς διεθνή ερείσματα και συμμαχίες. Κι εκτός από τον σούπερ «μπαμπά» τους, τον υπερφίαλο Τραμπ, δεν βρίσκεις κανέναν άλλο διαπρεπή Αμερικανό πολιτικό, που να τάσσεται με το μέρος του γιαλαντζί «σουλτάνου». Αντίθετα, όπως και πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί τον ξεμπροστιάζουν και τον επιτιμούν προειδοποιητικά, στηρίζοντας ανοιχτά Ελλάδα και Κύπρο.

 

Αυτό κι αν είναι παρήγορο και αισιόδοξο:… Την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων κέρδισαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας και τα τοπικά προϊόντα κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού των περισσοτέρων στο σπίτι λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με διεθνή έρευνα της Ipsos για την εταιρία ηλεκτρονικών πληρωμών Paypal. Το 62% των Ελλήνων καταναλωτών επέλεξε τη στήριξη των μικρών καταστημάτων γειτονιάς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ώστε να στηρίξουν τόσο την τοπική όσο και την εθνική οικονομία, ενώ το 32% προτίμησε μικρομεσαίες μάρκες και για τις διαδικτυακές του αγορές. Η τάση αυτή εμφανίζεται να έχει και ηθικό υπόβαθρο, καθώς τα δύο τρίτα του γενικού πληθυσμού (66%) αισθάνονται την υποχρέωση να υποστηρίξουν τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής τους. Αυτό μοιάζει ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αφού το 87% άνω των 65 ετών θεωρεί ότι η στήριξη της τοπικής οικονομίας είναι απαραίτητη για τη χώρα. Πρόκειται για τάση που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον, με το 58% των Ελλήνων δηλώνει ότι σκοπεύει να αγοράζει ακόμα περισσότερα τοπικά προϊόντα, σύμφωνα με την έρευνα.

 

Μεγάλη στροφή υπέρ των ανέπαφων πληρωμών κατέγραψε επίσης η έρευνα της Ipsos, ιδιαιτέρως για τους νέους έως 20 ετών, με τους μισούς “Millennials” να επιλέγουν την αποφυγή χρήσης ΡΙΝ στις συναλλαγές τους. Όμως και οι μεγαλύτερες ηλικίες εμφανίζονται να εκτιμούν πλέον τις συναλλαγές χωρίς μετρητά, με την έρευνα να δείχνει ότι το 43% των Ελλήνων άνω των 65 ετών θα εγκατέλειπε εντελώς τη χρήση μετρητών στο εξής. Επιπλέον κατά την καραντίνα οι μισοί Έλληνες (51%) εξόφλησαν τους λογαριασμούς του νοικοκυριού τους μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών. Το 70% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι ακόμα και μετά την άρση των περιορισμών θα εξακολουθήσει να πληρώνει τους λογαριασμούς οικιακών εξόδων αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά.

 

Ο διαπρεπής λόγιος Χρήστος Γιανναράς, σε άρθρο του στην «Καθημερινή», με τίτλο «Η αντίστροφη μέτρηση τελειώνει», αφού αναλύει τις παθογένειες της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής στην Ελλάδα, καταλήγει: «Ο Ερντογάν γαυριά πανηγυρίζοντας την de facto κυριαρχία του στον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Αλλά τα Δελτία Ειδήσεων στην Ελλάδα αφιερώνουν τον χρόνο τους πρωτίστως στη ζηλότυπη βιτριολίστρια, σε σεξουαλικά διάστροφους παρανοϊκούς ή στην αέναη ανακύκλωση της ψυχανωμαλίας στα Εξάρχεια. Τα 50+ δισ. να «μεταμορφώσουν» αυτή την πάνδημη αποτυχία – το αποκλείει ο πρωτογονισμός των καναλιών, η ξύλινη γλώσσα πολιτικών, ακαδημαϊκής διανόησης και δεσποτάδων, τα άναρθρα γρυλίσματα της υστερίας των γηπέδων, η εντυπωσιοθηρία της «καλλιτεχνικής» αγοράς, η χαρτογιακάδικη γλώσσα της φιλοπάτριδος μικρόνοιας.» Όσο κι αν έχετε δίκιο, κύριε Γιανναρά, έρχεται σύντομα η ώρα που οι Τούρκοι θα πληρώσουν ακριβά την υπερφίαλη προπαγάνδα τους και οι Έλληνες τελικά θα βρουν το δρόμο τους.

 

Ευρύτατες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο θα προκαλέσει τυχόν μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Το μήνυμα αυτό έστειλε πρόσφατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τονίζοντας ότι μία τέτοια απόφαση «θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανούς σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ». Το θέμα είναι όμως αν χαμπαρίζει από τέτοια ο Ερντογάν και οι οπαδοί του…

 

«Η χώρα μας σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις και επιδιώκει μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές της», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή τους στο ακριτικό Αγαθονήσι (απ’ όπου και η φωτο με το δώρο υποδοχής που της πρόσφεραν τα νήπια από τους 9 συνολικά μαθητές του μικρού νησιού) και καταλήγει: «Παράλληλα όμως είναι αποφασισμένη να προασπίσει με κάθε δυνατό τρόπο, όταν και αν χρειαστεί, την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Θέλω από αυτή την ακριτική γωνιά της πατρίδας μας να στείλω ένα μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης και ταυτόχρονα εθνικής υπερηφάνειας, όπως μου το μετέδωσαν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου, σταθεροί θεματοφύλακες των συνόρων, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Είμαστε η μεγαλύτερη νησιωτική χώρα της Ευρώπης και από κάθε νησί, από κάθε νησίδα και βραχονησίδα, χτίζουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την τιμή που μου κάνετε, να με θεωρείτε από σήμερα συμπολίτη σας. Το να είμαι έστω και συμβολικά μια από εσάς, μέλος της κοινότητάς σας, με γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας».

 

Κυρία Πρόεδρε, επιτελείτε τα καθήκοντά τας, με εύστοχες επιλογές, όντας αεικίνητη και ορθά πατριωτική !!!

 

Δεν είναι τυχαίο που έχει …μαλλιάσει το πληκτρολόγιο να γράφουμε προς κάθε κατεύθυνση «πρόσεχε τα μικρά παιδιά από απόπειρες ή και απαγωγές». Για να καταλάβετε τους πραγματικούς κινδύνους, όχι μόνον για όσα κτήνη σκοτώνουν τα αθώα θύματά τους και κατόπιν εμπορεύονται ανθρώπινα όργανα, αλλά και για το εκτεταμένο παγκόσμιο κύκλωμα άλλων τεράτων, των παιδόφιλων, θα αρκούσε η πρόσφατη είδηση, που αναφέρει: «Έρευνα σε βάρος περισσότερων από 30.000 υπόπτων διεξάγεται στη Γερμανία για δίκτυο παιδικής κακοποίησης και πορνογραφίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Πέτερ Μπίζενμπαχ έκανε λόγο για διεθνές δίκτυο με επίκεντρο τον γερμανόφωνο χώρο. «Δεν πρόκειται απλώς για διακίνηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, αλλά και για σοβαρή κακοποίηση παιδιών», τόνισε ο κ. Μπίζενμπαχ και ανέφερε ότι έχουν βρεθεί διαδικτυακοί διάλογοι για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών με τη χρήση ηρεμιστικών. «Όποιος δίσταζε, ενθαρρυνόταν από τους άλλους να κάνει πράξη τις προθέσεις του, ενώ κλείνονταν και ραντεβού περισσότερων παιδεραστών με το ίδιο παιδί», πρόσθεσε ο υπουργός, ομολογώντας ότι «αηδίασε» από τις πληροφορίες που έρχονται στο φως.»

 

Δεκάδες χιλιάδες ύποπτοι για παιδοφιλία λοιπόν στη Γερμανία; Παλιότερα, διαβάζαμε ότι αρκετοί ήταν και …κτηνοβάτες. Τι να πει κανείς; Αν και φυσικά τέτοια φαινόμενα με «περίεργα» γούστα δεν ενοχοποιούν το σύνολο του λαού τους, να βράσω την ευημερία τους και τα γεμάτα πορτοφόλια τους. Από πολιτισμό τι έχουν άραγε να μας δείξουν;

 

Με το σύνθημα «Μαζί για την ανάκαμψη της Ευρώπης», η Γερμανία πάντως ανέλαβε από 1ης Ιουλίου και ως το τέλος του έτους την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κεντρική αποστολή την προώθηση του σχεδίου υπέρβασης της κρίσης του κορωνοϊού, σε υγειονομικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Βοήθειά μας…

 

Παρακαλώ ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον μας, τώρα που θ’ αρχίσουν οι καύσωνες και τα μελτέμια. Οι πυρκαγιές (τυχαίες ή εμπρησμοί) καραδοκούν…. Και η πατρίδα μας δεν έχει πια την πολυτέλεια να χάσει ούτε ένα δένδρο ούτε ένα κλαδί.

 

Ο χρήστης του διαδικτύου Ανδρέας Διακοπαναγιώτης αναρτά την παρακάτω ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία: «Στην ουρά στο ταμείο, του σούπερ μάρκετ η οθόνη σκοράρει στα 26,80 €, το παράξενο πρόσωπο: «Αχ συγγνώμη ξέχασα την κάρτα ΑΤΜ, έχω μόνο 25 € θα βγάλω κάτι.» Στο μικρό καρότσι δεν υπάρχουν περιττά πατατάκια ή φαγητά, βλέπω ψωμί, μακαρόνια, γάλα, ντομάτες, χαρτί υγείας. Η αμηχανία για όσους βρίσκονται μόλις ένα μέτρο μακριά, το πρόσωπο μιας μαμάς λίγο περισσότερο από 50 ετών είναι στενάχωρο, πρέπει να επιλέξει τι δεν θα πάρει για τα παιδιά της. Έτσι γίνομαι μάρτυρας της ανθρώπινης καλοσύνης ενός ανθρώπου. «Συγγνώμη, σας έπεσε κάτι.» Η κυρία εκπλήσσεται, στο έδαφος υπάρχουν 10 ευρώ. Ξέρει ότι δεν της ανήκουν. Το αγαπημένο βλέμμα του ανθρώπου την πείθει, ότι είναι πολύ να πει ότι είναι δικό του. Δεν έχει υπογεγραμμένα ρούχα, αλλά δεν φοράει κουρέλια, δεν έχει μακιγιάζ αλλά το πρόσωπό της αποπνέει θυσίες. Ο κύριος σκύβει, σηκώνει το λογαριασμό και λέει, «Μάλλον συνέβη όταν ανοίξατε την τσάντα σας». Τώρα μοιάζει με παιδί, είναι ευτυχισμένη, ειδικά με την ειλικρίνεια της. Πληρώνει και βγαίνει με χαμόγελα στον άνθρωπο μπροστά της. Τον κοιτάζει για τελευταία φορά και του λέει, «Ευχαριστώ». Βοηθάω και είμαι κι εγώ χαρούμενος και κατάλαβα το μάθημα. Ο άνθρωπος θα μπορούσε να πει, «Μην ανησυχείς θα τα δώσω εγώ.» Αντίθετα επέλεξε να διατηρήσει την αξιοπρέπεια, τη δική του και της κυρίας.» Προτείνω λοιπόν …ενός λεπτού σιγή, για να σκεφτούμε τα διδάγματα αυτής της απλής, ανθρώπινης ιστορίας…

 

«Σας παρακαλώ πολύ, αν τρώτε φρούτα, μην πετάτε τους σπόρους και τον πυρήνα τους,

αφήστε τους να στεγνώσουν και να τους κρατήσετε σε μια σακουλίτσα ή σε μια τσαντούλα στο αυτοκίνητο σας… Όταν βγείτε με το καλό, έξω στο δρόμο, πετάξτε τους έξω από το παράθυρο σε σημεία όπου δεν υπάρχουν δέντρα… Οπουδήποτε …!!!! Τουλάχιστον έναν σπόρο πετάξτε και μετά ξεχάστε το… Θα φροντίσει η μητέρα φύση!!! Στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και άλλες ασιατικές χώρες έχουν αποδεχθεί αυτή την ιδέα και τώρα έχουν παντού φρούτα. Ας μην κάνουμε την εξαίρεση!!! Αυτό κάνουμε εμείς… Αλλά και πολλοί άλλοι… Πετάμε όλα τα κουκούτσια ξανά εκεί που ανήκουν στο ΧΩΜΑ και ΠΟΤΕ στους πλαστικούς κάδους… Θα δείτε και μόνοι σας το κουκούτσι που πετάξατε πριν 3 χρόνια να βγάζει καρπούς!!! Και αυτόματα θα το αγαπήσετε σαν δικό σας δημιούργημα… Συμβαίνει… Πιστέψτε μας!!!» (#Lets_do_it – By The old Park project)

 

Αν είναι κάτι που πραγματικά μας έλειψε τις μέρες της καραντίνας και του εγκλεισμού είναι τα τηλεφωνήματα από τις …εισπρακτικές εταιρείες. Πολλά τα παράπονα από συμπολίτες, τώρα που άρχισαν πάλι να ενοχλούν, ακόμη και σε ώρες κοινής ησυχίας και πάνω που πολλοί έμαθαν πια να ζουν με τον ιό μεν, αλλά χωρίς τις …ερωτογενείς και επίμονες κραυγές άγριων θηλυκών, που μας θυμίζουν πάλι με πάθος τα χρέη μας. Έλεος… Έχει παραγίνει πια το κακό, για το οποίο βέβαια (για να μιλήσουμε σοβαρά) οι τελευταίες που πρέπει να ευθύνονται είναι οι τηλεφωνήτριες, που αναγκάζονται να κάνουν μια άχαρη δουλειά, αντί πινακίου φακής.

 

Μου φαίνεται ότι λιγόστεψαν οι κορμάρες που ποζάρουν φέτος με μαγιό και αναρτούν τα μεγαλεία τους στα ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά τις διορθωτικές παρεμβάσεις στο ….φώτοσοπ. Φαίνεται ότι η καραντίνα που προηγήθηκε και η …στενή σχέση με τα ψυγεία μας, που προκλήθηκε εξ αιτίας της, έκαναν τη ζημιά τους. Τέλος πάντων… Εύχομαι του χρόνου πιο πολλές και πιο …κορμάρες.

 

«Κάποτε στην Επίδαυρο, είχα τέτοια αγωνία πριν την παράσταση, που σηκώθηκα μέσα στη νύχτα. «Δεν αντέχω», είπα στη γυναίκα μου, «πάω στο θέατρο.» Περπάτησα ως το μνημείο με το φως του φεγγαριού. Ένας φύλακας με άφησε να μπω και στάθηκα στη σκηνή, να προβάρω τους μονολόγους μου. Όμως μόλις αναφώνησα: «Ω, Δία!», άκουσα από ψηλά κάποιον να κουτρουβαλιάζεται και να με βρίζει ξαφνιασμένος. Ήταν ο δεύτερος φύλακας,

που είχε πεταχτεί έντρομος από τον ύπνο του. (Γιώργος Μιχαλακόπουλος – Πρόσωπα).

 

«Με συγχωρείτε που δεν σας γνωρίζω. Έχω αλλάξει πολύ.» (Όσκαρ Γουάιλντ.)

 

«Πρέπει να έχουμε νιώσει ένα έρωτα – έναν μεγάλο έρωτα στη ζωή μας, γιατί αυτό αποτελεί άλλοθι για τις αδικαιολόγητες απελπισίες που μας καταβάλλουν». (Αλμπέρ Καμύ).

 

Άντε λοιπόν… Για την κόντρα σε βάρος του ιού, ξεσπάστε ομοθυμαδόν στα …μπάνια του λαού.


Σχετικά Άρθρα

Άκυρο στο Ναύσταθμο Αλμυρού – Οι αποφάσεις – Οι υπογραφές

Άκυρο στο Ναύσταθμο Αλμυρού – Οι αποφάσεις – Οι υπογραφές

Φαίνεται ότι μπαίνουν τίτλοι τέλους στον Ναύσταθμο Αλμυρού που μέχρι και τον Ιούνιο δίνονταν διαβεβιώσεις ότι…
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ευξεινούπολη

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ευξεινούπολη

Με καλό καιρό και πολύ κόσμο στην Εκκλησία και την παρέλαση πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί για την…