• 2 Ιουνίου, 2020

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 2019-2020: Ικανοποίηση στην ομάδα του Πτελεού

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ 2019-2020: Ικανοποίηση στην ομάδα του Πτελεού

– Για την πολύ καλή πορεία στη φετινή σεζόν που βρήκε τους “κυανόλευκους” στην 5η θέση

– Δηλώσεις στο “Λαό” από τον προπονητή Δημήτρη Κόφφα και τον επιθετικό Θράσο Βαλωτή

Με μικρό ρόστερ που συγκροτήθηκε με κάποιες έμπειρες μονάδες από τον Πτελεό πλαισιωμένες με παίκτες από τον Βόλο, σταθερά πολύ δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα στο γήπεδο του Πτελεού, ο Πρωτεσίλαος βρέθηκε στην 5η θέση στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 μετά την οριστική του διακοπή ύστερα από είκοσι αγωνιστικές. Δίχως αμφιβολία, άλλη μία εξαιρετική παρουσία για το σύλλογο του Πτελεού στην Α’ Τοπική Κατηγορία.

Δεμένη ομάδα, που δεν έβρισκε με ευκολία το δρόμο προς τα δίχτυα αλλά δεν δέχονταν εύκολα γκολ. Ο απολογισμός ήταν δέκα νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες, με τέρματα 30 υπέρ (τα τρία άνευ αγώνος, 16 εντός έδρας και 11 εκτός) και 20 κατά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές την τεχνική ηγεσία είχε ο Γιάννης Ζαγκαβιέρος, ο οποίος δεν πρόλαβε να κάνει …παρέλαση και έτσι, μετά την διακοπή λόγω της 28ης Οκτωβρίου, ανέλαβε ο Δημήτρης Κόφφας.

Εντός έδρας, ο Πρωτεσίλαος είχε πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες (οι τρεις με 0-0) και μία ήττα, ενώ εκτός έδρας κέρδισε τέσσερις φορές, έφερε μία ισοπαλία και ηττήθηκε τέσσερις.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με δύο ήττες από Ρήγα Φεραίο και Αγία Παρασκευή που είχαν το ίδιο σκορ, 1-2 (με αυτό έληξαν τα έξι από τα δεκατρία ματς του πρώτου γύρου, τρεις φορές υπέρ και τρεις κατά του Πρωτεσιλάου) κι ακολούθησαν δύο νίκες πάλι με το ίδιο σκορ, 0-1 αυτή τη φορά. Η κυανόλευκη ομάδα έκανε σεφτέ στις επιτυχίες κόντρα στη Δήμητρα. Ήταν μία από τις δύο που νίκησαν τους πρωταθλητές της σεζόν. Μετά την πρώτη διακοπή στη σεζόν και την αλλαγή προπονητή, ο Πρωτεσίλαος μάζεψε δύο πόντους σε τρεις αγωνιστικές. Ωστόσο, ακολούθησαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Σ’ αυτά τα ματς, ξεχώρισαν το 2-1 επί του Αίαντα στον Πτελεό και της Ακρόπολης στο Σέσκλο, ενώ οι ισοπαλίες ήταν εντός έδρας με Σαρακηνό και Αγία Άννα. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με αήττητο σερί 8 αγωνιστικών.

Στο δεύτερο μισό της περιόδου, έγιναν επτά αγωνιστικές. Ο Πρωτεσίλαος έδωσε έξι ματς αφού το άλλο το πήρε στα χαρτιά από τον Ιάσονα. Συγκέντρωσε δεκατρείς βαθμούς. Για ακόμη μία σεζόν, το γήπεδο Πτελεού έδωσε …δύναμη στην ομάδα αφού μόνο ο Ρήγας Φεραίος έφυγε νικητής από εκεί, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και με γκολ στο προτελευταίο λεπτό, αν και με καλύτερη επίθεση, θα είχαν αποφευχθεί οι αρκετές εντός έδρας ισοπαλίες.

Κόφφας: “Ικανοποίηση για τη σεζόν, η ομάδα απέκτησε νοοτροπία νικητή”

Ο Δημήτρης Κόφφας είναι αρκετά χρόνια προπονητής, ωστόσο για πρώτη φορά έφυγε τόσο μακρυά από τον Βόλο. Μετά από θητεία σε ομάδες του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και της Αγριάς, ο 49χρονος τεχνικός ανέλαβε τον Πρωτεσίλαο μετά την πρώτη διακοπή της σεζόν, ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές και έναν αποκλεισμό από το Κύπελλο στα Λεχώνια.

Για την 5η θέση, σχολίασε: “Σίγουρα η πέμπτη θέση αποτελεί επιστέγασμα της πολύ καλής δουλειάς που κάναμε όλοι στο σύλλογο, διοίκηση, προπονητής και ποδοσφαιριστές. Δεν ήμουν εγώ από την αρχή της περιόδου στην ομάδα, ανέλαβα σε μια δύσκολη περίοδο και δεν γνώριζα καλά το ρόστερ. Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τα Λεχώνια είχε ρίξει το ηθικό των παικτών, την ψυχολογία τους, ενώ εκείνη την περίοδο πολλοί απείχαν από τις προπονήσεις λόγω φόρτου εργασίας. Ήταν δύσκολο το ξεκίνημα αλλά αφού περάσαμε τον Νοέμβριο χωρίς να χάσουμε πολλούς βαθμούς, σιγά σιγά μαζευτήκαμε και μπορέσαμε να δουλέψουμε καλύτερα. Οι ποδοσφαιριστές αφομοίωσαν τον τρόπο παιχνιδιού που ήθελα να τους περάσω, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και έτσι, φθάσαμε στο σερί των οκτώ αγωνιστικών χωρίς ήττα που μάς σταθεροποίησε πολύ ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα”.
Σε ερώτηση για τους αγώνες που ξεχώρισε, ανέφερε: “Από τα καλύτερα παιχνίδια μας ήταν αυτά στο Σέσκλο και στη Σκιάθο. Στο Σέσκλο ήταν το τελευταίο ματς πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων και η Ακρόπολη είναι παραδοσιακά πολύ δυνατή στην έδρα της. Το ίδιο ισχύει και για τη Σκιάθο απ’ όπου περάσαμε πολύ εύκολα με σκορ 1-4. Σας θυμίζω πως στο νησί δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ Δήμητρα και Ρήγας Φεραίος, ενώ ο Σαρακηνός γνώρισε την πρώτη του ήττα. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά παιχνίδια που ο Πρωτεσίλαος αδικήθηκε από το αποτέλεσμα. Σε τρεις αγώνες φέραμε 0-0 στο γήπεδό μας και θεωρώ ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Παίξαμε κόντρα στον πρωτοπόρο Σαρακηνό με μέσο στο τέρμα για μία ώρα, με τον Τοξότη είχαμε χαμένο πέναλτι και πολλές ευκαιρίες, με την Αγία Άννα μετά τα πρώτα λεπτά που απειληθήκαμε, εκτιμώ ότι αξίζαμε να κερδίσουμε, με τη Σκιάθο …πετάξαμε τη νίκη όταν προηγηθήκαμε 2-0. Ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο, χειροκρότησε την ομάδα μας που έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα είχαμε δυσκολία στο γκολ που μάς στέρησε πολλούς βαθμούς. Νομίζω όμως ότι το διορθώσαμε στην πορεία της σεζόν, το γκολ είναι και θέμα ψυχολογίας. Μπορούσαμε να έχουμε οκτώ βαθμούς παραπάνω, ιδιαίτερα σε αυτά τα ματς που προανέφερα στον Πτελεό. Αυτοί οι βαθμοί θα μας είχαν ανεβάσει πολύ κοντά στην τετράδα των πλέι οφ”.

Σχετικά με την αλλαγή στη νοοτροπία των παικτών, επισήμανε: “Όταν η ομάδα ρολάρισε, πήραμε εύκολες νίκες, επαγγελματικές όπως λέμε. Τα παιδιά απέκτησαν νοοτροπία νικητή και ήταν δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να μας αντιμετωπίσει. Πουλήσαμε ακριβά το τομάρι μας στους αγωνιστικούς χώρους. Οι ποδοσφαιριστές απέκτησαν αυτοπεποίθηση, πίστεψαν στους εαυτούς τους κι αυτό ήταν πολύ ωραίο διότι πήραμε το 100% από τον καθένα. Μάλιστα, η ομάδα κέρδισε ορισμένα παιδιά που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή, αλλά με τη δουλειά την ατομική και τη συνολική, καθιερώθηκαν στην ενδεκάδα και έδειξαν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν”.
Για το μικρό ρόστερ, ο Δημήτρης Κόφφας ήταν σαφής: “Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε πολλές επιλογές στο ρόστερ που ήταν μικρό σε αριθμό και κάποιοι παίκτες λόγω εργασίας, δεν βοήθησαν όσο άλλες χρονιές. Ήθελε καλή διαχείριση και προς τιμήν των παιδιών που τους δίνω συγχαρητήρια, τα κατάφεραν εξαιρετικά. Στην αρχή ήταν δύσκολα αλλά σιγά σιγά οι παίκτες άρχισαν να έρχονται στις προπονήσεις. Αυτό είναι πολύ βασικό για κάθε προπονητή. Θα έλεγα ότι η μεγαλύτερη προσέλευση στις προπονήσεις ήταν ένα στοίχημα που κέρδισα, το γεγονός ότι κάθε φορά κάναμε διαφορετικά πράγματα αποτέλεσε έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές. Το υλικό της ομάδας πάντως είναι πολύ αξιόλογο. Στο σκεπτικό μου είναι όσον το δυνατόν ο Πρωτεσίλαος να στηρίζεται σε παίκτες από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας του. Είναι σημαντικό ότι οι Βολιώτες έχουν δεθεί με την ομάδα, αυτό το βίωσα και τα παιδιά που δεν προέρχονται απ’ τον Πτελεό, έγιναν ένα με το χωριό”.

Τέλος, για την προσωπική του επιλογή να εργαστεί στον Πτελεό, μάς είπε: “Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για εμένα. Είχα και στο παρελθόν προτάσεις από ομάδες εκτός Βόλου και ήμουν πάντα διστακτικός. Πήρα όμως φέτος το ρίσκο με τον Πρωτεσίλαο, είδα αυτή τη δουλειά ως μία πρόκληση και στο τέλος θεωρώ ότι όλοι μείναμε ευχαριστημένοι. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά κι αυτό το εισέπραξα από φίλους κι αντιπάλους. Για εμένα είναι μια μεγάλη ικανοποίηση η αναγνώριση του έργου μου. Θέλω να αναφέρω επίσης ότι η διοίκηση ήταν πολύ κοντά στην ομάδα, δεν έλειπε τίποτα στους παίκτες. Όταν ανέλαβα είπα ότι θα τα καταφέρουμε διότι είδα ότι η ομάδα είχε δυνατότητες και βγήκα αληθινός. Πάνω τη φετινή χρονιά με την 5η θέση και το υλικό που διαθέτει ο Πρωτεσίλαος, μπορεί να “χτίσει” για ακόμη καλύτερη πορεία τη νέα σεζόν”.

Πρώτος σε αγώνες, λεπτά και γκολ ο Θράσος Βαλωτής!

Ο Θρασύβουλος Βαλωτής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολυτιμότερος παίκτης της περιόδου αν αναλογιστούμε ότι είχε πρωτιά στη στατιστική κατηγορία των συμμετοχών, των λεπτών συμμετοχής, των τερμάτων. Ήταν ο μοναδικός παίκτης που έπαιξε σε όλες τις αναμετρήσεις και μάλιστα στη βασική ενδεκάδα. Κατέγραψε 1610 λεπτά και σκόραρε 10 γκολ (από τα 27 της ομάδας του). Από τους κορυφαίους επιθετικούς του τοπικού τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν νέος στον Πρωτεσίλαο αφού είχε φορέσει τη φανέλα του τη σεζόν 2017-18. Μεσολάβησε μία σεζόν ως πρωταθλητής στον Διαγόρα και επιστρέφοντας το περασμένο καλοκαίρι στον Πτελεό, έκανε αυτό που ξέρει καλά: να σκοράρει.
Ο 26χρονος επιθετικός μίλησε στο “Λαό” για την πορεία της ομάδας. “Είχαμε μια πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα που τελείωσε. Μπορεί η λήξη να είναι πρόωρη, ωστόσο μέχρι το σημείο που έφθασε, είχαμε δείξει τις δυνατότητές μας και ήμασταν σταθερά στις πρώτες θέσεις. Ο Πρωτεσίλαος είχε πολύ κλίμα στα αποδυτήρια. Νομίζω ότι από εκεί ξεκινάνε όλα για μία πετυχημένη πορεία. Το σημείο που άλλαξε την εξέλιξη της σεζόν κατά τη γνώμη μου ήταν η αλλαγή του προπονητή. Στο ξεκίνημα δεν ήμασταν δεμένοι κι αυτό οφείλονταν στις πολλές απουσίες αλλά και στις αρκετές προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι. Σιγά σιγά όμως, δέσαμε σαν ομάδα και θεωρώ ότι φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν χάναμε εύκολα και με σιγουριά μπορώ να πω πως η βαθμολογική μας θέση μάς αδικεί βάσει των εμφανίσεων που κάναμε” ανέφερε ο Θράσος Βαλωτής ως απολογισμό της περιόδου και συνέχισε λέγοντας για τους στόχους όσο και την προσωπική του επίδοση: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επίδοσή μου στα γκολ και γενικότερα τις εμφανίσεις,  οφείλω πολλά στον προπονητή μας και προσωπικά θέλω να βελτιώνομαι ώστε να βοηθήσω ακόμη περισσότερο την ομάδα. Συμφώνησα να παραμείνω στον Πρωτεσίλαο τη νέα αγωνιστική περίοδο και θεωρώ ότι αυτός ο κορμός των ποδοσφαιριστών, μαζί με μερικές δυνατές προσθήκες που προτίθεται να κάνει η διοίκηση, μπορεί να θέσουν τον πήχη των προσδοκιών ψηλότερα, του χρόνου να πάμε ακόμη καλύτερα. Η ομάδα έχεις τις βάσεις και είναι ικανή με την ανάλογη ενίσχυση, να κάνει πορεία πρωταθλητισμού”.

Α’ Γύρος

29/09/2019: Πρωτεσίλαος-Ρήγας Φεραίος 1-2 (17′ Βαλωτής-21′ Νασιακόπουλος, 89′ Γάρος)

05/10/2019: Αγία Παρασκευή-Πρωτεσίλαος 2-1 (27′ Μαστακούλης, 42′ Μεγαγιάννης-45′ Βαλωτής)

13/10/2019: Πρωτεσίλαος-Δήμητρα 1-0 (15′ Βαλωτής)

20/10/2019: Ιάσων-Πρωτεσίλαος 0-1 (80′ Παναγιώτου)

03/11/2019: ΑΕ 2002-Πρωτεσίλαος 2-1 (43′ Στουμποβίκος, 75′ Τερλεξής-26′ Νικογιάννης)

10/11/2019: Πρωτεσίλαος-Σκιάθος 2-2 (11′ Νικογιάννης, 70′ Βαλωτής-33′ Πρίφτι, 83′ Γαζέτης)

17/11/2019: Τοξότης-Πρωτεσίλαος 0-0

24/11/2019: Πρωτεσίλαος-Πύρασος 2-0 (35′ Βαλωτής, 90+2′ Βέτσικας)

01/12/2019: Δάφνη-Πρωτεσίλαος 1-2 (86′ Σιαμέτης-6′ Βαλωτής, 27′ Λάμπρου)

08/12/2019: Πρωτεσίλαος-Αίας 2-1 (35′, 50′ Νικογιάννης-62′ Αραπίτσας)

15/12-2019: Πρωτεσίλαος-Σαρακηνός 0-0

21/12/2019: Ακρόπολη-Πρωτεσίλαος 1-2 (45′ Φουρκιώτης-25′ Σούδης, 60′ Παπαϊωάννου)

12/01/2020: Πρωτεσίλαος-Αγία Άννα 0-0

Β’ Γύρος

19/01/2020: Ρήγας Φεραίος-Πρωτεσίλαος 1-0 (14′ Καρακίτσιος)

26/01/2020: Πρωτεσίλαος-Αγία Παρασκευή 5-0 (14′ Δημητρίου, 15′ Άλμπα, 48′ Λάμπος, 82′, 90′ Βαλωτής)

02/02/2020: Δήμητρα-Πρωτεσίλαος 4-0 (7′ Κρανάς, 59′ Αραπίτσας, 68′ Βούλγαρης, 73′ Παπαδόπουλος)

09/02/2020: Πρωτεσίλαος-Ιάσων 3-0 ά.α.

16/02/2020: Πρωτεσίλαος-ΑΕ 2002 3-1 (58′ Άλμπαν, 62′ Λάμπος, 82′ Νικογιάννης-45′ Στουμποβίκος)

23/02/2020: Σκιάθος-Πρωτεσίλαος 1-4 (46′ Πρίφτι-5′ Άλμπαν, 17′, 43′ Βαλωτής, 48′ Λάμπος)

08/03/2020: Πρωτεσίλαος-Τοξότης 0-0

Δεν έγιναν οι αγώνες με Πύρασο εκτός, Δάφνη εντός, Αίαντα και Σαρακηνό εκτός, Ακρόπολη εντός κι Αγία Άννα εκτός.

Πήραν συμμετοχή 24 ποδοσφαιριστές

Οι δύο προπονητές της φετινής σεζόν είχαν στη διάθεσή τους πολύ μικρό ρόστερ. Οι ποδοσφαιριστές ήταν …μετρημένοι για τον Πρωτεσίλαο. Αγωνίστηκαν συνολικά 24, εκ των οποίων οι 5 είχαν από τέσσερις συμμετοχές και κάτω. Η κυανόλευκη ομάδα έδωσε φέτος 19 αγώνες και μόνο ο Βαλωτής ήταν αυτός που ..δεν κουνήθηκε από την ενδεκάδα. Βασικός σε όλα τα ματς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάποιοι από τους βασικούς συντελεστές των προηγουμένων ετών είχαν μειωμένο χρόνο συμμετοχής για διάφορους λόγους. Συγκεκριμένα, ο Μαριγκλέν έπαιξε μόνο ένα ματς, Κώστας και Θοδωρής Κόρκος είχαν οκτώ και τρεις συμμετοχές αντιστοίχως αλλά μόνο στον α’ γύρο, ο Παναγιώτου έπαιξε πέντε φορές και ο Μαλλιαρός επτά (οι έξι στο β’ μισό της σεζόν). Ο Καλέμι αγωνίστηκε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια αλλά αποχώρησε τον Ιανουάριο, ενώ αντιθέτως ο Άλμπα αποτέλεσε μεταγραφή στα μισά του πρωταθλήματος και είχε σημαντική παρουσία.

Αναλυτικά οι συμμετοχές και τα λεπτά κάθε παίκτη (σε παρένθεση αυτές στη Βασική ενδεκάδα ή ως Αλλαγή):

Ακριβούσης 17 συμμετοχές (14Β-3Α), 1192 λεπτά

Άλμπα 5 συμμετοχές (5Β), 370 λεπτά

Βαλωτής 19 συμμετοχές (19Β), 1610 λεπτά

Βέτσικας 18 συμμετοχές (5Β-13Α), 589 λεπτά

Βουραζέρης 16 συμμετοχές (15Β-1Α), 1535 λεπτά

Δημητρίου 10 συμμετοχές (8Β-2Α), 670 λεπτά

Καλέμι 12 συμμετοχές (9Β-3Α), 787 λεπτά

Θ. Κόρκος 3 συμμετοχές (3Α), 95 λεπτά

Κ. Κόρκος 8 συμμετοχές (8Β), 680 λεπτά

Αλντ. Κουσκάι 4 συμμετοχές (4Α), 37 λεπτά

Κλ. Κουσκάι 9 συμμετοχές (9Α), 100 λεπτά

Κουφάκης 3 συμμετοχές (1Β-2Α), 65 λεπτά

Λάμπος 18 συμμετοχές (17Β-1Α), 1296 λεπτά

Λάμπρου 18 συμμετοχές (17Β-1Α), 1324 λεπτά

Λεϊμονής 18 συμμετοχές (17Β-1Α), 1565 λεπτά

Μαλλιαρός 7 συμμετοχές (2Β-5Α), 289 λεπτά

Μαριγκλέν 1 συμμετοχή (1Α), 35 λεπτά

Νικογιάννης 18 συμμετοχές (17Β-1Α), 1487 λεπτά

Παναγιώτου 5 συμμετοχές (1Β-4Α), 157 λεπτά

Παπαϊωάννου 13 συμμετοχές (13Β), 951 λεπτά

Σιαμανίκος 16 συμμετοχές (16Β), 1393 λεπτά

Σούδης 18 συμμετοχές (18Β), 1589 λεπτά

Τίτας 4 συμμετοχές (4Β), 315 λεπτά

Χασιώτης 12 συμμετοχές (7Β-5Α), 547 λεπτά

27 γκολ από δέκα παίκτες

Ο Βαλωτής σημείωσε τα διπλάσια γκολ από το δεύτερο καλύτερο σκόρερ της σεζόν, Λάμπος και Άλμπα βρήκαν δίχτυα από τρεις φορές στο δεύτερο γύρο, ενώ έξι ποδοσφαιριστές πανηγύρισαν γκολ από μία φορά. Μόνο οι πέντε τελευταίες ομάδες της κατάταξης και ο Τοξότης είχαν χειρότερο απολογισμό τερμάτων από τον Πρωτεσίλαο. Αναλυτικά οι σκόρερ της περιόδου 2019-2020 ήταν: Βαλωτής 10 γκολ, Νικογιάννης 5 γκολ, Λάμπος 3 γκολ, Άλμπαν 3 γκολ, από 1 οι Παναγιώτου, Βέτσικας, Λάμπρου, Σούδης, Παπαϊωάννου, Δημητρίου.


Σχετικά Άρθρα

Νέα πρόσωπα στον Πρωτεσίλαο

Νέα πρόσωπα στον Πρωτεσίλαο

Με καθημερινές προπονήσεις και δίχως απρόοπτα συνεχίζεται η προετοιμασία του Πρωτεσίλαου υπό την καθοδήγηση του Θανάση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…