• 23 Δεκεμβρίου, 2019

Ενημέρωση στο ΕΠΑΛ Αλμυρού από Τροχαία, ΟΠΚΕ και Αστυφύλακες-εκπαιδευτές σκύλων

Ενημέρωση στο ΕΠΑΛ Αλμυρού από Τροχαία, ΟΠΚΕ και Αστυφύλακες-εκπαιδευτές σκύλων

Μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Αλμυρού το πρωί της Πέμπτης 19/12 και κράτησε παραπάνω από δύο ώρες. Αστυνομικοί από το τμήμα τροχαίας, την ΟΠΚΕ και Αρχιφύλακες-εκπαιδευτές με δύο σκυλιά παρουσίασαν στους μαθητές τον τρόπο εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση για το θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής από στελέχη του τμήματος τροχαίας, τα μέλη της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας παρουσίασαν τον εξοπλισμό τους, πώς χρησιμοποιείται και περιέγραψαν τον τρόπο δράσης τους, ενώ οι Αρχιφύλακες-εκπαιδευτές μίλησαν για τη σχέση που έχουν με τους σκύλους bruno και wolf που είναι εκπαιδευμένοι για εξεύρεση εκρηκτικών και ναρκωτικών. Μάλιστα, στην εκδήλωση έγινε επίδειξη καθώς ο σκύλος βρήκε ένα κρυμμένο φιτίλι και αμέσως μετά δέχθηκε την επιβράβευση από τον εκπαιδευτή του.
Τα παιδιά όλων των τάξεων του ΕΠΑΛ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που αναλύθηκαν και υπέβαλαν τους αστυνομικούς σε πληθώρα ερωτήσεων. Ο Διευθυντής του σχολείου, κος Κατράνας ανέφερε σχετικά: «Θεωρώ ότι ήταν μεγάλη τιμή για το σχολείο μας που η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, για αυτό το λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διευθυντή κο Καραΐσκο. Έγινε διάλογος πολύ εποικοδομητικός και οι καλεσμένοι μας-στελέχη της Αστυνομίας έλυσαν όλες τις απορίες των μαθητών».


Σχετικά Άρθρα

Σύλληψη στον Αλμυρό

Σύλληψη στον Αλμυρό

Συνελήφθη, χθες (25-08-2024) το βράδυ στον Αλμυρό, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.)…
Σύλληψη στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού

Σύλληψη στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού

Ένας 29χρονος άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος το απόγευμα της Τρίτης…
Οι μαθητές του ΕΠΑΛ τσίκνισαν και το χάρηκαν! Εικόνες-ανακοίνωση διευθυντή

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ τσίκνισαν και το χάρηκαν! Εικόνες-ανακοίνωση διευθυντή

Τίμησαν την Τσικνοπέμπτη …και με το παραπάνω στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού. Όπως μπορείτε να δείτε στις…