• 28 Απριλίου, 2020

Ζ. Μακρή: Ζητά τη λειτουργία λιμενικού πυροσβεστικού σταθμού και προμήθεια πυροσβεστικού πλοιαρίου

Ζ. Μακρή: Ζητά τη λειτουργία λιμενικού πυροσβεστικού σταθμού και προμήθεια πυροσβεστικού πλοιαρίου

Η Ζέττα Μ. Μακρή ζητεί τη λειτουργία λιμενικού πυροσβεστικού σταθμού και την προμήθεια πυροσβεστικού πλοιαρίου για τον πολλά υποσχόμενο λιμένα Βόλου

Τη λειτουργία λιμενικού πυροσβεστικού σταθμού στον λιμένα Βόλου και τoν εξοπλισμού του με πυροσβεστικό πλοιάριο ζητεί η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, προτάσσοντας την εν δυνάμει επιχειρηματική ελκυστικότητα του λιμανιού σε επενδυτές, στο άμεσο μέλλον, με κοινοβουλευτική της ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών καθώς και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που κατέθεσε, Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.

Τα ελληνικά λιμάνια αποτελούν σημαντικό βραχίονα οικονομικής δραστηριότητας καθώς εξασφαλίζουν τη μεταφορά επιβατών, πρώτων υλών και εμπορευμάτων. Αποτελούν κόμβο ανάπτυξης και πολύπλευρης λειτουργίας εμπορικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών εξελίξεων, συνδεδεμένα, πλήρως, με τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τις ευρύτερες περιοχές που εξυπηρετούν. Οι νέες υποδομές και οι νέες υπηρεσίες που παρέχονται στις λιμενικές εγκαταστάσεις  δημιουργούν αυξημένες απαιτήσεις, ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας. Για το σκοπό αυτό, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει δημιουργήσει Πυροσβεστικούς  Λιμενικούς Σταθμούς, δυστυχώς, μόνο στους λιμένες υψίστης εθνικής στρατηγικής σημασίας – καθώς υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης -, όπως είναι του  Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου, ενώ ο σταθμός  της Καβάλας δε λειτουργεί προσωρινά μέχρι να γίνει η προμήθεια πυροσβεστικού πλοιαρίου, η οποία  δρομολογήθηκε πρόσφατα από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη περιόδου 2014-2020».

Όμως, παρόλο που ο λιμένας Βόλου παρουσιάζει εξαιρετικό επενδυτικό ενδιαφέρον και ελκυστικές επιχειρηματικές δυνατότητες στο άμεσο μέλλον, όπως έχει προκύψει τόσο από τις πρόσφατες συναντήσεις των βουλευτών της ΝΔ του Νομού με τον Αμερικανό Πρέσβυ, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, και, την παρούσα χρονική στιγμή, αξιολογείται από χρηματοοικονομικό σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, οικονομικές και κοινωνικές, αλλά και εκείνες που να αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια, που να καθιστούν ελκυστική την επένδυση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δυστυχώς, το πολλά υποσχόμενο λιμάνι δε διαθέτει πυροσβεστικό  λιμενικό σταθμό.

Τόσο η σύσταση και λειτουργία του σταθμού όσο και η προμήθεια του πυροσβεστικού πλοιαρίου που θα εξοπλίζει τον σταθμό και το οποίο θα στελεχώνεται με εξειδικευμένο πυροσβεστικό προσωπικό είναι εξαιρετικά επιτακτικές ανάγκες καθώς εγγυώνται, στο σύνολό τους, την επιχειρησιακή ετοιμότητα στην πυροπροστασία όχι μόνο των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και του νησιωτικού συγκροτήματος των Σποράδων και θα προσφέρουν πανίσχυρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τόσο στις εφοδιαστικές αλυσίδες όσο και στον τουρισμό.

Η κ. Μακρή, ζητεί, με την κοινοβουλευτική της ερώτηση, να ενημερωθεί, περαιτέρω, για τις ενέργειες που προτίθενται να αναλάβουν τα αρμόδια υπουργεία περί του ως άνω ζητήματος προκειμένου να συνεχίσει την πολλά υποσχόμενη προοπτική και διεύρυνσή του ο λιμένας Βόλου στο άμεσο μέλλον.


Σχετικά Άρθρα

Η Ζ. Μακρή στους αγιασμούς σχολείων της Μαγνησίας- τιμήθηκε για τις πρωτοβουλίες της

Η Ζ. Μακρή στους αγιασμούς σχολείων της Μαγνησίας- τιμήθηκε για τις πρωτοβουλίες της

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…
10η Εθελοντική Αιμοδοσία Ζέττας Μακρή με «Αλληλεγγύη»

10η Εθελοντική Αιμοδοσία Ζέττας Μακρή με «Αλληλεγγύη»

“Την 10η εθελοντική αιμοδοσία γιορτάζω μαζί με την «Αλληλεγγύη» και τους δεκάδες φίλους εθελοντές αιμοδότες και…
Η Ζ. Μακρή κεντρική ομιλήτρια στην ΟΝΝΕΔ για τη σχολική βία 

Η Ζ. Μακρή κεντρική ομιλήτρια στην ΟΝΝΕΔ για τη σχολική βία 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν κεντρική ομιλήτρια…