• 10 Μαρτίου, 2020

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

Το κλείσιμο όλων των σχολείων στην Ελλάδα αλλά και των Πανεπιστημίων ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Θα ανακοινωθούν και μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονέων.

Το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας από το πρωί της Τετάρτης (11/03/2020) ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λόγω του κορονοϊού. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για δυο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους και για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού. Πρόκειται για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ( βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια αλλά και ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ ιδιωτικά και δημόσια).

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας και ενώ ήδη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 89.

Διερευνάται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αναφορικά πάντως με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν οι  υπουργοί  Παιδείας της ΕΕ αλλά και της υπόλοιπης υφηλίου που συνεδριάζουν τις επόμενες ημέρες για να λάβουν μέτρα.

Αυτό είναι το στρατηγικό κομμάτι στο οποίο πρέπει να ρίξει τώρα το ενδιαφέρον της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και, όπως λέει η υφυπουργός του Σοφία Ζαχαράκη, ήδη το κάνει.


Σχετικά Άρθρα

Κλειστά τα σχολεία στον Αλμυρό τη Δευτέρα – Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής

Κλειστά τα σχολεία στον Αλμυρό τη Δευτέρα – Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής

Μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου, για κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας, ανακοινώνουμε ότι τα…