• 30 Ιουνίου, 2020

Άπιαστο καβουράκι η οικονομία κυρία μου! – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Άπιαστο καβουράκι η οικονομία κυρία μου! – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Άπιαστο καβουράκι η οικονομία κυρία μου!

Παρατηρούσα στην αμμουδιά ένα …μεθυσμένο καβουράκι. Μα πως να μην ήταν μεθυσμένο… Έχετε παρατηρήσει πως περπατάει; Αλλού νομίζεις ότι πάει και αλλού καταλήγει. Κάπως έτσι και η οικονομία μετά κορωνοϊού κυρία μου. Μικροπιστώσεις, μικροενισχύσεις, δάνεια, κόντρα δάνεια, παρατάσεις… και αυτή, εκεί… ξεγλιστράει άπιαστη και άπιστη, σαν την κυρία καβουρίνα.

Όσο για την ενίσχυση της ρευστότητας… τι δεν καταλαβαίνετε; Δεν πετυχαίνει η ενίσχυση της ρευστότητας, γιατί πολύ απλά, ρευστότητα δεν υπάρχει, για να την ενισχύσει κανείς.

Οι μισές τσέπες στράγγιξαν και όσοι έχουν ακόμη στην τσέπη τους χρήματα, κυκλοφορούν με κάμποσα καβουράκια σ’ αυτές, καθώς φοβούνται μήπως και τους «δαγκάσει» δεύτερος γύρος πανδημίας.

Μα πως θα έχουμε ανάκαμψη έτσι, μου λέτε; ‘Σεις οι έχοντες… πρέπει να κινήσετε το χρήμα σε κανονικούς ρυθμούς, γιατί χανόμαστε. Καλά τα μέτρα, οι ρυθμίσεις και οι ενισχύσεις… αλλά αυτές είναι ενέσεις στον ετοιμοθάνατο για την παρηγοριά του.

Bangalows στην Όθρυ

Πρώτα στην Ανάβρα και έπειτα στην περιοχή πάνω από τους Κοκκωτούς, φτάνουν τα νέα στα γραφεία μας για ξενοδοχιακές μονάδες και bangalows στην Όθρυ. Οι ιδιώτες ερευνούν και βλέπουν τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής μας. Αναμένουμε τη σύσταση της δημοτικής τουριστικής επιτροπής και ενέργειες να υποστηρίξουν την επενδυτική προσπάθεια.

Δήμοι και κράτος

Θυμάμαι το σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους»… Το αντίστροφο συμβαίνει με τη μαμά Ελλάδα… Το κράτος ζητά συνέχεια από τους Δήμους, αλλά δεν τους στηρίζει οικονομικά, ούτε τους στελεχώνει. Πρόσφατο παράδειγμα  το νέο νομοσχέδιο πολιτικής προστασίας, το οποίο προβλέπει ότι οι Δήμοι πρέπει να ορίσουν υπαλλήλους υπεύθυνους ώστε να συνεργαστούν και με τους υπόλοιπους φορείς, χωρίς όμως να προβλέπει νέους διορισμούς. Για τον Δήμο Αλμυρού ορίστηκαν υποχρεωτικά 2 άτομα από το υπάρχον προσωπικό. Οι αρμοδιότητες σωρεύονται σε κάθε υπάλληλο, ο οποίος είναι λογικό να μην προλαβαίνει να ειδικευτεί, ούτε και να επιτελέσει το έργο του όπως θα ήθελε.

Τα παραπάνω αποτελούν πραγματική ασφυξία για τις Δημοτικές Αρχές, οι οποίες δυσκολεύονται να αναπτύξουν το πρόγραμμά τους λόγω υποστελέχωσης των Δήμων.

Συνωστισμοί λόγω φωτο

Λογικό και επόμενο όταν έχουμε επισκέψεις σημαινόντων προσώπων να συνωστίζονται επίσημοι και άλλοι για μια αναμνηστική φωτο… Τα αυτά και χειρότερα συνέβησαν κατά την επίσκεψη της κας Αγγελοπούλου στο Βόλο και στο Ρήγα Φεραίο. Πολιτικοί και άλλοι, ξέχασαν την απειλή του κορωνοϊού, τα γραφόμενα και τα λεγόμενα δικά τους και άλλων και …συνωστίστηκαν για την αναμνηστική φωτογραφία.

Λες κυρία μου, το φλας να σκοτώνει τον κορωνοϊό και να μη μας το λένε;

Βιολογικός

Παράπονα εκφράζουν οι δημότες Αλμυρού για μυρωδιά που προέρχεται από το βιολογικό. Ας το κοιτάξουν οι υπεύθυνοι φορείς.

Τέλη-τέλη …δημοτικά

«Μικροί-μεγάλοι» οφείλουμε να αποδεχόμαστε και να πληρώνουμε τα δημοτικά τέλη και όχι με δικαστικά τερτίπια να τα μειώνουμε πολύ ή να τα εξαλείφουμε. Στις μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις πρέπει να δίνονται κίνητρα και ελαφρύνσεις, αλλά με έλεγχο και ως ένα σημείο. Γιατί αν οι μικροί δεν μπορούμε να πληρώσουμε και οι …μεγάλοι δεν πληρώνουν με σκοπό να ενισχυθεί η προσφορά εργασίας στην πόλη μας, ο Δήμος πως θα γεμίσει τα ταμεία του; Χρειάζονται σολομώντειες λύσεις σε δύσκολους καιρούς… και –επανέρχομαι- περαιτέρω κρατική ενίσχυση στους Δήμους.


Σχετικά Άρθρα

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

έκδοση 7-9-2024 Δεξαμενή αγανάκτησης Ούτε σε τριάντα χρόνια δεν θα έχουμε τελειώσει με την Λιμνοδεξαμενή, είπε…
Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

έκδοση 31/8/2024 Ψαρ’άδικα Ένα …επιφώνημα έρχεται στο μυαλό μου κυρία μου όταν σκέφτομαι τα δεινά που…
Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Ευχή… και μόνο ευχή Ήταν πολύ βαρύ για εμάς να εκκινήσουμε και πάλι στήλη σχολίων στην…