• 27 Φεβρουαρίου, 2020

Εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Αλμυρού στην Ισπανία

Εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Αλμυρού στην Ισπανία

Στις 10 Φεβρουαρίου 2020, τρεις εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού επισκέφτηκαν την πόλη Καρμπάγιο της Ισπανίας. Εκεί οι εταίροι του προγράμματος Erasmus+ συναντήθηκαν με σκοπό την ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων εκπαιδευτικών επάνω σε διδακτικές προσεγγίσεις με θέμα τη φωτογραφία.

Οι Ισπανοί εταίροι την πρώτη μέρα υποδέχθηκαν τους φιλοξενούμενους στην πόλη τους και στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάθο ντα Κουλτούρα με τους μαθητές της Δ’ τάξης να τους καλωσορίζουν με μια μουσικοκινητική παρουσίαση. Κατόπιν έγινε ξενάγηση στην πόλη, η οποία, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει μετατραπεί σε ένα ορόσημο σύγχρονης αστικής τέχνης καθώς παντού υπάρχουν τοιχογραφίες σε τοίχους. Η μέρα τελείωσε με την παρουσίαση των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν γι’ αυτή τη συνάντηση. Ένα από τα θέματα των εργασιών ήταν να ερευνηθεί και να παρουσιαστεί η ιστορία του κάθε σχολείου.

Οι επόμενες μέρες πέρασαν με παρακολούθηση μαθημάτων στις τάξεις, αλλά και με επισκέψεις στις κοντινές πόλεις Λα Κορούνια και στους χώρους του Κοινοβουλίου της Γαλικίας, επαρχίας της Β. Ισπανίας, με ανεξάρτητη κυβέρνηση καθώς και στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, η οποία είναι θρησκευτικός προορισμός. Εκεί καταλήγει το μονοπάτι του Ελ Καμίνο, που θεωρούν, αν το περπατήσουν, ότι εξαγνίζονται από όλες τις αμαρτίες τους.

Το σχολείο υποδοχής έχει 700 μαθητές μαζί με το νηπιαγωγείο. Σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα σχολεία στην Γαλικία ξεκινούν τα μαθήματά τους στις 9:40 το πρωί μέχρι τις 14:40 το μεσημέρι. Επίσης λειτουργεί ολοήμερο μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. Επίσης οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων εργάζονται εντός και εκτός τάξης με ατομικά laptop που του έχουν δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης ήταν πλήρως εποικοδομητικά και ευελπιστούν οι εκπαιδευτικοί ότι η αξιολόγηση που θα γίνει στην επόμενη τελευταία συνάντηση στην Γαλλία το Μάιο, θα έχει τα ανάλογα αποτελέσματα.


Σχετικά Άρθρα

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Αμπελάκια για μαθητές του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Αμπελάκια για μαθητές του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου

Tην Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες…
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο στην ευρωπαϊκή δράση eTwinning: ο Αλμυρός ταξιδεύει στην Ευρώπη

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο στην ευρωπαϊκή δράση eTwinning: ο Αλμυρός ταξιδεύει στην Ευρώπη

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, οι Γ’ και Δ’ Τάξεις του 4ου Δημοτικού σχολείου συμμετέχουν…
«Τα αστέρια» του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού

«Τα αστέρια» του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, η σχολική κοινότητα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού στήριξε το Make a…