• 9 Ιουνίου, 2020

Τί συζητήθηκε στη συνάντηση που διοργάνωσε το μπάσκετ του ΓΣΑ

Τί συζητήθηκε στη συνάντηση που διοργάνωσε το μπάσκετ του ΓΣΑ

Αρκετοί ήταν οι φίλοι του μπάσκετ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοικούσας επιτροπής του ΓΣΑ για συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται στο τμήμα μετά την ιστορική άνοδο στη Γ’ Εθνική. Στο ραντεβού που δόθηκε για το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουνίου, στα γραφεία του συλλόγου στο στάδιο Αλμυρού, ήταν συνεπείς παλιοί αθλητές του συλλόγου, φίλαθλοι και μεταξύ των άλλων, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας, Ιωάννης Τέας και ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Ζώγας. Παρόντα επίσης όλα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Γιάννης Μαμούρας ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται “για ένα κάλεσμα με σκοπό να ενώσουμε το κοινό του μπάσκετ”, ενώ ο Γιάννης Μελέτης ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα εάν η ομάδα θα κατέβει να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, αυτό είναι εγγυημένο κι εξασφαλισμένο από τη διοικούσα επιτροπή. “Είμαστε εδώ για να ακούσουμε προτάσεις από ανθρώπους που είναι δίπλα στο τμήμα” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως μίλησε ο Γιώργος Καραζούπης ο οποίος είπε: “Η επιτυχία της ανόδου αποτελεί επιστέγασμα της προσπάθειας ανθρώπων που αγαπάνε τόσο το μπάσκετ όσο και το σύλλογο. Καταφέραμε να εδραιωθεί η ομάδα στις κορυφαίες του τοπικού πρωταθλήματος τα προηγούμενα χρόνια και με υπομονή, επιμονή πήραμε την πολυπόθητη άνοδο, αν και ο τρόπος που έγινε, με την πανδημία και την πρόωρη διακοπή της σεζόν δεν μας αφήνει να πανηγυρίσουμε όσο θα θέλαμε. Είναι σημαντικό ότι ο κορμός της ομάδας αποτελείται από παίκτες που έχουν μάθει μπάσκετ στην ακαδημία του ΓΣ Αλμυρού, είναι παίκτες Αλμυριώτες κι αυτό θα συνεχιστεί. Ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει, ανανεώσαμε με τον προπονητή μας που έχει αγωνιστεί στην Α1 και σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, είναι νεαρός, φιλόδοξος και έδειξε έργο, ανανεώσαμε με τον καλύτερο παίκτη και πρώτο σκόρερ Παναγιώτη Παπούλια και τους ντόπιους αθλητές. Η ομάδα μας θα ενισχυθεί σύμφωνα με τις επιδιώξεις του προπονητή, ωστόσο θα διατηρήσει τον βασικό κορμό που είχε. Έχουμε υπολογίσει τα χρήματα που απαιτούνται για να σταθεί ο ΓΣΑ στην κατηγορία αυτή που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά ώστε να έχει μια αξιόλογη πορεία και να καθιερωθεί”.

Ο κ. Τέας συνεχάρη τον προπονητή, τους παίκτες για το μεγάλο κατόρθωμα που κάνει την πόλη μας γνωστή πιο μακρυά στο πανελλήνιο και τη διοικούσα επιτροπή που έκανε θυσίες για να επιτευχθεί ο στόχος. Όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα σας και προσωπικά θα είμαι σε ό,τι μου ζητηθεί, να βοηθήσω όπως μπορώ” κατέληξε στο σύντομο χαιρετισμό του. Από την πλευρά του, ο κ. Ζώγας είπε: “Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα διότι υπήρξα παίκτης αυτής της ομάδας και διότι μία διοίκηση έκανε την κατάλληλη οργάνωση και τόλμησε το επόμενο βήμα. Συνεχίζουμε δυναμικά, θα είμαι παρών σε ό,τι χρειαστείτε από το μετερίζι που μπορώ θα βοηθήσω το μπάσκετ του ΓΣΑ. Η πόλη μας έχει μεγάλες δυνατότητες”.

Μίλησε επίσης ο Χρήστος Μητσογιάννης, ο οποίος ως παλιός διαιτητής, επισήμανε τις διαφορές του τοπικού πρωταθλήματος με τη Γ’ Εθνική και τις δυσκολίες της κατηγορίας. Στη συνέχεια, άρχισε διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων. Για το γήπεδο δεν έγινε ανάπτυξη απόψεων αφού απουσίαζε κάποιος εκπρόσωπος του Δήμου, οπότε το θέμα που αναλύθηκε αρκετά ήταν η πρόταση για ανασύσταση της Λέσχης Φίλων. Ο κ. Ζώγας σχολίασε ότι πρέπει να επανέλθει στο αρχικό της επίπεδο, δηλαδή “προσφέρουμε αλλά δεν διοικούμε”. Σύμφωνοι ήταν οι περισσότεροι αναφορικά με τη λέσχη αυτή που στο παρελθόν ενίσχυσε σημαντικά τα τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ του συλλόγου. Ο Λουκάς Ποζιόπουλος ανέφερε το παράδειγμα των Φαρσάλων και τη στήριξη που έχει εκεί η ομάδα με ένα κλειστό γυμναστήριο παρόμοιο με αυτό του Αλμυρού, ενώ ο κ. Κοντογεωργάκης, αντιπρόεδρος του ΓΣΑ, ζήτησε να κανονιστεί ραντεβού με τον Δήμαρχο Αλμυρού.

Η διοικούσα επιτροπή θα ανταποκριθεί στα οικονομικά που προκύπτουν μετά την άνοδο. Θέλαμε να αλλάξουμε κατηγορία και είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε βρει χορηγίες και ψάχνουμε περισσότερες. Η επιτυχία αυτή δεν είναι δική μας αλλά ανήκει σε όλον τον Αλμυρό” δήλωσαν οι διοικούντες το μπάσκετ και πρόσθεσαν πως ο προϋπολογισμός της περιόδου 2020-21 για τη Γ’ είναι κατά 50% αυξημένος σε σχέση με αυτόν την σεζόν που τελείωσε. “Κάνουμε άνοιγμα σε ανθρώπους που αγαπάνε το μπάσκετ και μπορούν να βοηθήσουν, ενώ θα επαναλάβουμε αυτή τη συνάντηση πριν την προετοιμασία, ίσως νωρίτερα ώστε να αναλύσουμε το πλάνο μας” είπε ο Γιάννης Μελέτης.
Από τα άτομα που είχαν την ευθύνη της ομάδος, εκφράστηκε το παράπονο ότι αν και πουλήθηκαν 160-170 εισιτήρια διαρκείας, ο κόσμος του Αλμυρού δεν ήταν τόσο κοντά όσο περίμεναν στην ομάδα. “Η ομάδα κέρδισε -είχαμε μόνο μία ήττα στο πρωτάθλημα-, έπαιξε ωραίο μπάσκετ, είχε εννιά παίκτες από τον Αλμυρό, πήραν συμμετοχές παιδιά 14 ετών από την ακαδημία του συλλόγου, ωστόσο η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη από τον κόσμο” τονίστηκε χαρακτηριστικά.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης επίσης αναλώθηκε στον τρόπο που μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής θα ενισχύσουν, εφόσον έχουν δυνατότητα, το μπάσκετ και προτάθηκε να γίνουν στοχευμένες επαφές για έσοδα. Η συνάντηση κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού μέσα στο καλοκαίρι όταν θα γίνει το δεύτερο ανοικτό κάλεσμα από τη διοικούσα επιτροπή.

Ρεπορτάζ: Φώτης Γαλούσης

 


Σχετικά Άρθρα

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Σημαντική η παραμονή του Νίκου Κανατούλα στον ΓΣΑ, επτά αθλητές από το εφηβικό τμήμα ακολουθούν την…
Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα σεζόν 2024-25

Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα…

Με 15 ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, εφόσον όλες δηλώσουν συμμετοχή μετά την…
Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Την αποχώρησή του από τα διοικητικά του ΓΣΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Μελέτης με την ακόλουθη δήλωση…