• 22 Ιουνίου, 2020

13 χρόνια Art of travel!!! – Συνέντευξη της Μίνας Τελκή για την πορεία της στην τέχνη του …ταξιδεύειν

13 χρόνια Art of travel!!! – Συνέντευξη της Μίνας Τελκή για την πορεία της στην τέχνη του …ταξιδεύειν

Πως ξεκίνησε η ιδέα για το ταξιδιωτικό γραφείο στον Αλμυρό, ποια η πρότερη εμπειρία σου;

Όλα ξεκίνησαν πριν από 15 χρόνια …από μία ανάγκη! Χρειάστηκε να ταξιδέψω στο εξωτερικό, όντας υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρίας εκείνη την περίοδο και γι’ αυτό, έπρεπε να μεταβώ στο Βόλο, εφόσον στον Αλμυρό δεν υπήρχε Τουριστικό γραφείο. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός ανάλογου γραφείου στον τόπο μας! Αφότου το αποφάσισα, άρχισα να υλοποιώ την ιδέα μου αυτή, παρακολουθώντας πολλά σεμινάρια πάνω στο management τουριστικών επιχειρήσεων, κάτι που αφενός μου προσέφερε πολύτιμη γνώση και αφετέρου ενίσχυσε την αγάπη μου για τα ταξίδια! Έκτοτε, ανοίγοντας τελικά το γραφείο μου στον Αλμυρό, με την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, πραγματοποίησα πολλά ταξίδια, έχοντας τη χαρά της άμεσης επαφής κι επικοινωνίας με τον κόσμο, στον οποίο πάντοτε επιδίωκα να προσφέρω χαρά, όμορφες εικόνες και αξέχαστες στιγμές κι εμπειρίες. Πρότερη εμπειρία μου; Είμαι εντελώς αυτοδημιούργητη!!! Με βοήθησε πολύ το πείσμα μου και η ευθύνη που αισθάνομαι για όλους όσους ταξιδεύω.

Τι παροχές καλύπτεις (π.χ. αεροπορικά εισιτήρια, κτλ);

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το γραφείο μου είναι πακέτα εκδρομών εσωτερικού κι εξωτερικού, διακοπές, αεροπορικά κι ακτοπλοϊκά εισιτήρια, γαμήλια ταξίδια, επαγγελματικά ταξίδια, σχολικές εκδρομές και κρατήσεις ξενοδοχείων. Μάλιστα, έχοντας εξασφαλίσει, όχι μόνο την άδεια του τουριστικού πράκτορα αλλά και του ναυτιλιακού, έχω τη δυνατότητα να πρακτορεύσω και εμπορικά πλοία.

Συνεργάστηκα και συνεργάζομαι με πολλούς αξιόλογους ανθρώπους, συλλόγους, ενορίες, σχολεία, παρέες φίλων, ζευγάρια, τόσο στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών, όσο και στο πλαίσιο των συνεργασιών μου με ανθρώπους του τουρισμού. Μάλιστα, θα μπορούσα να πω, πως με την αγαστή συνεργασία με ανθρώπους του χώρου (π.χ. ξεναγούς, ξενοδοχεία κτλ), έχω καταφέρει να απολαμβάνουν οι πελάτες μου , τις καλύτερες δυνατές παροχές!

Πόσες εκδρομές έχεις διοργανώσει;

Στα 13 χρόνια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, διοργάνωσα περίπου 1000 εκδρομές!

Πόσες φορές θα είχες κάνει το γύρο του κόσμου, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχεις διανύσει;

Πόσες φορές έχω κάνει το γύρο του κόσμου… αν σκεφτείτε ότι έχω διανύσει περίπου 500.000 χλμ και ότι ο γύρος του κόσμου καλύπτει περίπου τα 40.000 χλμ…. έχω κάνει το γύρο του κόσμου 12 φορές!

Πολλοί σύλλογοι και πολλά σχολεία έχουν εμπιστευτεί το γραφείο μου και όχι μόνο από τον τόπο μας. Το σημαντικό όμως είναι η κατ’ εξακολούθηση συνεργασία. Ο τουριστικός πράκτορας πρέπει είναι σαν το γιατρό μας, το δικηγόρο μας, το λογιστή μας, πρέπει να μας συμβουλεύει, να μας προφυλάσσει,  να σέβεται τις ανάγκες μας, να γνωρίζει τις επιθυμίες μας, ώστε στο τέλος να αισθανόμαστε ότι έχουμε κάνει την καλύτερη επιλογή!

Όλα αυτά  τα χρόνια, έχω ζήσει πολύ όμορφες, συγκινητικές, αστείες, αλλά και περίεργες στιγμές! Τις πρώτες, τις κρατάω στην ψυχή μου και μου δίνουν δύναμη να συνεχίζω… τις περίεργες, απλά τις διαχειρίζομαι! Άλλωστε το θετικό της όλης διαδρομής είναι …το Ταξίδι!

Ποια η διαφορά να ταξιδεύεις με ένα οργανωμένο ταξιδιωτικό γραφείο; Σε τι είναι υποχρεωμένο να καλύπτει-προσφέρει;

Το τουριστικό γραφείο μπορεί να εξασφαλίσει ένα πλήρως οργανωμένο, ποιοτικό και συγχρόνως οικονομικό ταξίδι. Ειδικά, όταν έχει ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, κάτι στο οποίο επένδυσα όλα αυτά τα χρόνια και χαρακτηρίζει την πορεία μου! Κατά συνέπεια, υπάρχει μέριμνα για λεωφορεία σε άριστη κατάσταση, ευγενικούς οδηγούς με επαγγελματική συνείδηση κι εμπειρία ετών, πιστοποιημένους ξεναγούς, καταρτισμένους, υπεύθυνους και πρόθυμους συνοδούς, για ξενοδοχεία με άριστες υποδομές και παροχές, και προγράμματα προσεγμένα, λεπτομερή και ειδικά επιμελημένα, ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εικόνα κάθε προορισμού.  Όλα αυτά συνεπάγονται άνεση, ασφάλεια και παροχές, που υπόσχονται κάθε φορά μια μοναδική εμπειρία. Εξάλλου μ’ αρέσει τους πελάτες-φίλους μου να τους …κακομαθαίνω!!!

Τι κερδίζει ο τόπος (Αλμυρός), σε παροχές, αν κρατήσει το τοπικό ταξιδιωτικό του γραφείο;

Το ταξιδιωτικό γραφείο αφενός διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων στον τομέα των μετακινήσεων (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, βίζες, σχετικές πληροφορίες), αφετέρου καλύπτει την ανάγκη για ταξίδι κι αναψυχή, φέρνοντας τους σε επαφή με όμορφους κι ενδιαφέροντες τόπους, αλλά και χώρους πολιτισμού. Είναι προφανές, λοιπόν, πως, για ένα τόπο, η ύπαρξη αποτελεί παράγοντα πολιτισμικής του αναβάθμισης, ενώ η χρηστικότητά του σε πρακτικά ζητήματα, το καθιστά κι απολύτως απαραίτητο!

Σχολεία. Εκδρομές που τα παιδιά θυμούνται για μια ζωή…

Θεωρώ πως τα παιδιά, ταξιδεύοντας εδώ και 13 χρόνια με το γραφείο μου, έχουν μόνο όμορφες αναμνήσεις να θυμούνται, από τις εκδρομές τους, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Άλλωστε, θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο, που πολλές φορές με προσφωνούν «μαμά-Μίνα», κάτι που με συγκινεί απίστευτα και μου προσφέρει, σαφώς, μεγάλη ηθική ικανοποίηση!

Τι πρόγραμμα έχεις γι’ αυτό το καλοκαίρι;

«Από τότε που ο άνεμος, μου εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους!» (Νίτσε). Το Art of Travel συνεχίζει, λοιπόν, και την καλοκαιρινή του πορεία, παρά τον αντίξοο άνεμο (κορωνοϊός), λαμβάνοντας φυσικά όλα τα προληπτικά μέτρα, κι ευελπιστεί πως θα συνεχίσει να έχει την αμέριστη στήριξη των ανθρώπων μας, που έχουν αποδείξει πολλές φορές, πως τα δύσκολα δεν τους πτοούν, ούτε είναι ικανά να τους στερήσουν το κέφι και την αισιοδοξία τους!

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ολόψυχα, όλους όσους με εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια και στηρίζουν με τις επιλογές τους το γραφείο μου, γιατί μου δίνουν λόγο ύπαρξης κι επαγγελματικής συνέχειας!

Εμείς έχουμε την λύση, εσείς έχετε την ποιότητα και την σιγουριά του Art of Τravel………!

Ακολουθεί το πρόγραμμά μας για τις καλοκαιρινές εκδρομές του Art of Travel που διοργανώσαμε με μεράκι για όλα τα βαλάντια, όλες τις προτιμήσεις και βεβαίως με «covid-free» μέτρα:

Ιούλιο και Αύγουστο τριήμερα στη Σκιάθο για μικρούς και μεγάλους

3-5/07, 10-12/07, 17-19/07, 24-26/07, 31/07-02/08 και τον Αύγουστο… 3μερο στο Αι-Γιάννη Πηλίου – Μυλοπόταμο – Μηλιές

3-5/07: 3μερη εκδρομή Πάργα – Σύβοτα – Παξούς – Αχέροντας – Γλυκή

5/07: απογευματινό προσκύνημα στην Ι.Μ. Αντινίτσης Λαμίας

10 – 12/07: 3μερη εκδρομή Καλαμάτα – Πύλο – Ανάκτορο Νέστορα – Γιάλοβα – Costa Navarino

12/07: μονοήμερη εκδρομή Καρπενήσι – Παναγία Προυσιώτισσα

17 – 19/07, 24 – 26/07, 02/08 – 04/08: 3μερη εκδρομή στη Σκύρο

18-20/07: 3μερη εκδρομή στην Τήνο

19-20/07: 2μερη εκδρομή στην Τήνο

23-26/07 & 26-29/07: 4μερη εκδρομή Λουτράκι – Λίμνη Δόξα – Τρίκαλα Κορινθίας Λίμνη Στυμφαλία – Ναύπλιο – Τολό  

24-26/07: 3μερη εκδρομή Ναύπλιο – Τολό – Αρχαία Επίδαυρος στην παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου

25 – 27/07: 3μερη εκδρομή στη Σκόπελο

29/07 – 02/08: 5μερη εκδρομή στη Ζάκυνθο

30/07 – 02/08 & 02/08 – 05/08: 4μερη εκδρομή στην Κέρκυρα

30/07 – 02/08 & 13/08 – 16/08 (Δεκαπενταύγουστος): 4μερη εκδρομή στη Σκύρο

30/07 – 03/08 & 13/08 – 17/08: 5μερη εκδρομή στα Μαργαριτάρια της Μαύρης Θάλασσας

02/08 : μονοήμερη εκδρομή στις παραλίες της Λάρισας

6-9/08 & 13-16/08(Δεκαπενταύγουστος): Πρέβεζα – Πάργα – Λευκάδα – Αχέροντας  

9/08: μονοήμερη εκδρομή στον Πλαταμώνα – Νέους Πόρους

21 – 23/08: 3μερη εκδρομή Καβάλα – Θάσο – Ξάνθη – Ν. Ηρακλείτσα – Λεπτοκαρυά

21 – 24/08: Διακοπές στην Αλόννησο

27 – 30/08: 4μερη εκδρομή στη Σαντορίνη

Καλό καλοκαίρι!


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…