• 11 Φεβρουαρίου, 2020

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΧΑΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΧΑΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, το απόγευμα της Κυριακής  9  Φεβρουαρίου 2020, η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού ‘’Όθρυς’’. Η εκδήλωση έγινε στον όμορφο, φιλόξενο χώρο “Aρχοντικό” στο δάσος Κουρί και περιελάμβανε την ευλογία της βασιλόπιτας από τους ιερείς π. Αιμιλιανό και π. Γεώργιο και ομιλίες για την αναγκαιότητα της τοπικής ιστορικής γνώσης, της ανάδειξης των μνημείων του τόπου μας και της συλλογικής δράσης.

Χαιρετισμούς και ευχές για δημιουργική δράση και προσφορά ,αλλά και στήριξη στο έργο της Φιλαρχαίου ,απηύθυναν οι βουλευτές του νομού μας Χρήστος Μπουκώρος, Αθανάσιος Λιούπης, Κώστας Μαραβέγιας, Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ εγγραφους χαιρετισμούς απέστειλαν και οι Ζέττα Μακρή και Αλέξανδρος Μεικόπουλος. Στον εγκάρδιο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ,αναφέρθηκε στη μακραίωνη από το 1896 δράση και προσφορά της Φιλαρχαίου και δεσμεύτηκε για συνεργασία και στήριξη των δράσεων του συλλόγου.

   Τις ευχές τους απηύθυναν και η προϊσταμένη της ΙΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας Ανθή Μπάτζιου και  ο Θανάσης Μόρας εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας, ενώ παρέστησαν οι Γιώργος Ζιώγας-περιφερειακός σύμβουλος, Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, από την ‘’Πρόταση Ζωής’’, Αργύρης Τέφογλου πρόεδρος Δ.Ε. Ευξεινούπολης. Επίσης τίμησαν την εκδήλωση πρόεδροι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων ,αλλά και εκπρόσωποι του Εμπορικού συλλόγου Αλμυρού, των ΑΜΕΑ και άλλων συλλόγων.

   Οι ομιλίες ξεκίνησαν με τον πρόεδρο της Φιλαρχαίου Βίκτωρα Κοντονάτσιο και συνεχίσθηκαν με την αρχαιολόγο Βάσω Ροντήρη, τον πανεπιστημιακό Χρήστο Τρικαλινό και την αντιπρόεδρο του συλλόγου την φιλόλογο Μαρία Ούτα. Όλοι τους κατέθεσαν πρωτότυπες, καινοτόμες, προτάσεις για  δράσεις και συνεργασίες, που θα μπορούσε η Φιλάρχαιος ,με το νέο της Δ.Σ., να επιτελέσει την φετινή  χρονιά.

    Το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε η καθηγήτρια Αποστολία Καλτσά ,που παρέλαβε από τον πρόεδρο το δώρο, μια ιστορική συλλεκτική έκδοση της Φιλαρχαίου.

 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μουσικά ,με μελωδιες από την  εκλεκτή καλλιτέχνιδα του Αλμυρού  Φρόσω Γαρδικλή. Την  εκδήλωση συντόνισε ο γραμματέας της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού κ. Τριαντάφυλλος Σπανός.

 

 

 

Με ένα κλικ εδώ, μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση.


Σχετικά Άρθρα

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημ. Κουρέτα στηρίζει έμπρακτα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

 «Η Περιφερειακή Αρχή του Δημήτρη Κουρέτα στηρίζει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έμπρακτα. Με χρηματοδότηση από…
Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Με ανατροπή στο σκορ ο Αίας πήρε το ντέρμπι κόντρα στον ΓΣΑ

Το αήττητο του ΓΣΑ στο φετινό πρωτάθλημα έσπασε στη Σούρπη. Μπορεί η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά…