• 28 Ιανουαρίου, 2020

Η ατζέντα του Λαού του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη έκδοση 25-1-2020

Η ατζέντα του Λαού του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη έκδοση 25-1-2020

Τις πταίει;

Ποιος έχει την ευθύνη κυρία μου που η Νοτιοδυτική Μαγνησία, έχει σβήσει από τον τουριστικό χάρτη της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας;

Μήπως φταίει η Δωροθέα που δεν έχει φέρει ούτε το ισπανικό τηλεοπτικό συνεργείο που επισκέφτηκε πρόσφατα Πήλιο, Βόλο και Κάρλα; Μήπως φταίει ο Κώστας που δεν πίεσε σ’ αυτή την κατεύθυνση; Ή μήπως φταίει η Δημοτική Αρχή που δεν έχει συστήσει ακόμη επιτροπή τουρισμού;

Γιατί γνωρίζω καλά ότι η Δωροθέα δεν μας ξεχνά… και ας είμαστε γεωγραφικά σε διοικητικά όρια… Πως όμως, χωρίς υποδομές και με χόρτα και χώματα να καταπνίγουν το μισο-κατεστραμμένο έργο στα Ζερέλια, να φέρει τους τηλεοπτικούς παραγωγούς; Που να τους σεργιανίσει; Στα σπασμένα δρομάκια των λιμνών; Να τους ξεναγήσει στα κλειστά μουσεία;

Για να μπούμε στον τουριστικό χάρτη, θέλει πολύ δουλειά και συντονισμένη δράση. Χρειάζεται οι ιδιώτες να επιχειρούν και να προτείνουν και οι αιρετοί να «ακούν» και να υποστηρίζουν. Πολλοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι επιχειρούν και διοργανώνουν μεγάλες εκδηλώσεις οι οποίες έλκουν επισκέπτες στο Κουρί, στα Ζερέλια και στα χωριά του Αλμυρού, που όμως οι συμμετέχοντες από όμορους κυρίως Δήμους, θαυμάζουν τα αξιοθέατα, αλλά ζητούν περισσότερες υποδομές, για να ξαναέρθουν και κυρίως για να μείνουν και να επενδύσουν τα χρήματά στους στην αναψυχή τους στον Αλμυρό.

Δεν είμαστε μακρυά… Χρειάζεται οργάνωση… και κυρίως αυτοί που έχουν επωμιστεί πολλές ευθύνες, χρειάζεται ή ν’ αφήσουν κάποιες ή να ορίσουν εθελοντές που θα διοργανώσουν ό,τι εκείνοι δεν προλαβαίνουν.

 

Παράδειγμα προς μίμηση…

Ούτε μια «καμπάνα» δεν δόθηκε σε Αλμυριώτη επαγγελματία, για παράβαση του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς και δημόσιους χώρους. Δεν θέλω να το γρουσουζέψω κυρία μου… Αλλά… τα καλά πρέπει να λέγονται. Ακολουθεί κοντά μας και η Νέα Αγχίαλος, όπου και εκεί οι έλεγχοι του Α.Τ. Αλμυρού, τους βρήκαν προσαρμοσμένους, με τα βιβλία τους όπως πρέπει.

 

Ημερολόγιο Μικροθηβών

Ένα καλαίσθητο ημερολόγιο μας χάρισε ο Σύλλογος Μικροθηβών, αναγνωρίζοντας τα οφέλη της συνεργασίας μας και για τις δυο πλευρές. Ευχαριστούμε τα μέλη για την κίνησή τους αυτή, τους ευχόμαστε να συνεχίσουν την δυναμική και πλούσια παρουσία τους στα κοινά και υποσχόμαστε να είμαστε αρωγοί στο έργο τους.

 

Ψιλά γράμματα…

Το αίσθημα δικαίου και η δικαιοσύνη που αποδίδουν ή δεν αποδίδουν κάποιοι, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της παιδείας, αλλά και της ισχύος τους. Γιατί για να αποδίδεις το δίκαιο, πρέπει να το αντέχεις. Το εύκολο βεβαίως, είναι να βαφτίζεις τις καταστάσεις όπως σε βολεύει και να κάνεις τα στραβά μάτια. Μη γελιέστε όμως… Αυτός που αδικείται δεν θα το ξεχάσει ποτέ και μαζί του και κάποιοι φίλοι. Άλλο να συγχωρείς, άλλο να ξεχνάς και άλλο να επιλέγεις αν κάποιος αξίζει της προσοχής σου ή όχι.

 

Η ισχύς εν τη ενώσει

Απολαύσαμε πραγματικά την εξαιρετική βραδιά που διοργάνωσαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού. Η αίθουσα γέμισε με μέλη της Ένωσης, τα οποία γιόρτασαν αυτή την ετήσια συνάντηση που σίγουρα βοηθά και στη σύσφιξη σχέσεων, αλλά και σε μια ανάσα από τα προβλήματα της καθημερινότητας που οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουμε.

Όσο για το διαγωνισμό βιτρίνας… μεγάλος κερδισμένος είναι η αγορά μας ολόκληρη… Όλοι μας δηλαδή οι επαγγελματίες, οι οποίοι μπήκαν στον κόπο και στο εορταστικό κλίμα, παρασύροντας τους πελάτες σε μια βόλτα στη στολισμένη αγορά, είτε πραγματικά, είτε διαδικτυακά. Το σχόλιο δεν έχει σκοπό να μειώσει τις τρεις εξαιρετικές βιτρίνες που βραβεύτηκαν, αλλά να επαινέσει όλους τους συμμετέχοντες και βεβαίως τα μέλη που αφιέρωσαν από τον προσωπικό τους χρόνο για να διοργανώσουν και να φέρουν εις πέρας το διαγωνισμό και τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια.

Θα μου πεις κυρία μου… τα Δ.Σ. αλλάζουν και εσύ το ίδιο βιολάκι κάθε χρόνο «η ισχύς εν τη ενώσει». Μα, έτσι είναι! Αν δεν στηρίξεις το Δ.Σ. που θα βγει εκεί έξω να σε στηρίξει… ε, θα πέσει να σε πλακώσει… Διεκδικούμε μεν… αλλά ταυτόχρονα δουλεύουμε και στηρίζουμε. Αυτή είναι «η γραμμή» της στήλης και στα συλλογικά-συνδικαλιστικά και στα πολιτικά θέματα και διοικήσεις που προκύπτουν.

 


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…