Το ρεπορτάζ από τη Γενική Συνέλευση της Δήμητρας

Το ρεπορτάζ από τη Γενική Συνέλευση της Δήμητρας

Περίπου πενήντα μέλη και φίλοι της Δήμητρας έδωσαν το “παρών” στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης. Η διοίκηση πραγματοποίησε τον απολογισμό της περιόδου, της κορυφαίας στην 61χρονη ιστορία του σωματείου και αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα, ενώ προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 21 του μηνός.

Ας δούμε αναλυτικά όσα έγιναν κι ελέχθησαν στη συνέλευση. Μεταξύ των παρευρισκομένων, διακρίναμε τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ιωάννη Τέα, τον Δήμαρχο Αλμυρού Ευάγγελο Χατζηκυριάκο, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ευξεινούπολης Ανάργυρο Τέφογλου, τον πρώην πρόεδρο του ΓΣΑ, κ. Κοντογεωργάκη, τον προπονητή Μιχάλη Ανδρωνά και τους ποδοσφαιριστές της Δήμητρας, Στέλιο Τσιάτσιο, Παναγιώτη Κοντοβά, Δημήτρη Στεφανή και Θωμαΐδη (ο τελευταίος βεβαίως με την ιδιότητα του αρχηγού του συλλόγου αλλά και του εντεταλμένου συμβούλου αθλητισμού του Δήμου).

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Δήμητρας, Τάσος Δεληζήσης ο οποίος μίλησε περίπου μισή ώρα. Μεταξύ των άλλων ανέφερε: “Είναι μια ευχάριστη στιγμή για εμένα διότι ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα η ανάδειξη της Δήμητρας ως πρωταθλήτριας ομάδας στην Α’ Τοπική. Βρίσκομαι τέσσερα χρόνια στη διοίκηση με ευχάριστες και άσχημες στιγμές και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν μαζί μας σε αυτή την πορεία. Σιγά σιγά χτίσαμε αυτό για το οποίο είμαστε περήφανοι σήμερα στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο της ομάδας. Από την αρχή της ενασχόλησής μου με τη Δήμητρα, πορευτήκαμε με θεμελιώδεις αρχές όπως αγάπη, αλήθεια, αλληλοεκτίμηση, σεβασμό κι αυτό θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Θέλαμε να περάσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα. Για να εγγυηθούμε το αύριο, χρειάζεται μεγαλύτερη συμμετοχή από όλους, εθελοντισμός κι εγγραφές νέων μελών.

Είμαστε ερασιτέχνες αλλά λειτουργούμε σαν επαγγελματίες. Θεωρώ πως η Δήμητρα είναι παράδειγμα προς μίμηση διότι στηρίζεται σε δικούς της ανθρώπους και δικές της δυνάμεις. Ασχοληθήκαμε με όλη μας την αγάπη και δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας χωρίς κανένα προσωπικό και οικονομικό όφελος. Νομίζω ότι η ομάδα έχει γερές βάσεις και έτσι πρέπει να συνεχίσει καθώς έχουμε μπροστά μας την πρόκληση της συμμετοχής στη Γ’ Εθνική. Σίγουρα στη μετά-κορωνοϊό εποχή δημιουργείται μεγάλη αβεβαιότητα σε όλους, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα στην αγορά αλλά θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε αυτό που μάς περιμένει. Το υγιές μοντέλο μπορεί να συνεχιστεί από τη διοίκηση με τη βοήθεια του κόσμου. Καταφέραμε να κερδίσουμε το σεβασμό όλων διοικητικά κι αγωνιστικά, θέλουμε οι βάσεις της ομάδας να είναι ο κόσμος της, τα μέλη της, οι φίλαθλοι. Πρέπει το επόμενο διάστημα να δείξουμε έτοιμοι για τις νέες προκλήσεις, θα αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και η συμμετοχή μου είναι δεδομένη στη διοίκηση από οποιοδήποτε πόστο”.

Ο κ. Δεληζήσης ανέφερε ένα παράδειγμα ότι φέτος οι διαιτησίες κόστιζαν 150 ευρώ κατά μέσο όρο ενώ την επόμενη σεζόν στη Γ’ Εθνική το αντίστοιχο ποσό ανεβαίνει πάνω από τα 800, θέλοντας να καταδείξει την οικονομική ψαλίδα μεταξύ των δύο κατηγοριών. Αναφέρθηκε ότι στην περσινή συνέλευση είχε παρθεί απόφαση για εγγραφή μελών με 100 ευρώ ως ετήσια συνδρομή, ωστόσο αυτό δεν εφαρμόστηκε.
“Η Δήμητρα διανύει την πιο χρυσή εποχή της. Ψάχνουμε συμμετέχοντες στην προσπάθειά μας, η βάση μας είναι οι δικοί μας άνθρωποι και η λογική της διοίκησης είναι αυτή. Ένα στοίχημα που κερδίζεις, πρέπει να το ζήσεις. Καλούμε λοιπόν τους φίλους του συλλόγου να εγγραφούν μέλη στο σύλλογο μέχρι τις εκλογές ώστε να δείξουμε τη δυναμική μας και όλοι μαζί να προχωρήσουμε σχεδιάζοντας το αύριο της Δήμητρας στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της” ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια. Επίσης σχολίασε πως η φετινή άνοδος ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα για ένα μικρό χωριό όπως η Ευξεινούπολη.

Ακολούθως απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Χατζηκυριάκος ο οποίος αφού συνεχάρη όλους στην ομάδα για την άνοδο, επισήμανε: “Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πέτυχε η σημερινή διοίκηση για το σύλλογο και την Ευξεινούπολη, κατακτήθηκε ένας μύθος αλλά επιτρέψτε μου την έκφραση ότι ο σύλλογος πρέπει να ενηλικιωθεί διότι τα δεδομένα στη Γ’ Εθνική είναι πολύ διαφορετικά. Πρέπει να δείτε σύντομα τι βελτιώσεις χρειάζονται στο γήπεδο για να παίξετε στη φυσική σας έδρα, εμείς είμαστε παρόντες και τώρα και στη διάρκεια της πορείας σας. Με σοβαρότητα, συνοχή και χρηματοδότηση από το λαό, όλοι ενωμένοι και με μία μικρή συμμετοχή, μπορείτε να τα καταφέρετε”.

Ο κ. Ιωάννης Τέας είπε: “Θέλω να σας συγχαρώ διότι πετύχατε κάτι σημαντικό για το χωριό, κάτι πρωτόγνωρο για την Ευξεινούπολη. Φέτος το πρωτάθλημα μπορεί να διακόπηκε πρόωρα αλλά θεωρώ ότι το πήρε δίκαια η Δήμητρα που όλη τη χρονιά ήταν η καλύτερη ομάδα κι αυτό είναι προς τιμήν σας. Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη μνεία στον Μιχάλη Ανδρωνά ο οποίος ήταν καλός ποδοσφαιριστής και έχει γίνει το ίδιο καλός προπονητής”.

Ο κ. Τέφογλου επίσης με τη σειρά του έδωσε συγχαρητήρια και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη συνέχεια, ενώ το μέλος της διοίκησης κ. Τσάτσος ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου και της Περιφέρειας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο γήπεδο σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται για την παραπάνω κατηγορία. Ένας φίλαθλος ζήτησε από τη διοίκηση της ομάδος να προχωρήσει σε δημιουργία γραφείων προτείνοντας μάλιστα ένα χώρο στο κέντρο του χωριού, ως σημείο αναφοράς για τα μέλη του συλλόγου και μαζί του συμφώνησαν κι άλλοι παρευρισκόμενοι.

Παίρνοντας ξανά το λόγο ο κ. Δεληζήσης δήλωσε ότι η ακαδημία της Δήμητρας πρέπει να αποτελέσει πόλο έλξης διότι το χωριό είναι ποδοσφαιρομάνα, έχουν γίνει ενέργειες για το γήπεδο αλλά στην παρούσα φάση προτεραιότητα αποτελεί η εγγραφή μελών, βάζοντας στόχο τριψήφιο αριθμό μέχρι την ημέρα των εκλογών. Στο σημείο αυτό, έγινε συζήτηση για τον τρόπο που θα μπορούσε ο σύλλογος να έχει έσοδα από τα μέλη του και ο πρόεδρος του σωματείου κατέληξε λέγοντας: “Η ομάδα μας είναι υγιής, δεν χρωστάει σε κανέναν, το brand name της είναι σε υψηλά επίπεδα τουλάχιστον στο τοπικό επίπεδο και αυτό πρέπει να το διασφαλίσουμε με τη συμμετοχή περισσοτέρων στην καινούργια σελίδα της ιστορίας μας”.

Εκλογές στις 21 Ιουνίου
Η συνέλευση έκλεισε με την ανακοίνωση πως οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Ιουνίου, ενώ η εφορευτική επιτροπή απαρτίζεται από τους κ.κ. Καραφέρη, Τοσούδη και Γιάννη.


Σχετικά Άρθρα

Γενική Συνέλευση στον Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης

Γενική Συνέλευση στον Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης…
Γενική Συνέλευση στη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού “Όθρυς”

Γενική Συνέλευση στη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού “Όθρυς”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Δ.Σ. της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «ΟΘΡΥΣ» ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2023, στις…
Γενική Συνέλευση Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Αλμυρού

Γενική Συνέλευση Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Αλμυρού

Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ καλεί τα μέλη του την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 11:00…