• 25 Απριλίου, 2020

Νέα συνεργασία Φώτη Τάμπα – Γιάννη Ζουγανέλη – Συγκινητικά ωραίο το νέο τους τραγούδι «γίνε καθρέφτης»

Νέα συνεργασία Φώτη Τάμπα – Γιάννη Ζουγανέλη – Συγκινητικά ωραίο το νέο τους τραγούδι «γίνε καθρέφτης»

Νέα συνεργασία Φώτη Τάμπα – Γιάννη Ζουγανέλη

Συγκινητικά ωραίο το νέο τους τραγούδι «γίνε καθρέφτης»

Ένα συγκινητικά ωραίο νέο τραγούδι του Σουρπιώτη Φώτη Τάμπα έφτασε στα μηνύματά μας. Ένα τραγούδι που δημιουργεί συναισθήματα… είναι ξεκάθαρο και εύστοχο… σε στίχο και ήχο, “περνάει” με το πρώτο άκουσμα, πράγμα που βρίσκουμε πολύ ευχάριστο για την εξέλιξή σου.

Ο λόγος για το «γίνε καθρέφτης» από τον καινούριο, τρίτο κατά σειρά δίσκο που ετοιμάζει αυτό τον καιρό και κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες στο youtube με την συμμετοχή του Γιάννη Ζουγανέλη (μπορείτε να το δείτε στο κανάλι του Φώτη «Fotis Tampas» ή κοινοποιημένο στο δικό μας κανάλι Λαός Αλμυρού). Την μουσική υπογράφει ο ίδιος ο Φώτης Τάμπας και τους στίχους η Λίνα Δημοπούλου. Η τρίτη δισκογραφική δουλειά του Φώτη Τάμπα αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020… Ανυπομονούμε!

Με την ευκαιρία του νέου του τραγουδιού, ας κάνουμε μια αναδρομή στην μουσική διαδρομή του Φώτη Τάμπα:

Ο Φώτης Τάμπας γεννήθηκε στον Βόλο και μεγάλωσε στην Σούρπη Μαγνησίας. Σε ηλικία 12 χρονών ξεκίνησε να παίζει ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα.

Η πρώτη εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 2006 στη παραλία του Βόλου σε ένα φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο οποίο ήταν καλεσμένος ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Το πρώτο του συγκροτήμα που δημιουργήθηκε 2007 και συμμετείχε ως τραγουδιστής και κιθαρίστας ως το 2010 ήταν οι Sticky flees. Ένα ροκ κουαρτέτο με το οποίο εμφανίστηκε σε αρκετές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στον Βόλο και στην Αθήνα. Συμμετείχε με ένα τραγούδι στο πρώτο τους CD το οποίο κυκλοφόρησε το 2010.

Στα τέλη του 2007 επίσης δημιουργεί τους Against the Society, μία μέταλ μπάντα όπου αρχικά συμμετέχει ως μπασίστας και αργότερα ως κιθαρίστας με τους οποίους κυκλοφόρησε δύο CD το 2008 και το 2010.Η μπάντα είχε έντονη συναυλιακή παρουσία παίζοντας σε μουσικές σκηνές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Το 2010 ηχογραφεί τα πρώτα του τραγούδια και το 2012 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Κρυφή ευχή” σε δικούς του στίχους και μουσική.

Από το 2011 έως το 2013 εμφανίζεται ως ένας εκ των βασικών τραγουδιστών στο Vox music stage στον Βόλο, και το 2013 εμφανίζεται για πρώτη φορά στον ιστορικό χώρο του Σταυρού του Νότου, όπως και το 2014 για δύο εμφανίσεις στο Θέατρο Χυτήριο στην Αθήνα.

Τον Φεβρουάριο του 2016 κυκλοφόρησε από την MLK ο δεύτερος δίσκος του με τίτλο “Εικόνες στη σιωπή μου” στον οποίο συμμετέχουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Πάνος Μουζουράκης.

Στα πλαίσια της προώθησης του δεύτερου δίσκου του, τον Ιανουάριο του 2017 εμφανίζεται στο Club του Σταυρού του Νότου με καλεσμένους του τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Πάνο Μουζουράκη, όπως επίσης και τον Απρίλιο με καλεσμένο του τον Νίκο Ζιώγαλα.

Το Ιανουάριο του 2018 κυκλοφόρησε από την Cobalt ο δεύτερος δίσκος του Νίκου Σαπουντζάκη με τίτλο “Ο παλμός μου” στον οποίο συμμετέχει ως συνθέτης με το τραγούδι “Μη μου κλαίς” σε στίχους Νίκου Σαπουντζάκη. Στον δίσκο υπογράφει στιχουργικά και ο Βασίλης Γιαννόπουλος.

Τον Απρίλιο του 2018 εμφανίζεται ως κιθαρίστας πλάι στον Χρήστο Παπαδόπουλο και στον Γεράσιμο Ανδρεάτο σε μία συναυλία τους στον Αλμυρό.

Το Ιούνιο του 2018 εμφανίζεται στο κανάλι της Βουλής, στην εκπομπή “Χάριν ευφωνίας” του Χρήστου Παπαδόπουλου σε ένα αφιέρωμα στον στιχουργό Βασίλη Γιαννόπουλο.

Τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος των Scarletborn με τίτλο “A Royal Hunt” σε δική του μουσική.

Στις σχεδόν 1.000 εμφανίσεις του όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βασίλης Καζούλης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Ζιώγαλας, οι ΜΠΛΕ, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Daniel Cavanagh των Anathema.

Είναι κάτοχος αποφοιτηρίων ηλεκτρικής κιθάρας και τυμπάνων και φέτος σπουδάζει μουσική τεχνολογία σε ΙΕΚ του Βόλου.

Αυτό τον καιρό βρίσκεται στο στούντιο ετοιμάζοντας καινούρια τραγούδια για την τρίτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο ” Στο πέρασμα του χρόνου” στην οποία συμμετέχει ο Γιάννης Ζουγανέλης, όπως και για τον πρώτο δίσκο από το συγκρότημά του, τους Blacken.

Κλείνουμε την αναφορά στον Φώτη Τάμπα, θυμούμενοι μια δήλωσή του, σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Λαό» το 2012, όπου μας είπε για το νέο του τότε CD «Κρυφή ευχή»: Ναι, «Κρυφή ευχή» είναι ο τίτλος του πρώτου μου CD, με μουσική και στίχους δικούς μου. Πραγματικά για ‘μενα, κρυφή ευχή για πολλά χρόνια, είναι να εκφραστώ μέσα από τον δικό μου ήχο.

Φώτη, κάτι καλό κάνεις και είσαι σ’ αυτό τον «δρόμο» και παρουσιάζεις εξαιρετικές δουλειές. Ευχόμαστε και εμείς η ευχή σου να συνεχίσει να πραγματοποιείται και ο ήχος σου, να ταξιδέψει ακόμη περισσότερο!


Σχετικά Άρθρα

Ιστορικές μαρτυρίες από τον πόλεμο του 1940: Ο στρατιώτης Φώτης Τάμπας από την Σούρπη στο μέτωπο της Αλβανίας

Ιστορικές μαρτυρίες από τον πόλεμο του 1940: Ο στρατιώτης Φώτης Τάμπας από την Σούρπη στο μέτωπο…

Γράφει ο Τριαντάφυλλος Σπανός – Θεολόγος Γυμνασίου Σούρπης Ο Φώτης Τάμπας (1918-2000 η ζωή του) σε…
Με λαϊκή μπαλάντα προετοιμάζει το έδαφος για τον πρώτο της δίσκο η Κωνσταντίνα Δημητρίου

Με λαϊκή μπαλάντα προετοιμάζει το έδαφος για τον πρώτο της δίσκο η Κωνσταντίνα Δημητρίου

Η Κωνσταντίνα Δημητρίου μας συστήνεται δισκογραφικά με διττή ιδιότητα, ως ερμηνεύτρια και στιχουργός με το τραγούδι…
Διεθνής διάκριση για τον Φώτη Τάμπα!

Διεθνής διάκριση για τον Φώτη Τάμπα!

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση δημοσιεύουμε την είδηση της διεθνούς διάκρισης του συντοπίτη μας μουσικοσυνθέτη, τραγουδιστή,…