• 9 Φεβρουαρίου, 2020

Πιο κοντά στην παραμονή με γκολ του Ηλιόπουλου στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Πιο κοντά στην παραμονή με γκολ του Ηλιόπουλου στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Εφτάψυχος ο ΓΣΑ, έκανε σημαντικό βήμα παραμονής με πέναλτι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων! Προηγήθηκε νωρίς, έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες και πήγε να χάσει τη νίκη σε αγώνα που οι φιλοξενούμενοι σκόραραν λίγο πριν τη λήξη χωρίς να έχουν καμία φάση για γκολ. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όμως, ο Ηλιόπουλος έκανε ωραία ενέργεια, κέρδισε το πέναλτι και αποδείχθηκε ψύχραιμος από την άσπρη βούλα, χαρίζοντας το σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας τρίποντο στην κυανόλευκη ομάδα.

Ο 30 άχρονος επιθετικός πήρε την μπάλα με πλάτη στο τέρμα, την πέρασε πάνω από δύο αντιπάλους κι όπως γύρισε το σώμα του, ανετράπη. Κοντά στη φάση ο διαιτητής, υπέδειξε αμέσως το πέναλτι. Ο Ηλιόπουλος ψύχραιμος στην εκτέλεση, σκόραρε και μετά έτρεξε να το πανηγυρίσει πρώτα στον πάγκο και μετά στην κερκίδα με τον Ζήση Ντελόπουλο.

Πώς έπαιξε ο ΓΣ Αλμυρού
Κάτω από τα δοκάρια ο Λέτσο, στην άμυνα δεξιά ο Λάμπος, αριστερά ο Αγγελής και στόπερ οι Παπακώστας, Κυριάκος. Κεντρικά χαφ οι Καναβός, Ζαφειρίδης, σε επιτελικό ρόλο ο Γαρυφαλλόπουλος, αριστερά ο Δερμιτζάκης, δεξιά ο Βαγενάς και προωθημένος ο Ηλιόπουλος. Στο β’ ημίχρονο ο Δερμιτζάκης άλλαξε θέση με τον Γαρυφαλλόπουλο.

Ξεκίνημα με τεράστιες ευκαιρίες και γκολ
Το ματς ξεκίνησε με δύο τεράστιες ευκαιρίες για τον Αλμυρό, κλασικές φάσεις για γκολ. Στο 2ο λεπτό ο Δερμιτζάκης εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφυγε από τον τερματοφύλακα, στρώθηκε στη μικρή περιοχή, εκεί όπου σούταρε ο Κυριάκος. Ο Καπετάνος απόκρουσε, μπήκε στη φάση ο Ηλιόπουλος και ο πορτιέρε της Αταλάντης με τριπλή προσπάθεια, έβγαλε σε κόρνερ. Στο 8’ από ενέργεια του Ηλιόπουλου, επωφελήθηκε ο Βαγενάς που από τη μικρή περιοχή σούταρε, με τον Καπετάνο να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση με το σώμα. Κι αφού οι γηπεδούχοι είχαν στριμώξει την Αταλάντη στην περιοχή της, το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 10’ ο Βαγενάς πέρασε στο τρέξιμο τον Λυτάκη, σέντραρε και ο Δερμιτζάκης πέτυχε φοβερό γκολ με κεφαλιά-ψαράκι. Ο Αγχιαλίτης μεσοεπιθετικός για ακόμη μία φορά βρήκε δίχτυα τη φετινή σεζόν.
Μετά το 25ο λεπτό, ο Αλμυρός οπισθοχώρησε χωρίς λόγο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κι απείλησαν στο 23’ όταν σέντρα του Κωστίκα εξουδετέρωσε με τάκλιν ο Καναβός ενώ πίσω του ήταν δύο επιθετικοί. Στο 37’ σε φάση που ξεκίνησε από πλάγιο άουτ, ο Τσακανίκας σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά άστοχα.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου…
Στην επανάληψη, ο Αλμυρός μπήκε καλύτερα, πιο δυνατά. Δημιούργησε δύο ακόμη τεράστιες φάσεις για να «καθαρίσει» το ματς. Στο 68’ ο Γαρυφαλλόπουλος από τη μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο κι ενώ ο γκολκίπερ είχε πέσει στο τερέν, ενώ στο 75’ αστόχησε σε τετ-α-τετ ο Ηλιόπουλος από ευνοϊκό σημείο ύστερα από κάθετη πάσα του Δερμιτζάκη.
Και στο 84’ η Αταλάντη κόντρα στη ροή του αγώνα, χωρίς να έχει απειλήσει καθόλου, έφθασε στο 1-1. Ο Λυτάκης πέρασε τον Αγγελή από αριστερά, πάσαρε στο Χαϊκάλη ο οποίος πλάσαρε με τη μία από δύσκολη θέση, σημειώνοντας γκολ-δείγμα της κλάσης του.
Παρά το σοκ της ισοφάρισης, ο ΓΣΑ είχε ακόμη μία καλή ευκαιρία, στο 86’ όταν ο Δερμιτζάκης έκανε το γύρισμα και ο Ηλιόπουλος είχε άστοχο πλασέ στην κίνηση από τη μικρή περιοχή. Για να φθάσουμε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και τη φάση του πέναλτι που περιγράψαμε παραπάνω.

«Είναι τρελός ο πρόεδρος»…
Ο Ζήσης Ντελόπουλος πανηγύρισε έξαλλα το γκολ της νίκης και κατέβηκε στα αποδυτήρια να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές. Τότε ήταν που ακούστηκε το σύνθημα «είναι τρελός ο πρόεδρος» από τα χείλη των «κυανολεύκων» που αγχώθηκαν πάρα πολύ με την εξέλιξη που πήρε το ματς, αλλά στο τέλος χαμογέλασαν. Και ήταν η πρώτη νίκη στο στάδιο «Αθανάσιος Ραγάζος» από τις 16 Νοεμβρίου.

ΓΣ Αλμυρού: Λέτσο, Λάμπος, Αγγελής, Παπακώστας, Κυριάκος, Καναβός, Ζαφειρίδης, Γαρυφαλλόπουλος (71’ Βουρδάκης), Δερμιτζάκης, Βαγενάς, Ηλιόπουλος.
Αταλάντη: Καπετάνος, Μαργαρίτης, Αλ. Μαλισσόβας (81’ Πάππος), Κουτσούμπας, Μακρόπουλος, Λυτάκης, Τσακανίκας (46’ Χαϊκάλης), Αντωνόπουλος (73’ Λαμπρόπουλος), Δουβαράς (73’ Δήμος), Κ. Μαλισσόβας, Κωστίκας.


Σχετικά Άρθρα

Επτά γκολ στον αγώνα Δήμητρα-Πρωτεσίλαος

Επτά γκολ στον αγώνα Δήμητρα-Πρωτεσίλαος

Επτά γκολ στον αγώνα Δήμητρα-Πρωτεσίλαος που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Ευξεινούπολης με 4-3. Ο Πρωτεσίλαος…
Νέο σύστημα διεξαγωγής στη Γ’ Εθνική

Νέο σύστημα διεξαγωγής στη Γ’ Εθνική

Εκδόθηκε η ειδική προκήρυξη που αφορά το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη σεζόν 2023-2024. Η…
Στον Αλμυρό οι αγώνες της τετράδας του πρωταθλήματος Νέων – Το Σάββατο παίζει ο ΓΣΑ

Στον Αλμυρό οι αγώνες της τετράδας του πρωταθλήματος Νέων – Το Σάββατο παίζει ο ΓΣΑ

Το πρωτάθλημα Νέων της ΕΠΣΘ που φέρει το όνομα του αείμνηστου Χαράλαμπου Ζέρβα ολοκληρώθηκε όσον αφορά…