• 15 Ιουνίου, 2020

Ρύθμιση από τη ΔΕΗ μετά από αίτημα του Κτηνοτροφικού Αλμυρού

Ρύθμιση από τη ΔΕΗ μετά από αίτημα του Κτηνοτροφικού Αλμυρού

Έπιασαν τόπο οι αναφορές του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλμυρού σχετικά με τη λήψη μέτρων σε θέματα του κλάδου που αφορούν τη ΔΕΗ, καθώς μετά από την παρέμβαση της βουλευτή Μαγνησίας, Ζέττας Μακρή, η απάντηση της επιχείρησης είχε θετικό αντίκτυπο.

Πριν περίπου δύο μήνες και με αφορμή το γεγονός ότι υπήρξε διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ σε ορισμένες κτηνοτροφικές μονάδες της επαρχίας Αλμυρού, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλμυρού, κ. Τάσος Σκούρας απέστειλε σχετικό αίτημα προς τους αρμόδιους Υπουργούς. Ζήτησε τη διευκόλυνση, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, των μελών του συλλόγου σε ζητήματα της ΔΕΗ.

Η κ. Μακρή έθεσε το θέμα υπόψιν του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη με σχετική αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων και η απάντηση ήταν θετική για τους κτηνοτρόφους.
Όπως αναφέρεται σ’ αυτή, η ΔΕΗ έχει λάβει μέτρα για τη διευκόλυνση των παραγωγών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συναισθανόμενη τις ιδιαιτερότητες του κλάδου και στηρίζοντας την αγροτική παραγωγή στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να παρέχει στους αγροτικούς πελάτες της ένα ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμών στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευαισθησίας και με επίγνωση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν οι αγρότες-κτηνοτρόφοι. Έτσι, όλοι οι αγροτικοί πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης με προκαταβολή του 15% ή 20% της οφειλής τους στη ΔΕΗ και αποπληρωμή του υπολοίπου ποσού σε έως 18 ή 24 δόσεις αντιστοίχως.
«Είναι μία ρύθμιση πολύ ευνοϊκή σε ένα θέμα που αποτέλεσε τεράστιο πρόβλημα για όλους τους κτηνοτρόφους κι εύχομαι στο μέλλον σύντομα να έχουμε κι άλλες τέτοιες ευχάριστες ειδήσεις σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας» σχολίασε για την απόφαση της ΔΕΗ ο κ. Σκούρας.


Σχετικά Άρθρα

Η Ζ. Μακρή στους αγιασμούς σχολείων της Μαγνησίας- τιμήθηκε για τις πρωτοβουλίες της

Η Ζ. Μακρή στους αγιασμούς σχολείων της Μαγνησίας- τιμήθηκε για τις πρωτοβουλίες της

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…
10η Εθελοντική Αιμοδοσία Ζέττας Μακρή με «Αλληλεγγύη»

10η Εθελοντική Αιμοδοσία Ζέττας Μακρή με «Αλληλεγγύη»

“Την 10η εθελοντική αιμοδοσία γιορτάζω μαζί με την «Αλληλεγγύη» και τους δεκάδες φίλους εθελοντές αιμοδότες και…
Η Ζ. Μακρή κεντρική ομιλήτρια στην ΟΝΝΕΔ για τη σχολική βία 

Η Ζ. Μακρή κεντρική ομιλήτρια στην ΟΝΝΕΔ για τη σχολική βία 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν κεντρική ομιλήτρια…