• 15 Ιουνίου, 2020

Προσοχή! Εξαπάτηση επαγγελματία και απόπειρες εξαπάτησης

Προσοχή! Εξαπάτηση επαγγελματία και απόπειρες εξαπάτησης

Εφιστούμε την προσοχή στους επαγγελματίες του Αλμυρού καθώς επιτήδειοι εξαπάτησαν, αλλά και επιχείρησαν να εξαπατήσουν επαγγελματίες της περιοχής μας.

Πιο συγκεκριμένα, καλούν επικαλούμενοι ότι εργάζονται σε Τράπεζα και ζητούν καταθέσεις χρημάτων για έγκριση προγράμματος δανειοδότησης. Τα ποσά, τα δικαιολογούν ως προκαταβολή φόρου, η οποία θα τους επιστραφεί.

Οι απατεώνες έχουν στοιχεία των επιχειρήσεων που στοχεύουν.

Στη Νέα Αγχίαλο την Παρασκευή 12 Ιουνίου, από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, επαγγελματίας πίστεψε τα λεγόμενα των απατεώνων και κατέθεσε 10.000 ευρώ. Σε διάστημα 10 λεπτών από την κατάθεση, έγιναν αναλήψεις από δυο διαφορετικά καταστήματα της ίδιας τράπεζας, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Πρόκειται λοιπόν για σπείρα. Οι ίδιοι τηλεφώνησαν σε δυο επαγγελματίες του Αλμυρού, σήμερα το πρωί, Δευτέρα 15 Ιουνίου, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν την κατάθεση και ενημέρωσε το Α.Τ. Αλμυρού.

Ακολουθεί η δημοσίευση που έκανε ο επαγγελματίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώσει τους συναδέλφους του (για ευνόητους λόγους διορθώνουμε στοιχεία που δεν έχουμε την άδεια να δημοσιευθούν).

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!
ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΧΕΜΥΘΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 20.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 80.000€ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 1 ΩΡΑ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!
ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ Α.Τ ΑΛΜΥΡΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ (ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ !!!!