• 18 Φεβρουαρίου, 2020

Φυσά ο αγέρας του Καρναβαλιού και φέρνει …κλιματική αλλαγή στην Ευξεινούπολη

Φυσά ο αγέρας του Καρναβαλιού και φέρνει …κλιματική αλλαγή στην Ευξεινούπολη

Με διαγωνιστικό χαρακτήρα η φετινή διοργάνωση

Σε ρυθμούς καρναβαλιού έχουν μπει τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης το τελευταίο διάστημα μιας και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει… Η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος είναι το κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης του καρναβαλιού που θα έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει βραβείο για την ομάδα με τη μεγαλύτερη παρουσία και το ωραιότερο μήνυμα. Οι διοργανωτές θέλησαν φέτος να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά στο σημαντικό θέμα της κλιματικής αλλαγής και πώς αυτό επηρεάζει τη ζωή μας. Το καρναβάλι, που αποτελεί παραδοσιακό έθιμο της περιοχής από τη δεκαετία του 1970, διοργανώνεται για ακόμη μία φορά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αλμυρού. Αυτό το διάστημα, πέρα από τις προετοιμασίες για τα άρματα που πλέον είναι σε πιο εντατικό ρυθμό, γίνεται ενημέρωση των σχολείων σχετικά με την παρέλαση των ομάδων. Το ΚΔΑΠ Playschoοl έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο καρναβάλι, όπως και άλλοι σύλλογοι και πεζοπόρες ομάδες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως εκτός από το καρναβάλι την Καθαρά Δευτέρα που αποτελεί το αποκορύφωμα  των εκδηλώσεων, τις προηγούμενες ημέρες θα γίνουν και διάφορες άλλες παράλληλες. Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά η Λαμπαδηφορία στην κεντρική πλατεία Αλμυρού με μουσική, χορό και τον …ξεχωριστό σοκολατοπόλεμο! Επίσης το βράδυ της 29ης Φεβρουαρίου, ο Πολιτιστικός Ευξεινούπολης θα πραγματοποιήσει τον αποκριάτικο χορό του-πάρτυ που βεβαίως εντάσσεται στις εορταστικές του εκδηλώσεις και υπόσχεται …ξέφρενη διασκέδαση.


Σχετικά Άρθρα

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

 «Η Περιφερειακή Αρχή του Δημήτρη Κουρέτα στηρίζει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έμπρακτα. Με χρηματοδότηση από…
Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Το αήττητο του ΓΣΑ στο φετινό πρωτάθλημα έσπασε στη Σούρπη. Μπορεί η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά…