• 1 Απριλίου, 2020

ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΕΡΜΑ: «Σου πάει η καραντίνα!» – γράφει η Ελ. Καραγιάννη

ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΕΡΜΑ: «Σου πάει η καραντίνα!» – γράφει η Ελ. Καραγιάννη

Για την υγεία και την ευεξία… – Γράφει η Ελένη Καραγιάννη

Το να μιλάμε για την περιποίηση του δέρματος ή την ομορφιά, γενικά, μπορεί να ακούγεται ρηχό σε μια εποχή που ο COVID_19 έχει ανατρέψει τις ζωές όλων μας, αλλά είναι πολύ σημαντικό τη δεδομένη στιγμή να εστιάσουμε στα θετικά και να εκμεταλλευτούμε τα όποια οφέλη της κατάστασης. Ένα από αυτά είναι η ανανέωση και η φροντίδα του δέρματος μας.

Το DNA των κυττάρων μας δεν είναι η μόνη αιτία γήρανσης του δέρματος. Οι εξωτερικοί παράγοντες είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, επιβαρυντικοί καθώς και η σύγχρονη καθημερινότητα, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, που έχουν παρασύρει τους πάντες σε μια διαρκή κούρσα υποχρεώσεων, που αυξάνει το άγχος και «κλέβει» τον ύπνο και την ποιότητα ζωής.

Αυτή λοιπόν είναι και η εποχή για την αναθεώρηση των παλαιών, συνηθειών, την ανανέωση της φροντίδας του δέρματός μας και την κατανόηση των βασικών αρχών για τη δημιουργία νέων οδών ευεξίας.

Ο ιατρός Δερματολόγος -Αφροδισιολόγος κ. Χριστοφορίδης Πρόδρομος -Μάκης μοιράστηκε μαζί μας την γνώση και την εμπειρία του και ανάμεσα σε αυτά που μας έγραψε βρήκαμε πολλούς λόγους για να χαμογελάμε όσο είμαστε σε καραντίνα: «Εκτός της ψυχολογικής πίεσης και του αισθήματος εγκλεισμού και στέρησης ατομικής ελευθερίας, όλα τα άλλα συνηγορούν στη καλύτερη υγεία του δέρματος, αφ’ ενός μιας και δεν υπάρχει ανάγκη χρήσεως καλλυντικών απαραίτητων για κάθε εμφάνιση στην κοινωνία, αφ’ ετέρου υπάρχει άπλετος χρόνος για δράσεις στην επιδερμίδα που συντελούν στην αναζωογόνηση της και στην ανάπλαση της πχ κάνοντας ελαφρά χημικά πήλινο, μάσκες. Το παν βέβαια στην τελική εμφάνιση της επιδερμίδας είναι η ψυχική διάθεση, άρα γυρίζουμε στη πρώτη παράγραφο είναι και θέμα υπευθυνότητας του και της καθεμιάς, και ταυτόχρονα χαρακτήρος ώστε να βλέπει μισογεμάτο το ποτήρι και όχι μισοάδειο, δηλαδή να εκλάβει την ανάγκη παραμονής στο σπίτι σαν μέγιστη ευκαιρία να γνωριστεί με τον εαυτό της και τους οικείους, να διαβάσει κάτι περισσότερο, να ασκηθεί εντός η εκτός σπιτιού, να αναπτύξει δεξιότητες που θα δώσουν χαρά κ ικανοποίηση άρα θα ανεβάσει τις ενδορφίνες πράγμα που θα αντανακλά στο δέρμα και γενικά στην εμφάνιση, στην ομορφιά στο βλέμμα και με λίγα λόγια να νοιώθει ότι… «πετάει», αφήνοντας πίσω μεμψιμοιρίες και γκρίνιες. Ας νοιώσει σα μαθήτρια που έκανε κοπάνα διάρκειας και μάλιστα δικαιολογημένη».


Σχετικά Άρθρα

Η δημοσιογράφος Ελένη Καραγιάννη υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε.  Μαγνησίας με τον Κώστα Αγοραστό

Η δημοσιογράφος Ελένη Καραγιάννη υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Μαγνησίας με τον Κώστα Αγοραστό

Την  δημοσιογράφο Ελένη Καραγιάννη που κατέρχεται υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Μαγνησίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του…
Η …Celena έρχεται στον Αλμυρό – 7/7/2022 keep the date

Η …Celena έρχεται στον Αλμυρό – 7/7/2022 keep the date

Ένα νέο κατάστημα ετοιμάζεται να υποδεχτεί η αγορά του Αλμυρού, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, στην…
Φως στο σκοτάδι

Φως στο σκοτάδι

Το μήνυμα ελπίδας που έδωσε ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού Εν μέσω καραντίνας και ενώ όλοι…