• 31 Μαρτίου, 2020

Δίνουν το 50% των αντιμισθιών τους υπέρ ταμείου του Κορωνοϊού

Δίνουν το 50% των αντιμισθιών τους υπέρ ταμείου του Κορωνοϊού

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλεί τους υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν το 50% του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για να ενισχυθεί ο ειδικός λογαριασμός κατά του κορονοϊού.

Στο κάλεσμά του αυτό, άμεσα ανταποκρίθηκαν πολλοί Μαγνησιώτες πολιτικοί, μέσα στους οποίους και ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος. (σ.σ. εντός των ημερών θα προστίθενται στο άρθρο, όσοι μας ειδοποιούν ότι προχώρησαν στην παραχώρηση του 50% της αντιμισθίας τους)

Ακολουθούν σχετικές ανακοινώσεις αιρετών:

Κώστας Αγοραστός: «Τάσσομαι έμπρακτα υπέρ της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεισφέρει στη μάχη κατά του κορονοϊού. Γι’ αυτό προσφέρω το 50% του μισθού μου, τους επόμενους δύο μήνες, που θα κατατεθεί στη μάχη κατά του κορονοϊού, στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας».

Χρ. Μπουκώρος: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! Επικροτώ απολύτως την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και με χαρά θα συμβάλω με το ήμισυ της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης των επόμενων μηνών στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Άλλωστε, αντίστοιχο ποσό έχω διαθέσει για τον μήνα Μάρτιο σε τοπικές δράσεις για την κάλυψη επειγουσών αναγκών κατά του κορωνοϊού. Η μάχη είναι κρίσιμη και είμαι βέβαιος ότι το παράδειγμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί και θα είναι νικηφόρα!

Ζ. Μακρή: «Εξαιρετική η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!! Σε ό,τι με αφορά, έχω ήδη, προ πολλού, ξεκινήσει! Συνεχίζουμε και συμμορφωνόμαστε!!»

Κ. Μαραβέγιας: «Θεωρώ αυτονόητο ότι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του Covid – 19 με το 50% των βουλευτικών αποζημιώσεων, μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Θέλω να ελπίζω ότι η πρωτοβουλία αυτή θα βρει μιμητές και σε άλλα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το οφείλουμε στην κοινωνία και τη χώρα

Δωροθέα Κολυνδρίνη: Τάσσομαι και εγώ έμπρακτα υπέρ της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τοπική αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να συνεισφέρει στη μάχη κατά του κορωνοιού. Για αυτό προσφέρω το 50% της αντιμισθίας μου, τους επόμενους δύο μήνες, που θα κατατεθεί στη μάχη κατά του κορωνοιού! Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε…

Γιάννης Τέας: Τάσσομαι υπέρ της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη και πολλών άλλων συναδέρφων και προσφέρω το 50% της αντιμισθίας μου ως Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Χωροταξίας – Πολιτικής γης για τους επόμενους δύο μήνες στη μάχη κατά του Κορωναϊου. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές όλοι είμαστε μια γροθιά και πάνω από όλα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Θανάσης Μόρας: Τάσσομαι και εγώ έμπρακτα υπέρ της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τοπική αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να συνεισφέρει στη μάχη κατά του κορωνοιού. Για αυτό προσφέρω το 50% της αντιμισθίας μου, τους επόμενους δύο μήνες, που θα κατατεθεί στη μάχη κατά του κορωνοιού! Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί…

Γρηγόρης Ιγγλέσης: Τάσσομαι υπέρ της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη και πολλών άλλων συναδέρφων και προσφέρω το 50% της αντιμισθίας μου ως θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Μεταφορών για τους επόμενους δύο μήνες στη μάχη κατά του Κορωνοϊού. Είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί και θα είναι νικηφόρα!!!

Γ. Κίτσιος: Τάσσομαι έμπρακτα υπέρ της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεισφέρει στη μάχη κατά του κορωνοιού. Για αυτό προσφέρω το 50% του μισθού μου, τους επόμενους δύο μήνες, που θα κατατεθεί στη μάχη κατά του κορωνοιού, στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

Αχ. Μπέος: Χαιρετίζω την ενέργεια του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να προτρέψει τους βουλευτές του κόμματός του και τα στελέχη (υπουργούς και υφυπουργούς) της κυβέρνησης του να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους για τους επόμενους δύο μήνες στη μάχη εναντίον του Κορωνοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Επειδή είναι μια πρόταση την οποία και εγώ είχα διατυπώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη, σε συνέντευξη μου στην τηλεόραση της TRT, πιστεύοντας πάντα ότι τα λόγια μας πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις για να είναι αξιόπιστα, ανακοινώνω σήμερα ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα (και αν χρειαστεί και περισσότερο) καταθέτω στον ειδικό αυτό λογαριασμό το ήμισυ της αποζημίωσής μου ως Δημάρχου.

Είναι μια μάχη στην οποία πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και προτρέπω όλους όσοι έχουν την δυνατότητα να το πράξουν. Με ενότητα, ομοψυχία, αλληλεγγύη  και πειθαρχία στα μέτρα θα είμαστε οι τελικοί νικητές.

Παρόμοιες ανακοινώσεις για την απόφασή τους να συνταχθούν με την προτροπή του Πρωθυπουργού έκαναν οι δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης, καθώς και ο αντιδήμαρχος Αποστόλης Κοντογιώργος, ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός και αντιδήμαρχοι του Νοτίου Πηλίου.