• 16 Δεκεμβρίου, 2019

Προσπάθεια εξαπάτησης έξι πρατηριούχων στον Αλμυρό

Προσπάθεια εξαπάτησης έξι πρατηριούχων στον Αλμυρό

Η σπείρα που εξαπατεί πρατηριούχους, χτύπησε σήμερα και στον Αλμυρό.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστος, οικειοποιούμενος στοιχεία γνωστού φαρμακοποιού του Αλμυρού, επικοινώνησε με πρατήριο της περιοχής, ζητώντας προσφορά για πετρέλαιο και έπειτα λογαριασμό κατάθεσης. Το συμφωνημένο ποσό ήταν 590 ευρώ. Μετά από μικρό διάστημα, τηλεφώνησε και πάλι ώστε να ζητήσει επιστροφή χρημάτων, καθώς ισχυρίστηκε ότι από λάθος πρόσθεσε ένα μηδενικό και κατέθεσε 5.900 ευρώ. Μάλιστα απέστειλε με mail το φερόμενο ως καταθετήριο. Η πρατηριούχος, κατάλαβε ότι πρόκειται για τη σπείρα που είχε εξαπατήσει συναδέλφους της στον Βόλο και ενημέρωσε την αστυνομία, καθυστερώντας τον με δικαιολογίες.

Ψύχραιμη η πρατηριούχος ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να κινήσει χρήματα από τράπεζα και ότι πρέπει να έρθει ο ίδιος, ώστε να του δώσει το υπόλοιπο σε μετρητά. Λίγο από τις καθυστερήσεις, λίγο φοβούμενος ότι τον αντιλήφθηκε η πρατηριούχος, δεν επικοινώνησε άλλο μαζί της.

Το ίδιο σκηνικό εκτυλίχτηκε σε 2 ακόμη πρατήρια στον Αλμυρό, σε δυο πρατηριούχους του Πλατάνου, αλλά και στον Πτελεό. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν μπόρεσαν να τυλίξουν στα δίχτυα τους κανέναν Αλμυριώτη καθώς η πρατηριούχος ενημέρωσε τους συναδέλφους της.

Τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.