• 20 Μαΐου, 2020

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ – Γ’ ΕΘΝΙΚΗ 2019-20 Μία σεζόν γεμάτη με έντονες αντιφάσεις

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ – Γ’ ΕΘΝΙΚΗ 2019-20 Μία σεζόν γεμάτη με έντονες αντιφάσεις

Από την αβεβαιότητα και τα προβλήματα του πρώτου γύρου, στις διαδοχικές επιτυχίες και την πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος

Δέκα νίκες, πέντε ισοπαλίες και οκτώ ήττες ήταν ο απολογισμός του ΓΣ Αλμυρού στη Γ’ Εθνική της σεζόν 2019-2020 που ολοκληρώθηκε με 23 αγωνιστικές και όχι 26 όπως θα έπρεπε κανονικά να διεξαχθούν. Η διακοπή του πρωταθλήματος στις 8 Μαρτίου τον βρήκε στην 6η θέση του 3ου ομίλου, σε σύνολο 14 συλλόγων. Ήταν μία περίοδος με πολλά σκαμπανεβάσματα που θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία του συλλόγου για πολλούς και διάφορους λόγους.

 

Από το περασμένο καλοκαίρι όταν η ομάδα έφθασε κοντά στο να μη δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, μέχρι την πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο. Από το ρόστερ που έγινε την τελευταία στιγμή, μέχρι τη σημαντική μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου. Από τις δραματικές νίκες του πρώτου γύρου, μέχρι το αήττητο σερί των οκτώ αγωνιστικών στο δεύτερο. Μία σεζόν χωρισμένη στα δύο, με προβλήματα …αλλά κι επαγγελματική οργάνωση! Με αλλαγές σε προπονητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και προέδρους! Οι αντιφάσεις ήταν έντονες.
Αγωνιστικά, πολλές οι συγκινήσεις… Οι ισοπαλίες απέναντι στον πρωταθλητή Πιερικό, τα τρία γκολ σε διάστημα έντεκα λεπτών στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στο δυνατό Ηρακλή Λάρισας, το διπλό στην έδρα του Δία Δίου στον αγώνα που …παραλίγο η ομάδα να μην κατέβει να αγωνιστεί, η ισοπαλία χωρίς προπονητή στην Καρίτσα, το γκολ του Δερμιτζάκη στην Τσαριτσάνη λίγο πριν τη λήξη, το εύστοχο πέναλτι του Ηλιόπουλου στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων στον “τελικό” με την Αταλάντη, το 0-2 στο “κάστρο” του Ηρακλή. Και αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά γενική ομολογία, φιλάθλων και αντιπάλων προπονητών, ο ΓΣΑ αδικήθηκε φέτος από τα αποτελέσματά του. Θα μπορούσε να έχει πάρει πολλούς περισσότερους βαθμούς εάν οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί, πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Σχεδόν σε κάθε αγώνα, τρεις-τέσσερις κλασικές ευκαιρίες σπαταλούσαν οι “κυανόλευκοι”, που δημιουργούσαν εύκολα φάσεις για γκολ αλλά δεν τις εκμεταλλεύονταν…

Εύσημα ανήκουν και στον Στέλιο Αρσένο που έχτισε από το μηδέν αυτή την ομάδα κι όταν αποχώρησε, μετά την 12η αγωνιστική, άφησε τον ΓΣΑ στο -2 από τις θέσεις παραμονής. Ο προπονητής τερματοφυλάκων Φώτης Καραγιώργος καθοδήγησε τον ΓΣΑ στην έξοδο στην Καρίτσα (και στο ματς Κυπέλλου με τον Θησέα), ενώ ο Αλέξης Κούρτογλου ήταν ο -πετυχημένος- προπονητής που είχε την ευθύνη σ’ ολόκληρο γύρο κι αυτός που την ανέβασε βαθμολογικά με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτό που έδειξε ο Κούρτογλου είναι ότι μπορεί ο ίδιος να οδηγήσει τον ΓΣΑ στην ψηλότερη κατηγορία που ήταν ο στόχος που τέθηκε από τον κ. Ντελόπουλο όταν ανέλαβε και δίχως αμφιβολία, δικαιούται κι αξίζει να συνεχίσει στον πάγκο του συλλόγου.

Πριν τον εκτός έδρας αγώνα με τον Δία Δίου, ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Αλμυρού που ..ηρέμησε κάπως την κατάσταση και οι παίκτες ταξίδεψαν κανονικά σταματώντας τη μικρή αποχή από τις προπονήσεις που έκαναν. Και αφού κέρδισαν εκεί, σημείο αναφοράς της σεζόν είναι το ματς Κυπέλλου της 21ης Δεκεμβρίου με τον Θησέα. Πριν τη σέντρα, εμφανίστηκε ο Ζήσης Ντελόπουλος, πήγε στα αποδυτήρια, μίλησε στους παίκτες και στην ουσία από τότε, ανέλαβε επισήμως τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αποχώρησαν βασικές μονάδες (Αναστασίου, Ζενούνης, Χολέβας, Δημηνάς, Πατσής, νωρίτερα είχε σταματήσει ο τερματοφύλακας Πολυμέρου), ωστόσο όσοι θέλησαν να παραμείνουν στο ρόστερ, παρέμειναν και δικαιώθηκαν… Έγιναν επτά μεταγραφές που ήταν οι Ηλιόπουλος, Ζαφειρίδης, Γαρυφαλλόπουλος, Βαγενάς, Λέτσο, Στογιαννίδης, Χαλάτσης. Μάλιστα ο τελευταίος έπαιξε μόνο 46 λεπτά σε δύο αγώνες, ωστόσο φορώντας την κυανόλευκη φανέλα, πρόλαβε να σκοράρει στο 4ο λεπτό στο ντεμπούτο του!

Μία χρονιά με δύο όψεις λοιπόν, τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά. Από την αβεβαιότητα εάν η ομάδα θα κατέβει να αγωνιστεί και με ποιους παίκτες, στις διαδοχικές επιτυχίες και την πορεία πρωταθλητισμού. Στον α’ γύρο, ο ΓΣΑ βασίστηκε στην εντός έδρας συγκομιδή αφού πήρε 10 βαθμούς στα τέσσερα πρώτα ματς που έδωσε στο “Αθανάσιος Ραγάζος” και πλασαρίστηκε καλά στην κατάταξη. Μετά όμως οι δύο εντός έδρας ήττες από ομάδες με τον ίδιο στόχο, έριξαν την ομάδα στην επικίνδυνη ζώνη παρά τους τέσσερις πόντους εκτός έδρας. Στη λήξη της μισής σεζόν, ο ΓΣΑ είχε 14 βαθμούς σε δεκατρία παιχνίδια και μάζεψε άλλους 21 σε δέκα στο δεύτερο γύρο!

Το ματς με τον Ατρόμητο Παλαμά (0-2) ήταν μεν στο β’ μισό, αλλά ο Αλέξης Κούρτογλου δεν χρησιμοποίησε καμία μεταγραφή. Η εντυπωσιακή πορεία ξεκίνησε με το 0-1 στην Τσαριτσάνη που …άλλαξε ρότα αγωνιστικά και βαθμολογικά το σύλλογο: αήττητο σερί οκτώ αγωνιστικών με έξι νίκες-δύο ισοπαλίες, τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα μακρυά από τον Αλμυρό, πάνω από εξακόσια λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ στις εξόδου του. Κι αν η σεζόν ολοκληρώνονταν κανονικά, εκτιμάται ότι ο ΓΣΑ θα ανέβαινε ακόμη ψηλότερα, στην πρώτη τετράδα του ομίλου.

Κούρτογλου: “Προσωπική δικαίωση ο ΓΣΑ, τα καλύτερα έρχονται”

Ο Αλέξης Κούρτογλου ο οποίος έδειξε έργο στον πάγκο του ΓΣΑ, μίλησε στο “Λαό” κάνοντας απολογισμό της περιόδου που βρέθηκε στον Αλμυρό και λέγοντας ότι δικαιώθηκε με το ρίσκο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία σε μία δύσκολη συγκυρία. Συγκεκριμένα, η δήλωση του 35χρονου προπονητή έχει ως εξής: “Άλλη μια ποδοσφαιρική σεζόν τελείωσε έστω και μ’ αυτόν τον αναπάντεχο τρόπο. Όλοι μας θα θέλαμε να πέσει αυλαία μέσα στο γήπεδο αλλά δυστυχώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια νέα πραγματικότητα.

Προσωπικά κρατάω θετικό πρόσημο από την χρόνια γιατί θεωρώ πως κρίνεται απόλυτα πετυχημένη.

Καταφέραμε με την ομάδα του ΓΣ Αλμυρού να πετύχουμε κάτι που ακόμα και οι πιο πιστοί φίλαθλοι κι όχι μόνο θεωρούσαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας και σίγουρα μη ρεαλιστική προσδοκία.

Παρ’ όλα αυτά, τους δώσαμε χαρά, τους κάναμε να πιστέψουν και τελικά να πανηγυρίσουν μαζί μας την επίτευξη του στόχου.

Ο ΓΣ Αλμυρού είναι ένας ζωντανός οργανισμός που παίρνει δύναμη από την ιστορία του, τη βαρύτητα της φανέλας του, την αγάπη της τοπικής κοινωνίας και πάντα ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές βρίσκει τρόπο να αναγεννιέται.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον άνθρωπο πάνω από όλα κ. Ζήση Ντελόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου. Είναι πολυτέλεια για την Γ’ Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα κι όλοι μας τέτοιους ρομαντικούς επενδυτές πρέπει να τους προσέχουμε σαν τα μάτια μας αν θέλουμε να δούμε υγιείς προοπτικές να γίνονται πραγματικότητα στον ήδη πολύπαθο και ταλαιπωρημένο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το διοικητικό συμβούλιο του ιστορικού συλλόγου για την άψογη συνεργασία όπως επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη των φιλάθλων αλλά και παλαιμάχων της ομάδας οι οποίοι στη δύσκολη αυτή περίοδο για την ομάδα, δήλωσαν παρόντες και μας έδωσαν τη δύναμη και ώθηση να αντεπεξέλθουμε.

Φυσικά το μεγαλύτερο μπράβο ανήκει στους πρωταγωνιστές της ομάδας, τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι καταθέτοντας κάθε μέρα, κάθε Κυριακή την ψυχή και το σώμα τους βγάλαν εις πέρας την δύσκολη αποστολή.

Νομίζω ότι ο ΓΣ Αλμυρού αποτελεί μια προσωπική μου δικαίωση γιατί το ρίσκο που πήρα ήταν μεγάλο. Πλέον είμαι σίγουρος για την δυναμική του και τις δυνατότητες του. Επιβάλλεται να είναι πρωταγωνιστής και θεωρώ πως τα καλύτερα για τον σύλλογο έρχονται”.

Αποτελέσματα: 10 νίκες-5 ισοπαλίες-8 ήττες, γκολ: 25-20

Εντός έδρας: 5 νίκες-3 ισοπαλίες-3 ήττες, γκολ: 12-11

Εκτός έδρας: 5 νίκες-2 ισοπαλίες-5 ήττες, γκολ: 13-9


Α’ Γύρος

21/09/19: Ατρ. Παλαμά-ΓΣΑ 2-0 (41′, 81′ Κατσιγιάννης)
29/09/19: ΓΣΑ-Οικονόμος 2-0 (23′ Αναστασίου, 25′ Αγιασιώτης)

06/10/19: Πιερικός-ΓΣΑ 0-0
13/10/19: Σέλλανα-ΓΣΑ 1-0 (81′ Μπιτέλης)

20/10/19: ΓΣΑ-Ποταμιά 1-0 (70′ Δημηνάς)

27/10/19: Αταλάντη-ΓΣΑ 3-2 (27′ Χαϊκάλης, 38′ Λυτάκης, 49′ Μαλισσόβας-23′ Αναστασίου, 90′ αυτ. Λαμπρόπουλος)

03/11/19: ΓΣΑ-Διγενής 1-1 (67′ Δερμιτζάκης-65′ αυτ. Πατσής)

10/11/19: Θησέας-ΓΣΑ 1-0 (10′ Γιαουπλάρι)

16/11/19: ΓΣΑ-Ηρακλής 3-2 (27′ Δερμιτζάκης, 34′ Καναβός, 38′ Αναστασίου-86′ Χρηστίδης, 89′ Κακαβίτσης)

24/11/19: ΓΣΑ-Μετέωρα 1-2 (78′ Βουρδάκης-54′ Περέιρα, 76′ Νικλητσιώτης)

01/12/19: Δίας-ΓΣΑ 1-2 (16′ Μανίκας-45′ Ζενούνης, 55′ Αναστασίου)

08/12/19: ΓΣΑ-Διαγόρας 0-2 (46′ αυτ. Πατσής, 78′ Κυριάκος)

15/12/19: Καρίτσα-ΓΣΑ 0-0
Β’ Γύρος

05/01/20: ΓΣΑ-Ατρ. Παλαμά 0-2 (38′ Κατσιγιάννης, 73′ Μπασιάκας)
12/01/20: Οικονόμος-ΓΣΑ 0-1 (80′ Δερμιτζάκης)
19/01/20: ΓΣΑ-Πιερικός 1-1 (Δερμιτζάκης-8′ Σαχινίδης)

26/01/20: ΓΣΑ-Σέλλανα 0-0

02/02/20: Ποταμιά-ΓΣΑ 0-3 (23′, 58′, 88′ Γαρυφαλλόπουλος)

09/02/20: ΓΣΑ-Αταλάντη 2-1 (10′ Δερμιτζάκης, 90+4′ Ηλιόπουλος-84′ Χαϊκάλης)
16/02/20: Διγενής-ΓΣΑ 0-3 (12′ Βουρδάκης, 83′, 89′ Ηλιόπουλος)

23/02/20: ΓΣΑ-Θησέας 1-0 (75′ Βαγενάς)

29/02/20: Ηρ. Λάρισας-ΓΣΑ 0-2 (4′ Χαλάτσης, 48′ Δερμιτζάκης)

08/03/20: Μετέωρα-ΓΣΑ 1-0 (90+4′ Πολυζόπουλος)
Δεν έγιναν οι αγώνες εντός με Δία, εκτός με Διαγόρα και εντός με Καρίτσα.

Βιονικός… ο αρχηγός Κυριάκος

Για τον αρχηγό της ομάδας, Αργύρη Κυριάκο, τι να πει κανείς… Παρά το γεγονός ότι έχει πατήσει τα 40, ήταν αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης… εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν αγωνίστηκε μόνο στην πρεμιέρα της σεζόν λόγω τραυματισμού και μετά δεν έχασε ούτε ένα λεπτό! Κατέγραψε 22 συνεχόμενες παρουσίες παίζοντας σε ολόκληρη τη διάρκεια των αγώνων! Δικαίως παίρνει τον χαρακτηρισμό του βιονικού. Μόνο έναν αγώνα έχασαν ο αμυντικός/μέσος Παπακώστας, ο επιθετικός Βουρδάκης και ο Αποστόλης Λάμπος που καθιερώθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας στην πρώτη του σεζόν στη Γ’ Εθνική.

Δεν ήταν λίγοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν. Συγκεκριμένα 33! Από αυτούς, εννιά αγωνίστηκαν μόνο στον πρώτο γύρο και άλλοι εννιά μόνο στο δεύτερο. Ακολουθεί η σχετική λίστα με αλφαβητική σειρά (μέσα σε παρένθεση οι συμμετοχές κάθε παίκτη ως Βασικός και ως Αναπληρωματικός).

Αγγελής 19 συμμετοχές (18Β-1Α), 1510 λεπτά

Αγιασιώτης 18 συμμετοχές (15Β-3Α), 1346 λεπτά

Αϊδης 10 συμμετοχές (10Α), 143 λεπτά

Αναστασίου 11 συμμετοχές (11Β), 976 λεπτά

Αράπης 6 συμμετοχές (6Α), 81 λεπτά

Αργυρόπουλος 1 συμμετοχή (1Α), 1 λεπτό

Βαγενάς 8 συμμετοχές (7Β-1Α), 650 λεπτά

Βουρδάκης 21 συμμετοχές (19Β-2Α), 1635 λεπτά

Γαρυφαλλόπουλος 9 συμμετοχές (7Β-2Α), 684 λεπτά

Δερμιτζάκης 20 συμμετοχές (20Β), 1664 λεπτά

Δημηνάς 9 συμμετοχές (9Β), 772 λεπτά

Δήμος 9 συμμετοχές (9Α), 100 λεπτά

Ζαφειρίδης 7 συμμετοχές (7Β), 601 λεπτά

Ζενούνης 14 συμμετοχές (13Β-1Α), 1170 λεπτά

Ηλιόπουλος 9 συμμετοχές (8Β-1Α), 656 λεπτά

Λάμπος 21 συμμετοχές (19Β-2Α), 1709 λεπτά

Καναβός 14 συμμετοχές (10Β-4Α), 966 λεπτά

Καραγεωργόπουλος 3 συμμετοχές (3Α), 25 λεπτά

Κόκκας 1 συμμετοχή (1Α), 2 λεπτά

Κοντογεωργάκης 5 συμμετοχές (5Β), 450 λεπτά

Κυριάκος 22 συμμετοχές (22Β), 1980 λεπτά

Λέτσο 8 συμμετοχές (8Β), 720 λεπτά

Μπέικος 4 συμμετοχές (1Β-3Α), 139 λεπτά

Νικογιάνης 2 συμμετοχές (2Α), 2 λεπτά

Παπακώστας 21 συμμετοχές (19Β-2Α), 1710 λεπτά

Πατσής 11 συμμετοχές (7Β-4Α), 661 λεπτά

Πολυμέρου 10 συμμετοχές (10Β), 900 λεπτά

Ρακής 6 συμμετοχές (6Α), 87 λεπτά

Στογιανίδης 6 συμμετοχές (4Β-2Α), 359 λεπτά

Τζαφλέρης 2 συμμετοχές (2Α), 10 λεπτά

Φούκης 4 συμμετοχές (2Β-2Α), 106 λεπτά

Χαλάτσης 2 συμμετοχές (1Β-1Α), 46 λεπτά

Χολέβας 12 συμμετοχές (11Β-1Α), 1012 λεπτά

Πρώτος σκόρερ ο Δερμιτζάκης

Ο νεαρός Αγχιαλίτης μέσος έλαμψε φέτος με τη φανέλα του ΓΣ Αλμυρού. Όχι μόνο ήταν πολύτιμη μονάδα στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά βοήθησε σημαντικά στο σκοράρισμα και μάλιστα με γκολ που ισοδυναμούσαν με βαθμούς. Συγκεκριμένα, άνοιξε το σκορ στη νίκη επί του Ηρακλή Λάρισας στον πρώτο γύρο και σφράγισε το διπλό απέναντι στην ίδια ομάδα στο δεύτερο, ισοφάρισε τον αγώνα με τον Διγενή στον Αλμυρό που έληξε ισόπαλος, σκόραρε το μοναδικό γκολ στο 0-1 στην Τσαριτσάνη, ισοφάρισε τον Πιερικό με φοβερή εκτέλεση φάουλ, έκανε το 1-0 στο καθοριστικό παιχνίδι κόντρα στην Αταλάντη.

Για την κυανόλευκη ομάδα, βρήκαν δίχτυα συνολικά έντεκα παίκτες, ενώ είχε υπέρ της κι ένα αυτογκόλ. Συνολικά ο ΓΣΑ σκόραρε 25 φορές και δέχθηκε 20 γκολ. Οι σκόρερ της σεζόν 2019-20: Δερμιτζάκης 6, Αναστασίου 4, Γαρυφαλλόπουλος 3, Ηλιόπουλος 3, Βουρδάκης 2, Χαλάτσης 1, Βαγενάς 1, Ζενούνης 1, Δημηνάς 1, Καναβός 1, Αγιασώτης 1.


Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησαν οι καταβολές της επαυξημένης προκαταβολής για το 86% της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις και αγρότες της Θεσσαλίας

Ξεκίνησαν οι καταβολές της επαυξημένης προκαταβολής για το 86% της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις και αγρότες…

Ξεκίνησε, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η υλοποίηση της επαυξημένης προκαταβολής του 86%…
Εξασφαλίστηκαν 3 έως 4 εκατ. ευρώ για περιοχές που είχαν εξαιρεθεί

Εξασφαλίστηκαν 3 έως 4 εκατ. ευρώ για περιοχές που είχαν εξαιρεθεί

Διαβεβαιώσεις στον Χρήστο Μπουκώρο για το πρόγραμμα mybusinesssupport   Συνεχίζοντας τις επαφές του, προκειμένου να ενταχθούν…
Η Ζ. Μακρή παρέδωσε εξοπλισμό σε σχολεία της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και της Σκιάθου

Η Ζ. Μακρή παρέδωσε εξοπλισμό σε σχολεία της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και της Σκιάθου

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε την Σκόπελο,…