• 2 Ιουνίου, 2020

Έγινε του ISO box, να γίνει και του… στεγάστρου – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Έγινε του ISO box, να γίνει και του… στεγάστρου – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Σσσς… όλα στην ώρα τους!

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τρία αποφθέγματα για τη σιωπή… Και τα τρία διαφορετικά… και τα τρία σωστά… ανάλογα με τις καταστάσεις.

Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τα λόγια σου (J.R.R.Tolkien).

Σφραγίζου τους μεν λόγους σιγή, την δε σιγήν καιρώ. (Να βάζεις σφραγίδα στα λόγια με σιωπή και στη σιωπή να βάζεις σφραγίδα την κατάλληλη χρονική στιγμή.)

γιατί…

Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδέν ωφελεί. Η γαρ σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος. (Στα δύσκολα, η συστολή δεν ωφελεί σε τίποτα. Επειδή η σιωπή είναι σύμμαχος αυτού που μιλάει.)

Θέλει μεγάλη μαεστρία κυρία μου, σε ποιον μιλάς, πότε μιλάς, από τι παρακινείσαι για να μιλήσεις…

Και η μαεστρία έρχεται με τις εμπειρίες, δηλαδή με τα λάθη της ζωής κατά την πορεία της. Δημοσίευσα τα παραπάνω στο χρονολόγιό μου στο facebook και κάποιοι φίλοι με ρώτησαν «ποιον απειλείς;». Μα γιατί όταν «μιλήσει» κανείς πρέπει να απειλήσει; Γιατί όταν κάποιος διαφωνεί πρέπει να σημαίνει ότι κάνει τον άλλο αντίπαλό του, εχθρό του; Σ’ αυτή την κοινωνία έχουμε ανάγκη και να διαφωνούμε, αναμένοντας να έρθει η στιγμή είτε να αποκαλυφθεί από την έκβαση των καταστάσεων ποιος είχε δίκιο, είτε να έρθει η στιγμή το ένα μέρος να καταλάβει το άλλο. Έχουμε δουλίτσα να κάνουμε λοιπόν, με την άποψή μας, τον τρόπο και τον χρόνο που την εκφράζουμε. Η συμπόρευση αν ήταν για όλα και πάντοτε, σημαίνει ότι ποτέ δεν θα ήταν ειλικρινής και πετυχημένη. Οπότε, άλλοτε συμπορευόμαστε και άλλοτε διαφωνούμε, μέσα σε υγιείς σχέσεις.

Έγινε του ISO box, να γίνει και του… στεγάστρου

Περισσότεροι από ένας ήταν αυτοί που έσπευσαν να προτείνουν «χείρα βοηθείας» για την κάλυψη ανάγκης χώρου εξέτασης στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Ο συντοπίτης μας βουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Μπουκώρος, έσπευσε πρώτος και κάλυψε την ανάγκη, δείχνοντας έμπρακτα ότι παρακολουθεί όλα όσα γίνονται στην γενέτειρά του, αλλά και ότι διαβάζει e-almyros.gr και «Λαό του Αλμυρού»!

Αλήθεια σας το λέω, έγινε του ISO box…! Μήπως να γινόταν και του στεγάστρου;

Εξηγούμαι! Υπάρχουν σοβαρά αιτήματα του Κέντρου Υγείας, τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αιτήματα τα οποία χρονίζουν και ταλανίζουν τους πολίτες του Αλμυρού και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Στις εισόδους για την διακομιδή ασθενών, από το Κέντρο Υγείας, ασθενείς και προσωπικό, είναι εκτεθειμένοι στις όποιες καιρικές συνθήκες. Αν π.χ. βρέχει και έχει αέρα, ο ασθενής θα εκτεθεί στη βροχή και στον αέρα, όσο είναι στο φορείο και μέχρι να τον τοποθετήσουν στο ασθενοφόρο. Εκτός από τα καιρικά εμπόδια, είναι και θέμα ζωής ή θανάτου, για κάποιον π.χ. διασωληνωμένο. Τα στέγαστρα στις εισόδους είναι ένα μικρό έργο που εύκολα μπορεί να γίνει.

Τώρα γιατί θα πρέπει να λύνουν τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας οι συμπολίτες, βουλευτές και φιλάνθρωποι και όχι η 5η ΥΠΕ, ας απαντήσουν οι υπεύθυνοι.

Ασταμάτητοι οι Φτελιανοί

Οι εργασίες των εθελοντών στον Πτελεό, για τον καλλωπισμό και τον καθαρισμό συνεχίζονται σε «Βουνό» και παραλία. Τελευταία δύτες καθάρισαν τον βυθό στον Πτελεό, πάντα εθελοντικά και πάντα με την παρότρυνση του Προέδρου και του Τοπικού Συμβουλίου. Μπράβο σας! Συνεχίστε!

Συμψηφισμός

Δεν είμαι οικονομολόγος κυρία μου, ούτε κάποιος άλλος «όπουλος» των Υπουργείων. Αλλά αυτό που ξέρω καλά, είναι ότι το δημόσιο χρωστάει σε ιδιώτες περισσότερα απ’ ό,τι του χρωστάνε εκείνοι.

Πολύ απλά λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης, αν θέλετε να βοηθήσετε την οικονομία, αρχικά εξοφλήστε τους ιδιώτες. Συμψηφίστε τα χρέη, μπορείτε. Το φιάσκο που παρακολουθώ με τα «δάνεια ενίσχυσης» είναι τραγικό. Αναγνώστης μας διατηρεί επιχείρηση που δεν έχει ενημερότητες. Δηλώνει στο «Λαό»: έγινα ασυνεπής απέναντι στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί το δημόσιο μου οφείλει πολλαπλάσια τιμολόγια από τις σημερινές μου οφειλές. Όταν ζήτησα από την τράπεζα να ενταχθώ στα πακέτα δανειοδότησης, μου απάντησαν ότι είναι φτιαγμένα για τους συνεπείς πολίτες… Γέλασα και έκλαψα. Δεν οφείλω ούτε ευρώ, σε κανένα ιδιώτη, εργαζόμενο ή γενικά συναλλασσόμενο με την επιχείρησή μου. Εγώ είμαι ο ασυνεπής και το δημόσιο τι είναι; Ας κάνουν συμψηφισμό με όσα μου χρωστάνε και ας μη με στηρίξουν καθόλου.»

Ακούει άραγε κανείς; Συμψηφισμός τώρα!


Σχετικά Άρθρα

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

έκδοση 7-9-2024 Δεξαμενή αγανάκτησης Ούτε σε τριάντα χρόνια δεν θα έχουμε τελειώσει με την Λιμνοδεξαμενή, είπε…
Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Θαλάμωσαν! – Η ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

έκδοση 31/8/2024 Ψαρ’άδικα Ένα …επιφώνημα έρχεται στο μυαλό μου κυρία μου όταν σκέφτομαι τα δεινά που…
Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Ευχή… και μόνο ευχή Ήταν πολύ βαρύ για εμάς να εκκινήσουμε και πάλι στήλη σχολίων στην…